Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

55 dakikalık resital! Fenerbahçe 4 Gençlerbirliği 1

55 dakikalık resital! Fenerbahçe 4 Gençlerbirliği 1
 

 

Her zaman olduğu gibi, bu günlerde de gündem yaratmak için Fenerbahçe kullanılıyor.

TPFDK (Türkiye Profesyonel Disiplin Kurulu) ülkenin gündemine gelebilmek için Marsilya maçı başlamadan bir saat önce Aykut Kocaman ve Caner Erkin’in cezasını açıklayarak, verdiği kararın ne kadar adil(!) olduğunu herkese göstermek ve futbol gündemindeki yerini almak istiyor. Alıyor da…

Gençlerbirliği takımı maçtan önce yayınladığı bildiri(!) ile futbolun nasıl oynanması gerektiğini(!) herkese gösteriyor! Bu öylesine bir gösteri ki; Fenerbahçe’nin Fırat Aydunus’u koruyan açıklamasına, bir açıklama ile cevap verip(!) Türk futbolunu koruma altına(!) aldığını gösteriyor.

Bu arada her üç günde bir maç yaparak, maç oynama alışkanlığını iyice kazanan Fenerbahçe’yi yeneceklerini söyleyerek, bir anda Fenerbahçe’yi maça motive ediyorlar.

Fenerbahçeli oyuncular gerçekten maça yorgun gibi başlıyorlar. Ver gülüm al gülüm, yürüyerek, hatta bazen durarak futbol oynamaya çalışıyorlar. Uzun toplarla rakip ceza sahası içine girip gol atmak istiyorlar. Rakip takım Gençlerbirliği ise alacağı bir galibiyetin kendilerine ne getireceğinin bilinciyle gücü nispetinde saldırıyor. Daha maçın başında kornerden gelen bir topa Gençlerbirliği sporcusu kafayı vuruyor, ama her zaman gününde olan Volkan topu ikinci kere kornere gönderiyor.

Sonra maç ver gülüm al gülüme dönüyor! 20 dakikada Gençlerbirliği, kazandığı bir serbest vuruşla, olmayan pozisyonda golü atarak, birden uyuyan devi uyandırıyor.

Fenerbahçe golü yedikten sonra kendine gelinceye kadar 15 dakika daha geçiyor. Maçın 35. Dakikasından itibaren Fenerbahçe kendisine gelip, silkinerek futbol oynamaya başlıyor. Dakika 43’de Moussa Sow’un sahalarda izlemeye alıştığımız gollerinden birisi geliyor. İlk yarı 1-1

Maçın ikinci yarısında ise sahada bambaşka bir Fenerbahçe var. Sahada basmadık alan bırakmadıkları gibi, kısa, uzun pas denemeleri, direk, çabuk, dikine oyun anlayışı meyvesini 63 dakikada vermeye başlıyor. Bu dakikada Meireles uzaktan bir şutla durumu 2-1’e getiriyor.

Dakika 73 bu kez sahneye Kuyt çıkıyor ve çektiği sert şut direğe çarparak filelerle buluşuyor. Skor 3-1

Dakika 78 bu kez sahneye, Süper Ligdeki 100. Maçını oynayan Sezer Öztürk çıkıyor ve sağ ayağının dışı ile topu direk dibine bırakarak, Fenerbahçe’ye ne kadar faydalı bir futbolcu olacağının işaretlerini veriyor. Skor 4-1

Sonrası yine Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile geçerken, başka gol olmuyor. Bu arada Moussa Sow’un attığı ve kaleci Ramazan’ın kornere gönderdiği Röveşatayı unutmamak lazım.

Maçın normal sonucu 7-1 olabilirdi. Kaleci Ramazan gollere izin vermedi!

Bu gollerin kime atıldığına gelince; onlar kendini gayet iyi biliyor. Fenerbahçe’nin bu farklı skorunu ve 55 dakikalık futbol resitalini görmezden gelip, Ülker Spor Arena ile ilgili ipe sapa gelmez sözler söyleyerek, kendilerince gizli(!) tanık konuşturarak, futbolla ilgileri olmayan güruhlara da selam gönderiyor!

Bir de Fenerbahçeli geçinerek, onun üzerinden ekmek yiyen, ancak bilmedikleri konular hakkında bile ahkâm kesenler var. Fenerbahçe’nin oynadığı futbolu konuşmayıp, Krasic’i niye kadroya almıyor diye sorgulayanlar var. Mübarek, sanki takımı kendisi antre ediyor da, oyuncunun performansını kendisi ölçüyor!

Ha bu arada dışarıdan gazel okuyanlar da var! Fenerbahçe’yi hiç takip etmedikleri halde, Fenerbahçe üzerine ahkâm kesip, reyting kapmaya çalışan reyting canavarlarını(!) da unutmamak lazım.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..