Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

5 MART 2011 CUMARTESİ MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (1.BÖLÜM)

5 MART 2011 CUMARTESİ MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (1.BÖLÜM)
 

.


Milliyet Blog yazarlarından Yılmaz Çetingöz ’ün tertip ettiği 5 Mart 2011 Cumartesi günkü buluşma, belirlendiği yer ve saatte gerçekleşti.

Beşiktaş Öğretmenevinde saat 14:00’de toplandık ve saat 18:00’e kadar konuştuk. Peki ne konuşuldu?

Yılmaz Çetingöz, gerçekçi ve ütopizmden uzak bir dünya görüşünü benimsediğinden, toplantı süresince bizleri bir konuda sürekli uyardı. O uyarı da; toplantının sonunda somut sonuçlara ulaşılması gerektiğiydi.

Uyarıları elbette işe yaradı ve bizler de bir takım somut sonuçlar konusunda mutabık kaldık. Toplantı kadrosuna Milliyet Blog Sinerji Grubu (MBSG) dedik.

Katılımcıları kadro diye nitelendirmemiz ve buna Milliyet Blog Sinerji Grubu ( MBSG) dememizin amacı, gelmeyenleri, gelmek istemeyenleri ya da gelemeyenleri yok saymak değildi. Çünkü gelmeyenler, gelmek istemeyenler ya da gelemeyenler istedikleri anda bu grubun içinde var sayılıyorlardı zaten. Peki o zaman??

Meselâ; gazete yönetiminin dikkatini, Milliyet Blog sayfasına bir kez kayıt yaptırmış, bir yazı eklemiş ondan sonra da ortadan kaybolmuş belki de yüzlerce kişiden farkımıza dikkat çekebilmek, amaçlarımızdan sadece bir tanesi...Yani sadece kayıt yaptırmış ve belki senelerdir yazı eklememiş olanların, bu sanal blog mezarlığındaki defin işlemlerinin tamamlanmasını sağlamak.

Kayıp yazarlar, Milliyet Blog’un sanal âleminde varlık göstermiyor ancak idarece defin işlemleri de bir türlü gerçekleşmiyor.
Sanal mevtalar, sanal arşiv morgunda bekliyor da bekliyor…Râhmetle andığımız merhum yazarlarımız konumuz dışında olduğundan, yorumumun çarpıtılma olasılığına karşı bunu da ayrıca belirtmek istedim.

Mesele gayet net; senelerdir yazı eklemeyen ya da bir kez kayıt yaptırıp bir yazı ekleyip bir daha da bu sayfalara uğramayanların Milliyet Blog yazar adedini lüzumsuz bir şekilde yükseltmesine karşıydık. Bunlar neden hâlâ yer işgal ediyorlardı?

Çünkü bu durumun Milliyet Blog kalitesini düşürdüğü muhakkaktı. Yazmayan yazar (!) adedi kantiteyi artırırken kaliteyi düşürüyordu ve idare buna sessiz kalıyordu.

Ve tabi Milliyet Yönetimi’nin buna neden göz yumduğu da büyük puntolu bir soru işareti olarak karşımızda duruyordu??

Bu arada Milliyet Blog Sinerji Grubu' nun ( MBSG) isim babası da, katılımcılardan Kadri Kanpak oldu.

Gayet profesyonelce seçilmiş bu isim ve bu isim etrafında şekillenecek düşünce sistematiğini masaya yatırdığımız doğruydu.
Ancak biz bir siyasi parti ya da dernek değildik. Görüş farklılıklarımız da oldu.

Ama ayda bir kez toplanabilmek adına elimizden geleni yapabileceğimiz konusunda fikir birliğine vardık. Katılımcılarımızın da her toplantıda bir öncekine göre artacağına inanıyorduk.

Okuyan toplum projesi konusundaki çabalarıyla Ferhat Özen,

Konuşmaktan çok dinleyip bilgi toplayan Harun Özyurt,

Üslubuyla sanal âlemi kasıp kavuran ve getirdiği fıstıklı lokumlarıyla Sabiha Rânâ,

Yaşı, mesleki birikimi ve titizliğiyle Onursal Başkan sıfatında hepimizin mutabık kaldığı, Türkiye İş Bankası A.Ş. Emekli Müfettişi Yılmaz Çetingöz,

Diyalektik konuşmacı ve cemiyet adamı profiliyle Kadri Kanpak,

Şehir dışından üstelik kızını da alıp gelmiş Mehmet Emin Yolsal,

Yan yana oturduğumuz ve geleneksel meşhur bayram mesajlarıyla herkesin gönlünde ayrı bir yeri olan sağduyunun sesi Ahmet Yılmaz,

Yüksel Hanım yani nam-ı diğer Sessiz Çığlık ve,

Milliyet Blog Bülteni’nin son sayısındaki yazısıyla Emre Tekin.

Eeeee? Yazı bitti. Peki bu kadar mı? Hayır ! Tüm konuşulanları, konuşulmayanları, konuşamadıklarımızı hepsini ve son tahlilde nihâi amacımızı açıklayacağım.

Günlerce sürecek olan ve bu sayfalarda tefrika edeceğim bu yazı dizisinin ilk bölümünü şimdi okuyorsunuz.

Berancığım, ( Milliyet Blog Yazarlarından Beran Uzer) Türkiye’de üç maymunun oynandığı ama uluslararası basında ses getiren makalen zaten başlı başına bir yazı konusu…Hepsini kaleme alacağım. Daha neler neler? Bekleyin.

Okuyucularımız da dahil yanlış okumadınız, okuyucularımız da dahil, yazarlarımızın da sonraki toplantılara, Milliyet Blog Sinerji Grubu'na katılımını bekliyoruz. İlk yarı 1-0.

Artık tribünlerden sahaya inmemin vâkti geldi. İkinci bölümde tekrar görüşeceğiz.

Oyun yeni başlıyor. Yedek kulübesinde beklememeniz ve dileğiyle…

Sabrın sonu ile

_______________________________________________________________________________________________

Dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Oktay Sinanoğlu der ki; ‘gönül’ kelimesinin İngilizce’de karşılığı yoktur. Gönül öyle bir kelimedir ki, anlamını, derin mânâsını yalnızca biz bilip anlayabiliriz.

Bir sonraki buluşma/toplantı bilgileri :

Yer : BAKIRKÖY ÖĞRETMENEVİ
Tarih: 9 NİSAN 2011 CUMARTESİ
Saat: 14:00- 16:30
Katılımcılar: OKURLAR DA DAHİL TÜM GÖNÜLLÜLER

________________________________________________________________________________________________________

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..