Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

55,500 altında kısa vadeli göstergeler zayıflar

55,500 altında kısa vadeli göstergeler zayıflar
 

Dün güne yükselişle başlayan İMKB sabah saatlerinde gelen Nisan ayı dış ticaret verisinin beklentilere paralel gelmesiyle yükselişini hızlandırdı.  İkinci seansın ortalarına kadar pozitif görünümün korunduğu günde, ABD verilerinin zayıf gelmesi ve Avrupa borsalarının kazanımlarını geri vermesiyle önce 55,500 seviyesi aşağı geçildi ve endeks günü başladığı seviyeden kapattı. İşlem hacmi ise 2,5 milyar TL ile son haftaların üzerine çıktı.

Dün özellikle saat 16:30’dan sonra hisse senetlerinde alışılmışın dışında hareketlenmeler görüldü. Endekste ağırlığı olan bazı hisselere yüksekhacimli alış emirleri gönderilirken, bazılarında ise yüksek hacimli satış emirleri gönderildi.

Öyle ki saat 17:17’de kapanış seansında 5,52 fiyattan kapanan AKBNK endekste ki zayıf görünüme rağmen günü %5,16 oranında yükselişle tamamladı. Bu alışılmışın dışındaki fiyatlamaların iki nedeni olabilir.

Birincisi bu alış ve satış emirlerinin aynı fon tarafından gönderildiği ihtimalidir ki böyle bir durumda fonun ya pozisyon değişikliğine gidiyor ihtimali yada pozisyon kapatıyor ihtimali ortaya çıkar.

İkinci ve ağır basan ihtimal ise iki hafta önce yazdığım MSCI endeksinde yapılan güncelleme ve bu güncellemede Türkiye’nin ağırlığının arttırılması ihtimalidir. Son haftalara baktığımızda MSCI’da ağırlığı artan ARCLK, BİM, EREGL, SAHOL gibi hisselerin performansları da endeksin üzerinde gerçekleşmişti.

Bugüne veri bakımından yoğun bir gün olacak. Sabah saatlerinde İTO, Mayıs ayı İstanbul enflasyonu verisi, TİM, Mayıs ayı ihracat verileri ve  Türkiye Mayıs ayı  Imalat Sanayi PMI Endeksi açıklanacak olup ilk seansın devamında Avrupa’dan gelecek haber akışı ve Yunanistan da yeni bir seçim anketi yapılıp yapılmadığını (!) takip edeceğiz. İkinci seans ise ABD verilerine odaklanacağız.

Endeksi teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli teknik göstergeler aşırı satım bölgesinden yeni çıkmasına rağmen bu bölgenin üzerinde zayıf bir görünüm sergilemekte. Daha önceki yorumlarımda belirttiğim üzere bugün de 55,500 direnç seviyesi olarak takip edilecek olup kısa vadeli göstergelerin konumu itibariyle bu seviyenin üzerinde yapılacak kapanışlarda 56,100 – 56,400 dirençlerine hareket etmesi beklenebilir. 55,500 geçemeyen hareketlerde zayıf seyreden kısa vadeli göstergeler yeniden yönünü aşağı çevireceğinden satış baskısının artması beklenebilir. Böyle bir durumda aşağıda 54,500 – 54,000 - 53,700 sıralı destekleri takip edilebilir.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle. Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..