Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

5 Mart pazartesi

5 Mart pazartesi
 

ROLLS ROYCE'LA 1 SAAT NÖBET (Akşam)

Akşam gazetesinin özel haberine göre, Topkapı Otel’de düzenlenen AKP Konya Selçuklu İlçe Teşkilatı’nın seminerine katılması beklenen Erdoğan, otele kısa bir mesafe kala yolunu değiştirdi. Başbakanlık korumaları Topkapı Otel’in önünde yolu keserken, Erdoğan ve beraberindekiler yaklaşık 200 metre uzaklıkta inşaatı süren Safisa İstanbul Otel’e geldi. Başbakan’ı burada, otelin sahibi Rus işadamı Telman İsmailov (51) ile Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, Beldibi’ndeki 7 yıldızlı Sungate Otel’in sahibi Mehmet Cengiz karşıladı.

BANKADAN HESAP SORUN (BirGün)

Bankaların kart ücreti, işlem bedeli adı altında müşterilerinden aldığı, yasal dayanağı olup olmadığı tartışılan paraların miktarı, yılık 4 milyar 300 milyon dolar… Tükoder genel başkanı, tüketiciler için tek tek küçük görünen bu meblağın toplamda büyük bir yekün teşkil ettiğini ve herkesin hakkını arayıp hesap sorması gerektiğini söyledi.

ALİ ŞEN PAŞA, EVRENİ GEÇTİ (Bugün)

Eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren’in Türkiye’nin eyaletlere bölünerek daha iyi yönetilebileceği şeklinde sözleri kamuoyunda tartışılırken, Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen’in ben olsam Kürdistan’ın kurulmasını savunurdum demesi, ortalığı karıştırdı.

Bir televizyon programında görüşlerini açıklayan Şen, bir Türk-Kürt savaşının 24 saatte çıkabileceğine, ama bunu sona erdirmenin 24 senede mümkün olmayacağına işaret ederek, Kürdistan’ın Kuzey Irak’ta kurulmasının Türkiye’nin ilişkilerini dostça yapmasının faydalı olacağını söyledi.

Ali Şen Evren’le bu konuları konuşmadıklarını, kendisinin bunu daha önce söylediğini de ilave etti.

EVREN PROJELERİ (Cumhuriyet)

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, 12 Eylül sonrası Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etütler Başkanlığı’nca hazırlanan raporda halkın Ankara’ya güvenini kaybettiği belirtilerek 67 il merkezinde millet meclisi kurulması önerilmiş. Raporda Kıbrıs’ın da dörde bölünerek Girne’nin Türkiye’ye, Baf’ın Yunanistan’a bağlanması, kalan topraklarda da Türk Rum federe devletinin kurulması planlanmış.

1992’de de Bölge parlamentolarının kurulması hakkında kanun adıyla meclise teklif sunulmuş. O zaman SHP milletvekili olan Mahmut Alnıak’ın verdiği yasa teklifinde bölgesel parlamentolar kurulması da düşünülmüş.

Gazete bu arada PKK-Kongra Gel lideri Aydar’ın Katalonya modeli önerisinin de temelde aynı olduğunu söylüyor.

Bence şekil olarak bir benzerlik olsa da amacın aynı olmasını düşünemiyorum.

ÇALIŞAN DA DERTLİ ÇALIŞMAYAN DA (Gözcü)

Türk işçisi dünyanın pek çok ülkesinde çalışan insanlara göre, daha az kazanıyor. Dolayısıyla herhangi bir eşyaya sahip olabilmek için daha çok efor ve emek sarfediyor. Sözgelimi Türkiye’de bir işçinin buzdolabı alabilmesi için 273 saat çalışması gerekirken, İsviçre’de bir işçi 12 saat çalışarak buzdolabı sahibi olabiliyor.

İşçilik böylesine ucuzken işsiz sayısı da ülkemizde hızla artıyor. Elbetteki işsizler, az da olsa ücret alıp çalışabilenlere kıyasla daha zor durumdalar.

