Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

5000 yıl önceki Mısır bugünkü Mısır’dan iyiymiş

5000 yıl önceki Mısır bugünkü Mısır’dan iyiymiş
 

Antik Mısır, insanoğlunun binlerce yıl önce kurduğu sanat ve bilim yönünden en etkileyici medeniyetlerden bir tanesidir. Eski Mısırlılar, ilkel bir toplumun devamı olamayacak kadar engin bir tecrübeye ve bilgi birikimine sahiptiler. Putperest sapkın bir dine mensup olan Mısırlılar arasında Hz. Nuh döneminden, Hz. İbrahim döneminden gelen sanat bilgisine sahip olan ustalar vardı. Bu Musevi ustalar, geçmiş peygamberler döneminden öğrendikleri bilgileri kullanıyorlardı.

Günümüzde dünyanın pek çok bölgesinde, Mısırlıların ulaşmış olduğu medeniyet seviyesine ulaşılamamıştır. Örneğin bugün Afrika'nın çeşitli bölgelerinde, Güney Amerika'nın bazı yörelerinde, Asya'nın çeşitli topraklarında Mısır da dâhil olmak üzere pek çok bölgede, medeniyet seviyesinden çok geri bir yaşam sürülmektedir. Tıp, anatomi başta olmak üzere şehir planlamacılığında, mimaride, güzel sanatlarda, tekstilde çok başarılı olan Mısır medeniyeti, bugün büyük bir takdirle ve hayretle bilim adamları tarafından incelenmektedir.

Amacımız eski Mısır medeniyetini anlatmak değil. Yani nasıl olur böyle bir şey. Tam 5000 yıl önceki Mısır’ı alıyoruz bugünkü Mısır ile karşılaştırdığımızda inanılmaz ama gerçek o günkü Mısır’ın daha iyi olduğunu görüyoruz.

Ne var bugünkü Mısır’da! Hiçbir şey! Antik Mısır medeniyeti (ki bakın medeniyeti diyoruz) o günün şartlarına göre adeta o günün Avrupa’sı.  Yani iki Mısır iki ayrı devlet gibi. Bugünkü Mısır asla o muhteşem Mısır medeniyetinin devamı değil. Hani zamanı bilmesek o Mısır’ın bugünkü Mısır’ın devamı olduğunu sanacağız.

Peki neden? Bu insanlar o insanların torunu, bu ülke o ülke değil mi? Mısır’a neyin var diyoruz; piramitlerim var diyor. O günün Mısır’ını Firavun denilen hükümdarlar yönetiyordu. Dini olarak Firavunun kötü bir anlamı var; zalim demek. Ne yapmış bu zalim Firavunlar? Tıp ile uğraşmışlar. Şehir planlamacılığı, metalürji, tekstil, matematik, inşaat teknolojisi… Bugünkü babalar ne yapıyor? Adam asıyor.  Hangisi firavun?

Peki, neden böyle… Her şey aynıysa üstelik aradan tam 5000 yıl geçtiyse bugünkü Mısır’ın fersah fersah ileride olması gerekmez mi? Halkın %52’sinin oy verdiği bir adamı asıyorsun. Bunu IŞİD bile yapmaz. Mursi kötü dahi olsa halkın iradesine saygı nedeniyle bunu yapamazsın.

Mısır’ın bu hali neden? İslamiyet geldikten sonra Mısır gerilemeye başladı. Firavunlar medeniyeti devam ettirilseydi Mısır bugün Mars gezegenindeydi. Tabii ki Müslümanlık nedeniyle batılıların ülke değerlerine saldırıları da unutulmamalı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..