Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '09

 
Kategori
İzmir
 

525 Bar

525 Bar
 

Şafak. 20

İzmir’de son günümdü ve Bornova’da işim vardı. Mert daha önce Bornova’da açılan 525 barı mutlaka görmem gerektiğini çok hoş ve ilginç bir mekan olduğunu söylemişti. Hazır Bornova’ya gelmişken ve aynı günün akşamı İzmir'den ayrılmamız gerektiğinden Mert’le burayı ziyarete karar verdik.

525 bar ara sokakta ve otobüs görüntüsünde bir mekan. İçine girdiğinizde otobüse bindiğiniz izlenimi veriyor. (Girişte sembolik olarak bilet atılsa diye geldi aklıma şimdi)

Koltukların dizaynı, koltuk derisinin yırtık olması, ayakta binenler için tutunma yerleri (yine sembolik olarak ayakta binen yolcular düşünülebilirdi)

Tamam abartıyor olabilirim ama bu mekan zaten tamamen hayal gücüne hitabediyor. Birazcıkta benim hayal kurmamın kime ne zararı olur ki...

Yolcular arasında öğrenciler çoğunluktaydı. Benim gibi meraktan gelmiş genç ihtiyarlar da vardı. Oldukça da keyifli görünüyorlardı.

Orada bir yazı vardı ki gerçekten duygu yüklüydü. “Her zaman bir kişi için mutlaka yer vardır...“

Ege Üniversitesi öğrencilerinin çıkardığı Proff dergisinde 525’i öğrenciler bakın nasıl tanımlamış;

“ Kampus giriş kapısından içeri bir kuğu edasıyla süzülen 525

Ege Üniversitesinden bahsedince 525’i atlamak olmaz. Ege Üniversitesi, Bornova Metro’dan kalkan araçlarla öğrencileri kampus içine ücretsiz taşıyan, öğrencilerce ‘canlı cenaze’ diye adlandırılan toplu taşıma, toplu bölme ve çarpma aracı olan 525 ile vecizleşmiştir. Şoförlerin sürgün yeri olarak da bilinen 525, öğrencilerin koyun gibi istiflendiği hani iğne atsan yere düşmeyecek bir efsane. Efsane 525”

Bu hoş mekanın sahibi Pınar Çelikpençe’yle bir söyleşi yaptım

Sevgili Pınar kendini tanıtır mısın?

Pınar Çelikpençe... 26 yaşındayım Ege Üniversitesi tekstil mezunuyum. Mambo Light internet cafenin de (525 barın karşısında) sahibiyim. Bizimki aile işi. Cafeyi ben, barı daha çok abim Özgür işletiyor. Ben onun yetişemediği yerde devreye giriyorum.

525 nasıl doğdu?

Biz dükkanı tuttuğumuzda nasıl birşey yapacağımızı tam olarak kararlaştıramamıştık. Daha sonra abimin kız arkadaşı okulda 525 otobüsüyle ilgili bir ödev hazırladı bende o otobüsü kullanmış biri olarak bar için uygun olduğunu düşündüm ve onun üzerine konsept yaratmaya başladık.

525 senin için ne ifade ediyor?

Öğrenci rahatlığı ama bizim otobüsler malesef öyle konfor ve estetikten uzak.

Konsepti nasıl oluşturdunuz?

İsime karar verince gerisi zaten kolay oldu. Bir otobüs nasıl olur, koltuklar aynı tutunma yerleri tekerlekler. Gelenlerin kendini bi otobüste hissedebilmesi için gerekli herşey.

525’in ziyaretçileri kimler?

525 otobüs olarak kalabalık genelde birbirlerini tanıyan insanlar. Çünkü hepsi öğrenci yada oradaki eğitmenler. Koltuklar otobüs koltuğu tutunma yerleri ayakta kalanlar için avantajlı 525’teki yazılar aynı. Tek farkı alkol.

Bardaki yazı gerçekten ilginç

Her zaman bir kişi için mutlaka yer vardır...

525 barın reklamınızı nasıl yaptınız?

Bize gerek kalmadı, bütün öğrenciler öğrendi daha açılmadan ve kendileri kampüste duyurdular.

İlk tepkileri nasıldı?

Çok beğendiler

Sevgili Pınar katılımın için teşekkür ediyorum. Röportajın ortasında hayvanatın kaçmasaydı biraz daha geniş kapsamlı söyleşebilirdik.

:) İzmir’e geldiğimde ziyaretinize geleceğim. Özgür'e ve sana kolay gelsin.

http://www.esmakahraman.com/525-bar/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..