Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '14

 
Kategori
Özel Günler
 

50. Kütüphaneler Haftası

Har yıl Mart ayının son haftası Kütüphaneler haftası olarak kutlanıyor.

Bir yazar olmama rağmen, Kütüphanede çalışmaya başlayana kadar böyle bir haftanın olduğunu bile bilmiyordum.

Bu yıl 50. Sini kutladığımız Kütüphaneler Haftası  dolayısı ile ben de görevim gereği 7 yıldan bu yana Kütüphaneler Haftasını kutlamaktayım.

Kütüphaneler Haftasında  Kütüphaneleri çocuklarımza ve gençlerimize sevdirmek için etkinlikler yapılıyor ve Kütüphanelerde gençelere sunulan imkanlar anlatılıyor.

Kütüphanelerde  kitapların yanında bir çok dergiler, internet kafeler, ödünç kitap verme servisleri ve çocuk bölümleri, ile her türlü imkan gençlere sunuluyor ve gençlerin okuyarak ülkemize, ailelerine ve insanlara faydalı evlatlar olmaları isteniyor. Okumayı seven insna maddi imkansızlıkları bahane etmeden kütüphanelere giderek istedikleri kitaplar varsa evlerine götürerek okuyup geri getiriyorlar.

Kütüphaneler haftası dolayısı ile bizlerde zaman zaman okullarda konuşmalar yaparak  öğrencileri bu konularda aydınlatmaya, kitap okumayı sevmek ve aşık olmak ile hayatımızın  nasıl değiştiğini geliştiğini, dönüştüğünü anlatmaya çalışıyoruz. Bizleri dinleyerek, bizlerden faydalanmaya bakan olduğu gibi, iletişim kurmak istemeyenlerde oluyor ve bizlerde kimseye kırılmadan darılmadan faydalananlara yol göstermeye devam ediyoruz. Gençlere ve çocuklara sonsuz hoşgörü içinde olmamız gerektiğini biliyoruz çünkü. Onlar bizim geleceğimiz ve gelecek de gerçekten çok önemli anlayana.

İşlerinde başarılı insanların çoğu okumayı seven ve aşk derecesine  okuyan  insanlardır. Hiç olmazsa işlerini geliştirmek için  meslekleri  ile alakalı yayınları okuyan ve gelişen insanlardır. Okumayı seven insan hem kötü alışkanlıklardan uzak kalmış olur hem de boş konuşmaz ve güzel bilgiler elde etmenin sevincini yaşar. Bunu hayatımda yaşadıklarımla şahit olmanın sevincini her zaman yaşadım.

Başarısız bir öğrenci iken, okumayı sevmeye başlayınca ve okumayı aşk derecesine  sevince  o başarısızlıkların naısl başarı haline geldiğini görünce okumaya olan aşkım daha da artmaya başladı. Benim okumayı sevmem, çevreme de dolaylı olarak yansıdı ve sonunda okumayı  sevenlerden teşekkürler almaya başladım. Halen de alıyorum.

Gönüllü olarak okumayı seven ve okumayı sevene destek olan herkes yaşamanın farkına varır ve okuyana daha saygılı olur.

50. Kütüphane Haftasının kitap severlere yeni bir pencere olmasını ve bu haftaki etkinliklerin    gençlere faydalı olarak kitap okuma oranbını artırmasını ve gençlerin okuyarak önce kendilerini, daha sonra çevreelerini ve halka halka gelişerek ilçe veya illerini ve ülkelerini geliştirmek için çaba harcamalarını dilerim.

Ülkemizin gelişimi okumayı sevmemiz ve yazarlarımnıza da değer vererek gençlerin onları severek onlardan faydalanması ile olur. Bu yüzden öğretmenler ve  ailelerde çevrelerindeki yazar ve okumayı seven insnaların aleyhine konuşmadan onları çocuklarına sevdirirlerse  onlarda  “üzüm üzüme baka baka kararır” misali belki yzarlardan  ilham alırlar. Tabii ki bununla her yazarı kast etmiyorum. Faydalı şeyler yazan ve gençlere örnek olacak yazarları kast ediyorum.

Kütüphaneler Haftasında kitaplar dolusu sevgiler sunarım herkese. 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..