Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

57,000 üzeri önemli

Dün yurtdışı borsalarda G8 liderlerinden gelen Yunanistan'a destek açıklamaları ile yaşanan tepki alımlarına sınırlı yükselişle tepki veren İMKB, 57,484 puan seviyesinden satışlarla karşılaştı ve günü %-0,70 düşüşle 56,539 puan seviyesinden tamamladı.

Bugün genel olarak Avrupa kaynaklı haber akışını takip edeceğiz, özellikle yarın yapılacak AB liderler zirvesi öncesi piyasaları destekleyici açıklamalar gelmesi muhtemel. Piyasalarda yarın yapılacak zirvede Fransa’nın ortak tahvil ihracı konusunu gündeme getirmesi bekleniyor. Ancak Almanya’nın bu konuda çekinceleri bulunuyor ve karşıt görüş bildiriyor. Euro Bölgesi’nin geleceğinin Alman politikacılarının elinde olduğunu düşünen birçok analiste göre, Almanya - Fransa arasındaki gerilimin piyasalarda ki tedirginliğin artmasına neden olabilir.

Teknik olarak, dün yurtdışı piyasalarda yaşanan yükselişlere katılmayarak negatif yönde ayrışan İMKB ikinci seans gelen satışlarla 200 günlük ortalamasının da geçtiği 57,000 desteğini aşağı yönlü kırdı. Bugün, açılışta dış piyasalardaki pozitif görünüme paralel 57,000 civarında bir başlangıç beklenebilir. Burada dikkat edeceğimiz nokta endeksin öncelikle bu seviyenin üzerinde kalıp kalamayacağı olacaktır. Şayet bu seviyenin üzerinde kalıcı olunamaması durumunda yeniden satış baskısının arttığını söyleyebilirim. 57,000 üzerinde ki kapanışlarda trend direnci olan 57,900 takip edilebilir. Olası bugün 57,000 altında yaşanacak kapanışlarda yeniden 56,100 desteği gündeme gelecektir.

Son olarak küresel borsalarda Yunanistan belirsizliği gölgesinde ufak çaplı tepki alımlar görülüyor. İMKB için kısa vadeli ortalamalarının altında pozisyon açmayı riskli bulmakla birlikte, endeksin üzerinde düşmüş hisselerde kısa vadeli tepki alımları denenebilir. Ancak bu alışları, Yunanistan bilinmezinin gölgesinde alış yaptığınızı unutmamalısınız. Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

Sevgilerimle.

 

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..