Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '18

 
Kategori
Güncel
 

5000 Maaş Alan Bile Halinden Şikayetçi İnsanlar Bu Kadar Menfaatçiyken Devletin Ülkeyi Düşünmesi Zor

5000 Maaş Alan Bile Halinden Şikayetçi İnsanlar Bu Kadar Menfaatçiyken Devletin Ülkeyi Düşünmesi Zor
 

Bizde adet olmuş herkes devleti suçluyor…

Ben yıllar önce yazdım ve defalarca da dile getirdim, “Ülkemizin geri kalmasında en önemli nedenlerden biri de insanımızın yapısı”

Popülist yaklaşımlarla kimse bu konuda konuşmuyor, ben konuşurum, halk beni sevmezse sevmesin! Haklı oldukları zaman onları nasıl savunduğumu biliyorlar! Gerçek sevgi sorumluluğunu hatırlatarak sevmektir.

Hükümete karşı olmak ayrı bir şey, devlet de hükümetse devlete de karşı olun; ama ülkeye karşı olunmaz!

Devlet şunu yapsın devlet bunu yapsın… Tamam yapsın ama senin de yapman gereken şeyler yok mu, ülkenin durumuna göre hareket etmek mesela.

Devletin icraatlarını ve gereksiz harcamalarını falan eleştir; ama bu senin ülkeni düşünmene engel olmamalı.”Zaten bunun için eleştiriyoruz” diyeceksin.

Hep kendine neler yapılmadığını öne sürüyorsun, derdin zam, teşvik, yardım… Ve istediğini de alamıyorsun, böyle düşündüğün için olmasın!

İktidarlar oyunuzu kaybetmemek için popülist yaklaşımlarla özellikle seçim zamanları kaynağı olmayan paraları bol keseden dağıtıyorlar.

Ülke batmış ne olacak bu ülkenin hali diyeceğine bencil bir şekilde devlet maaşıma %30 zam yapsın diyorsun; hadi düşük maaşlılar haklı maaşın 5 bin lira iken bile bunu diyorsun.

Biraz fedakârlık yapsan, hani vatanseverdin!

İktidara gelince; ülkeyi bu hale getirdiğine inanıyorsan ilk seçimde yollarsın halk bedel ödeyecek onlar da ödeyecek!

Adamlar ülkeyi batırmışlar hala destekliyorsun böyle şey olur mu? Sonra da kalkmış batmış bir ülkede %30 zam istiyorsun; iki taraflı yanlış!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..