Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

07 Ocak '10

 
Kategori
Müzik
 

55. Eurovision 2010 (Oslo) MaNga ''We Could Be The Same'' (Türkiye)

55. Eurovision 2010 (Oslo) MaNga ''We Could Be The Same'' (Türkiye)
 

55. Eurovision 2010 Oslo - Turkey - maNga ''We Could Be The Same''


55. Eurovision Şarkı Yarışması 2010 (Oslo) maNga ''We Could Be The Same'' (AYNI OLABİLİRDİK)

maNga 55. Eurovision Şarkı Yarışmasında (2010) Norway-Oslo'da Türkiye'yi temsil edecek!

TRT nihayet karar verdi ve bu yıl Norveç’te 55. düzenlenecek olan 2010 Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek grubu açıkladı.

Eurovision 2010 temsilcimiz maNga!

Grup maNga:

Ferman Akgül, Özgür Can Öney, Yağmur Sarıgül, Efe Yılmaz ve Cem Bahtiyar’dan oluşan ve bizlerin, Türkiye'nin, ''beşibiryerde'' Sİ. :)

Grup maNga Kimdir, Necidir?

Türkiye'nin numetal temsilcileri diye anılan maNga'yı daha yakından tanımaya ne dersiniz?

maNga'nın albüm macerası 2002 yılının Ocak ayında Ferman'ın telefonla tüm grup arkadaşlarını arayıp “Toplanıp konuşalım bir yarışma varmış ” demesiyle başladı. Bu telefon konuşmasının onları albüm sahibi yapacağına ihtimal vermedikleri gibi uzun yıllar müzikle ilgili hayalini kurdukları şeylerin gerçekleşeceğini birisi söyleseydi; tahminen; imkansız olduğunu düşüneceklerdi...


maNga ilk olarak Yamyam'ın barlarda “cover” parçaları yorumlayıp eğlendikleri gruptan istediği müziği yapamamasından dolayı yolunu ayırması ile 2001 sonlarına doğru şekillenmeye başladı.O'nun en büyük hayali kendi parçalarını çalmaktı, ve belki de bu olay onun hayatında yeni bir başlangıca sebep olacaktı. Artık yeni grubunun yapısını kafasında oturtmuştu. Yepyeni bir oluşumun parçası olmalıydı ki; fark yaratarak hayallerine koşabilsin. Rock müzikle elektroniği, sert gitar riffleriyle rap vokalleri birleştirmek istiyordu. Bunu üniversiteden okul arkadaşı olan Orçun ile paylaştı ve O’nun da katılmasıyla maNga'nın tohumlarını atmış oldu. Aklında olan ve sınırlarını çizmeye çalıştığı şeyin ulaşılması zor bir gerçek olduğunun da farkındaydı. Ama farkında olmadan yeni bir maceraya atılmak üzere ilk adımı atmıştı bile.Daha sonra Özgür, Efe ve Ferman'ın da katılmasıyla ilk kadro tamamlanmış oldu.Ve büyük bir heyecanla çalmayı en çok istedikleri coverları ve bunun yanında hep yapmak istedikleri kendi şarkılarını yapmaya başladılar.


Yarışmadan hemen önce Orçun özel nedenlerden dolayı grubu bıraktı ve Çanakkale’ye yerleşti.Bir süre bas gitar olmadan çalışmalarına devam eden maNga bir süre sonra ciddi bir bas gitarist arayışına girdi.Ferman’ın daha önceden beraber çaldığı yeni bas gitarist Cem'in yarışmaya gönderilecek şarkının kayıtlarına başlandığı gün gruba dahil olmasıyla maNga şu andaki yapısına kavuştu. Beş ayrı karakteri, beş ayrı müzik zevkini ve beş ayrı duruşu sergileyen maNga uzun yıllar sürecek albüm hayali için yola çıkmıştı artık. Beşlinin kesişim kümesi ise; Japon çizgi romanları olan maNga idi.

