Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '17

 
Kategori
Tarih
 

57. Alay şanlı askerler... Tamamı şehit oldu. Ancak sancağı teslim etmediler.

57. Alay şanlı askerler... Tamamı şehit oldu. Ancak sancağı teslim etmediler.
 

VATANIMIZ VATANLARIYDI, KANDIRILARAK GELMEDİLER


Bir Kahramanlık Destanı''Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum'' diyen Mustafa Kemal'in emrine harfiyen uyan kahramanlar.
57. Alay bizzat Mustafa Kemal'in yönetiminde kendisinden yaklaşık 5 kat daha büyük bir düşman gücüne karşı taarruza geçmiştir. Tarihe geçen ''Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimizi başka birlik ve komutanlar alacakemrine aynen uyulmuştur.


Kurban Bayramının İlk Günüydü
Bütün askerler siperlerde bayramlaştı,

Kuran okundu ve dehşet verici savaş başladı. 10'ar kişilik gruplar halinde düşmana saldıran 57. Alay binlerce düşman askerini geride bırakarak kaçan Anzaklara ilk derslerini vermişlerdi.
Bir Günde Tüm Alay Şehit Oldu.
26 Nisan Günü Yarbay Hüseyin Avni Bey'de dahil olmak üzere alayın tümü şehit olmuştu. Görev yerine getirilmiş 19. Tümen yardıma yetişmiş ve Anzaklar büyük kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmıştır.
Bu kahramanların anısına Türk ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. 57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir.

 
Toplam blog
: 8
: 110
Kayıt tarihi
: 17.04.16
 
 

Tarih alanında çalışma yapmaktayım. Tarih yorumları, günlük hayatta yaşanılan sorunlar, ülkemin m..