Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Fotoğraf
 

50.000 Euro Ödüllü Fotoğraf Yarışması Başlıyor

50.000 Euro Ödüllü Fotoğraf Yarışması Başlıyor
 

Rossella Dimichina ’’THE WEAK IN WONDERLAND’’ adlı ödül alan çalışması


Ünlü jean markası LEE’nin, geçtiğimiz yıl düzenlediği 50 bin Euro ödüllü fotoğraf yarışmasının ikincisi olan LEE / Make History 2 başlıyor.

18 yaşından büyük tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olan yarışmaya katılabilmek için çektiğiniz fotoğrafı, kısa hikayesi ile beraber http://www.makehistory.eu/ internet sitesine yüklemeniz yeterli. Gerçi henüz internet sitesi yeni yarışma için yükleme (upload) bölümünü açmadı ama organizasyonun Türkiye sorumlusu olan Eda KÖSE hanımdan aldığım bilgiye göre önümüzdeki günlerde yukarıda adı geçen linkte açılan bölüme fotoğrafınızı yükleyip, altına kısa öyküsünü ve özlük bilgilerini yükleminiz yeterli olacak.

Yarışma, “Gerçek hayatlar, gerçek mekanlar ve gerçek insanların fotoğraf karelerine yansıtılacağı fotoğraf dünyasının en asi ve özgür yarışması olan “Make History” de insanlara kendilerini cesurca ifade etmeleri, kendi hikayelerini yaratmaları ve harekete geçmeleri için bir imkan tanıyor. Lee’ nin 2007 yılında başlattığı interaktif “Make History” kampanyası kapsamında düzenlenen yarışmada, konu olarak sadece, “gerçek hayatlar, gerçek mekanlar ve gerçek insanlar” işleniyor. Yani profesyonel stüdyo, manken ve sentetik oluşumlarla meydana getirilmiş plastik etki bırakan fotoğraflarla değil tamamen doğal ortam, sıradan insanlar ve farklı konuları anlatan amatör fotoğrafçıların kolaylıkla çekebileceği türden fotoğraflarla yarışılacak. Çektiğiniz fotoğrafın altına yazacağınız 2 satırlık kısacık fotoğrafın öyküsü ise yarışmanın yerine getirmeniz gereken şartlarından biri.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenmiş olan ve 90 ülkeden 16 binin üzerinde fotoğrafın katıldığı ve kültürler arası bir yarışma niteliği taşıyan “Make History” de, geçen yıl büyük ödülü İtalya’dan 27 yaşındaki Rossella Dimichina ’’THE WEAK IN WONDERLAND’’ adlı çalışması ile kazanmıştı. Yarışmaya katılan 16 bin fotoğraf arasından, finale kalan 101 fotoğraf içinde, 7 Türk fotoğrafçısı da yer almaktadır.

Hali hazırda http://www.makehistory.eu/ sitesinde hem birinci olan, hem de finale kalan 101 fotoğraf ve kısa öykülerini bulabilirsiniz. Eğer bu linke kısaca bir göz atar ve fotoğraflara tıklarsanız, yarışma hakkında hem fikir sahibi olursunuz hem de ilham alabilirsiniz.

Bol fotoğraflı günler

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Eda Köse
BPM LOOK Halkla İlişkiler
Tel/Faks: 0212 288 97 23 – 288 95 62
eda@bpmlook.com

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..