Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

5000 tl. Mahmur’daki insanları memnun etmez…

5000 tl. Mahmur’daki insanları memnun etmez…
 

“Biz teröristlerle pazarlık yapmayız” “Hiçbir devlet teröristle pazarlık yapmaz” “Pişman olup gelirlerse gelsinler, Türk adaletine sığınsınlar” Bu lafları ne kadar çok duyduk değil mi? Birde gelinen noktaya bakalım.

Ahmet Türk, "Mahmur Kampıyla ilgili gelişmeler ve tartışmalardan çok fazla bilgiye sahip değilim. Bizim açımızdan böyle bir çalışmanın yapıldığı konusunda bir bilgi de gelmedi. Mahmur Kampındaki insanların Türkiye'den beklentilerinin yerine getirilmesi durumunda döneceklerini de biliyoruz, inanıyoruz. Ama oradaki insanlar; hak ve özgürlükler konusunda demokratik bir Türkiye konusunda nasıl bir proje var, bunun beklentisi içinde.

Yıllardan beri Mahmur'da siyasileşmiş, politize olmuş bir kitle var. Bunu göz ardı ederek 'böyle alıyoruz' gibi bir mantık doğru bir mantık değil, bu mantığın başarılı olacağına inanmıyoruz." dedi.

Türk, projenin ayrıntılarının ortaya çıktığı ve '5 bin TL'ye kadar yardım, askerliğini yapmamış olanlar için de bir yıl askerlikten muaf tutulması'nın öngörüldüğünün hatırlatılması üzerine ise "Meseleyi talepler konusunda ele almak lazım. O insanlar askerlikten kaçmak için ya da 5 bin liralık maaş almak için terk etmediler bu ülkeyi. Baskıya, şiddete, haksızlığa maruz kaldıkları için Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldılar. Demokratik bir Türkiye özlemi olmasa, öyle bir proje olmasa, bu ortaya konulan formüllerin sorunları çözmeyeceği gibi Mahmur'daki insanları da mutlu etmez diye düşünüyorum" dedi.(Cumhuriyet)

Şimdi sormak lazım. Bu insanlar baskı, şiddet gördülerde mi terkettiler ülkeyi, yoksa işledikleri suçlardan dolayı hesap vermek zorunda kalacakları için mi kaçtılar.

Ülkede önca Kürt iş adamı, sanatçı, her meslekten saygın insan, hatta millet vekili, bakan varken bir onlaramı şiddet uygulandı. Bir onlarmı baskı gördüler. Öyle ise onların diğerlerinden ne farkı vardı.

Ahmet Türk bir türlü baklayı ağzından çıkaramıyor. Ancak bazı millet vekili partili arkadaşları açıkça söylediler önce özerklik ardından bağımsızlık istediklerini. Yani ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri bu ülkenin toprağını istiyorlar. Plana göre şimdilik dillendirilmemesi gereken bu istekler ortaya çıkınca İmralıdaki yırtınmaya başladı ama bir defa deşifre oldular artık.

Peki efendim. Verelim ülkenin yarısını size de mutlu olun. Başka bir isteğiniz?

2009-11-09

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..