Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

57. Eurovision şarkımız "Fiddler on the Roof" müzikali mi?

57. Eurovision şarkımız "Fiddler on the Roof" müzikali mi?
 

Can BONOMO seninle ne duyalım?


Bu yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek olan 57. Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkemizi pop şarkıcısı Can BONOMO kendi bestesi olan "Love me back, Love back, dinle" şarkı ile temsil edecektir

Can BONOMO İzmir doğumlu, 22 yaşında, "yahudi" ve "BenTürk'üm ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türkiye'yi temsil edeceğim" diyordu. 

Ama, bunu yapmamalıydın Can BONOMO Ben seni çok iyi anlıyorum...

İçgüdüsel bir dürtü, "Yahudi" olmanın dayanılmaz güzelliği, sahiplenme ve sesini duyurma duygusuyla biranda kendini 1905 yılında Rusya'da küçük bir "Yahudi" köyü olan Anatevka'da bulur.

Can BONOMO, dün tüm medyada yer alan bestesinin tanıtım kliblerinde bilinçaltında sanki; değişen dünya karşısında ailesinin geleneklerini korumak için uğraş vermekte olan sütçü Tevye'nin kimliğine bürünür.

Can BONOMO tanıtım klibinde sahneye Yahudi sütçü Tevye'nin Devrim öncesi yıllarda giydiği deri şapkası ve palto ile çıkıyor.

Şarkısının koreografisinde; çatısında bir kemancı gibi "Fiddler on the Roof" olarak sahnede sanki; Tevye rolünü canlandıran Can BONOMO'nun kemanları ve saksafonları da ön plana çıkıyor.

Jerome Robbins'in özgün sahne koreografisine kesinlikle ulaşamayan, yetersiz kalan çok sesli müzik orkestrasyonu performans kalitesini aşağı çekiyor.

"Fiddler on the Roof" bir "Yahudi Şabat Duası" güzel ve parlak bir belge olmasına karşın "Love me back, Love me back" orkestrasyonu ve sözleri zayıf, yarışma bestesi olabilecek ritmden yoksun mütevazi bir yapıtdır. 

Can BONOMO'nun şarkısını dinlerken; beste uslubu, müzik tınısı, ve "es"leri ile "To Life", "Sunrise, Sunset", "If I a Rich Man" besteleri çağrışım yapıyor. 

"Fiddler on the Roof" müzikalinde sütçü Tevye inanılmaz oyun gücü ve üstün performansı ile sahnede yıldızlaşırken; Can Bonomo ise, 57. Eurovision Şarkı Yarışması için söylediği kendi bestesİ "Love me back, Love me back" adlı klibinde; benim gözümle sahnede oldukça küçülmüş, kaybolmuştur.  

Can BONOMO'nun daha 22 yaşında, yaratıcılıkta kolaycılığa yönelmesi; ona bağladığımız umutların sönmesine;  yurt içinde ve dışında verdiğimiz her türlü desteğin çekilmesine neden olacaktır.

TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığı'na sesleniyorum; bu konuda gerekli incelemenin yapılması tüm TÜRKİYE olarak ülkemizin onurlu temsil edilmesinde yardımcı olacaktır 

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..