BU NASIL AKP'Lİ (Güneş)

Akpartili Turhan Çömez, bir iktidar partisi milletvekilinden beklenmeyecek şekilde davranışlarda bulunarak herkesin dikkatini çekiyor. Her türlü yolsuzluğa karşı tek başına direnen Çömez, şimdi İSKİ olayına da el attı.

Maliye Bakanı Kemal Ünakıtan’dan sonra İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’yu da terleten Balıkesir milletvekili Turhan Çömez için, herkes bu nasıl AKP’li demekten kendini alamıyor.

RESMİ SALTANAT İÇİN ÜÇ YIL HAPİS (Hürriyet)

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, toplumu en çok rahatsız eden istismarlardan biri konusunda örnek bir karar alarak, resmi araçla saltanat sürmeye 3 yıl hapis cezası istedi.

PTT genel müdürlüğünde resmi araçların mesai saatleri dışında ve özel işte kullanılması davasındaki beraat kararlarını bozan Yargıtay, sanıkların görevde yetkiyi kötüye kullanma ve Taşıt Yasası’na aykırılıktan cezalandırılmalarını istedi.

EKONOMİDE TSUNAMİ (Milli Gazete)

Ekonomide düzelme olduğu yolunda hükümetin açıklamalarına rağmen vatandaşın henüz bundan faydalanamadığını, hatta tam tersine tarım ve hayvancılığın bu dönemde çöktüğünü iddia eden Milli gazete, kredi borcu 70 milyarı aşan vatandaşın muhtemelen yaz aylarında ekonomik bir tsunami yaşayacağını öne sürdü.

GÜL'DEN İRAN'A KESİN GÜVENCE (Milliyet)

TÜRKİYE ASLA KOMŞUSUNA SALDIRMAZ (Yeni Şafak)

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD’nin İran’a olası müdahalesinde İncirlik’i kullanacağı tartışmasına son noktayı koydu. Türkiye’den komşularına yönelik bir saldırı olmaz.

Çözüm yolunun diplomasi olduğuna işaret eden bakan, Kerkük için küçük bir Irak benzetmesi yaptı ve statüsü uzlaşmayla belirlenmelidir dedi.

BÖLÜNMÜŞ IRAK FELAKET GETİRİR (Türkiye)

Dışıişleri Bakanı Abdullah Gül, Arap Birliği zirvesinde dünyaya şöyle seslendi: Irak’ın bölünmesi bölgemizde sonu kestirilemeyecek olayların çıkmasına zemin hazırlayacaktır.

Irak’taki durumun endişe verici boyutta olduğuna dikkat çeken Gül, yaşanan bu fitne artık son bulmalı, bizler de Irak’ın bütünlüğü için bir an önce el ele vermeliyiz

Kerkük’teki bir olumsuzluğun sadece Irak’ı değil bölgeyi de karıştıracağını söyleyen Abdullah Gül, burası herkesin üzerinde uzlaşma sağladığı bir bölge olmalıdır dedi..

ÖLDÜREN SIR (Posta)

CİNLİ PERİLİ DİZİYE İNANDI KENDİNİ ASTI (Radikal)

12 yaşındaki Hatice, izlediği Sırlar Dünyası adlı dizide, intihar eden bir kişinin öldükten sonraki dirilme sahnesinden çok etkilendi ve kardeşiyle yeğeninin gözleri önünde kendini astı. Çocuklar Hatice’nin ölüm taklidi yaptığını sandılar.

33 YILLIK KAYIP TÜRKİYE'DE Mİ? (Sabah)

Rum gazetesinin iddiasına göre Kıbrıs Barış Harekatı sırasında 5 yaşında bir Rum çocuğu bacağından yaralanarak hastaneye götürüldü. Anneye oğlun öldü denildi ve çocuk Türkiye’ye gönderildi.

Önce Adana’ya, oradan da Ankara’ya sevk edildiği belirtilen çocuk için 1975 yılında Denktaş Klerides’e, merak etmeyin çocuk sağ ve Ankara’da yaşıyor dedi.