İlk besteleri “Kal Yanımda”nın geniş çevrelerce çok sevilmesi, baş koydukları yolda emin adımlarla yürümeleri için iyi bir sebep oldu. Böylelikle yeni besteler üretmeye başladılar. Bu dönem içinde “Bitti Rüya”, “Libido” ve “Yalan” gibi çok sevilen parçalarını yaptılar. Bu zaman zarfında Türkiye'nin dört bir yanına gidip 50'yi aşkın konserle müziklerini paylaştılar. Ve bir gece yarışma döneminden tanıdıkları prodüktörleri Haluk Kurosman 'dan (6.Cadde, Gripin', Vega…) gelen bir telefon ile artık emeklerinin karşılığını alacaklarına inanmaya başladılar. ”Yapıyoruz arkadaşlar!”
2002 yılı ortalarında Beyoğlu'nda bir kafede cereyan eden “bir gün bir şeyler yapacağız” konuşmaları artık gerçeğe dönüşmeye başlayacaktı maNga için. Ve her geçen gün maNga'yla beraber aynı yola baş koyan ve destek vere insan sayısının da arttığını fark etmek onları daha da umutlandırıyordu.. Kargo'nun solisti Koray Candemir, Vega, Göksel ve Kanada'lı rapper UnKnown MC onlarla destek veren insanlardan sadece birkaçı oldu.

Farklı müzik zevklerine sahip olan ve birbirinden tamamıyla farklı beş karakterin ortaya çıkarttığı müzik doğal olarak farklı farklı tatlar barındırıyordu. Ferman uzun bir zaman dinlediği metal kökenli müziklerin dışında bir vokal arayışı içindeydi.Efe'nin kalbi hiphop ve elektronik müzik için atıyordu. YamYam'ın peşinde olduğu tek şey duygularını notalarla ifade etmekti. Özgür caz'a, R&B'ye ve funk'a meraklı olduğu için groove'un peşindeydi. Cem ise enerjik olan her türlü müziği seviyordu. Böylelikle maNga'nın sert gitarlardan, rap-melodik vokallerden ve elektronik altyapılardan oluşan müziği ortaya çıkmış oldu. Efe, maNga müziğini “beşimizin dinlediği farklı müziklerin aynı potada melodik bir formülle eritilmesidir. Hepimiz alternatif rock'dan hoşlanıyorduk, aynı zamanda herkes elektronik müziği de özümsemişti, hip hop ve rap vokaller de bizi her zaman heyecanlandırmıştır.” diye açıklıyor.


Zaman zaman derinden aşkı hissettiler, zaman zaman bulundukları şehrin klostrofobik yapısının verdiği duygu patlamalarını yansıttılar, zaman zaman aynaya bakıp yaşam tarzlarına ironik yaklaşımlar getirdiler… Her zaman doğdukları, büyüdükleri ve yaşadıkları coğrafi bölgenin duygu yoğunluğunu ve kültür birikimini içlerinde taşıdıkları gibi bu değeri müziklerine de yansıtmaya çalıştılar. Bazı parçalarda kendi yaşadıkları ortamı ve kendi jenerasyonlarını da eleştirdiler.Yağmur bir gece barda çalarken düşündü bunları. “Evet bizim kuşağımız tüketim kuşağıydı.” Ve bu sancının sonucunda “Libido” isimli parçalarını yaptılar.


maNga'nın kurulduğu günden beri en büyük hayali farklılık yaratıp, son dönemlerde Teoman, Duman, Vega, Mor ve Ötesi, Kurban, Athena ve Kargo gibi isimlerin genişlettiği ve yürüdüğü yolu birazcık daha genişletmek oldu. “Bizi hayatta en mutlu edecek şeylerden biri; bu yolda bizlerden daha iyi yeni grupların çıkması olur” diyerek geleceğe ne kadar umutla baktıklarını dile getiriyor Özgür. (Kaynak: maNga'nın resmi web sitesi: http://www.manga.xxx.tr.tc/ )

7gk9.jpg

Adı Soyadı: Ferman Akgül
Enstruman: Vokal
Hakkında: 25 Aralık 1979 Ankara doğumlu olan Ferman, Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mezunu. Müzik hayatına gitar çalarak başlayan Ferman, daha sonra çeşitli müzik gruplarında solist olarak yer alıp bir çok konser ve festivalde sahne aldı. 2002 yılı başlarında maNga’ ya katıldı.