1980 yılında çocuğun annesine telefon ettiği de belirtilen haberde bir Türk doktorun kendisini evlat edindiği, kendisinin şu an sağ olup olmadığının bilinmediği söyleniyor.

EYALETTEN OHAL ÇIKTI (Star)

Meclis tutanaklarına göre. Evren’in 8 eyaletli yönetim reformunu Turgut Özal önlemeseydi, tüm Türkiye Olağanüstü Hale geçecekti.

Özal bölge valilerine sıkıyönetim benzeri yetkiler tanıyan kararnameyi demokratik olmadığı gerekçesiyle geri çekti.

BAKAN SAĞOLSUN (Takvim)

Sağlık bakanının bakan olmadan önce doktorluk yaptığı hastane, 13 ile hizmet veren bu yüzden de servisleri dolup taşan bir hastane… Çevre sakinleri ve hastane yetkilileri, yer olmadığı için çocukların koridorlarda yatırıldığı hastaneye bir bakan eli değmesi gerektiğini düşünüyorlar.

ŞİMDİ KONUŞ TUNCAY (Vakit)

Kanaltürk’ün sahibi Tuncay Özkan’la ilgili spekülatif sorular son zamanlarda Basın’ın değişik kanallarında dolaşıp duruyor. Olayın özeti, Tuncay’ın Kanalı satın almak için harcadığı paranın kaynağını gösterememesi…

Bu konuda değişik ve çelişkili bilgiler veren Özkan en son yüksek maaşla çalıştığı dönemde bu parayı biriktirdiğini söylemişti.

Vakit gazetesi Tuncay Özkan’ın Doğan ve Çukurova grubunda çalıştığı döneme ait SSK kayıtlarını araştırmış ve Tuncay Özkan’ın asgari ücretle çalıştırıldığını tesbit etmiş. Soru şimdi Nasreddin Hocanın et ve kedi fıkrası gibi.

Eğer gerçekten bu ücreti alıyor idiyse, para nereden geldi, yok yüksek ücret alıyorduysa bordroda neden düşük gösterildi, vergi mi kaçırıldı?

VAHŞİ İNFAZ (Vatan)

Sünni bir kadına Şiiler tecavüz edince, Irak el-kaidesi intikam için katliam yaptı. Tam 18 şii polisi kaçırıp kurşuna dizdi. Mezhep çatışmalarının geri dönülmez bir noktaya geldiği Irak’ta meydana gelen olayın, kendisini müslüman olarak gören iki grup arasında cereyan etmesi çok düşündürücü.

SİZCE İDDİAYI KİM KAZANIR? (Vatan)

Vatan gazetesinin haberine göre Başbakanlık özel kalem müdürü Hikmet Bulduk ile başbakanın danışmanlığını yapan İstanbul milletvekili Egemen Bağış iddiaya girdiler. İddianın konusu cumhurbaşkanlığı seçimi. Özel Kalem müdürü Erdoğan’ın aday olacağını ve kazanacağını ileri sürdü. Bağış ise aday olmayacak dedi.

Bir takım elbisesine girilen bu iddiayı sizce kim kazanır?

KKTC'NİN DERDİ DE KAMUDAN BESLENENLER (Yeni Asya)

KKTC Başbakanı Sabit Soyer, tamamen kamu kesiminden alınan kaynaklarla önemli avantaj ve ayrıcalıklara elde edenler var dedi.

Aslında bunda pek şaşılacak bir şey yok. Ne de olsa Kıbrıs yavru vatan. Anavatanla biraz benzerliği olacak değil mi?

MİT MALİYEYE AJAN YETİŞTİRECEK (Zaman)

Gelir idaresi başkanlığı kayıt dışının üzerine gidebilmek için vergi ajanı yetiştirme kararı aldı. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülecek eğitim çalışmasında vergi istihbarat uzmanlarına deşifre olmadan nasıl bilgi toplanacağı öğretilecek.

Yarın yeniden buluşabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..