Adı Soyadı: Yağmur (Yamyam) Sarıgül
Enstruman: Gitar
Hakkında: 26 Ağustos 1979 yılında Antalya’da doğdu. İlkokul yıllarından itibaren müzik eğitimi almaya başlayan Yağmur, gitardan önce piyano ve keman eğitimi gördü. Sırasıyla; Hacettepe Konservatuarı yarı zamanlı piyano, Bilkent Üniversitesi Müzik hazırlık keman, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Gitar bölümlerinde müzik eğitimine devam eden Yağmur, halen Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi Gitar Bölümü öğrencisidir. 2002 yılında maNga’ nın ikincilik kazandığı Sing Your Song Müzik yarışmasında, yarışmaya katılan tüm müzisyenler arasında “En İyi Müzisyen” ödülüne layık oldu.

Adı Soyadı: Cem Bahtiyar

Enstruman: Bas Gitar
Hakkında: 18 Ocak 1979 yılında Denizli'de doğdu. Anadolu Lisesi'nde orta 2. sınıftayken hobi olarak klasik gitar dersleri almaya başlayan Cem, ilerki senelerde ailesinin hediye ettiği bas gitarıyla profesyonel müzik hayatına atıldı.Denizli Belediye Konservatuarı ve Denizli Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan bir yıl sonra Bilkent Üniversitesi'ne girdi. Müziğe 3 yıl kadar ara verdikten sonra maNga'nın solisti Ferman'ın da vokalistliğini yaptğı “Seven” grubuyla tekrar bas gitar çalmaya başladı. Bu grup çalışmalarına son verdikten sonra maNga'ya katılan Cem, maNga'nın yanı sıra Göksel ile de çalışmakta.

Adı Soyadı: Özgür Can Öney
Enstruman: Davul
Hakkında: 21 Temmuz 1980 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Uzay Bilimleri bölümünde ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde öğrenci olan Özgür, Üniversite yıllarında müzik hayatına başladı. Gürcan Konanç’ tan metod takibi ve nota okuma üstüne özel ders aldı. Daha sonra “Deli Gömleği” ne katıldı. Aynı zamanda bazı tiyatro oyunlarının da müziklerini yaptı. 2002 yılında maNga’ ya katıldı..

Adı Soyadı: Efe Yılmaz

Enstruman: Turntable, Altyapılar
Hakkında: 3 Ekim 1979 yılında Ankara’da doğdu. Evinde kurduğu setiyle ilk mixlerini yapmaya başladı. 2002 yılında maNga’ya katılan Efe, halen Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde okuyor.

Spa
Enstruman:
Kulaklık
Cinsiyeti: %100 Erkek
Hakkında: 28 Ağustos 2004 yılında İstanbul' da doğdu.
Medeni Durum : Aşık

maNga Diyor ki!

''Hedef kitlemiz yok, herkese ulaşmak istiyoruz''

manga61gw.jpg

Geçen yıl MTV’nin Avrupa’nın ''en iyi sanatçısı'' seçilen ''Grup maNga'ya'' Eurovision 2010' da Oslo'da da başarılar diliyoruz..

Kolay gelsin bizim çocuklar... Yolunuz açık olsun.

''Melekler yüreğinden öpsün maNga''

Sabiha Rana

****

Manga ''We Could Be The Same'' (Aynı Olabilirdik) Türkçe ve İngilizce Şarkı Sözleri! (VİDEO İZLE!)

55. Eurovision (2010) Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Grup Manga'nın seslendireceği ''We Could Be The Same'' (Aynı Olabilirdik) adlı şarkının İngilizce ve Türkçe sözleri... (VİDEO İZ...

devam »

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..