Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

5 MART 2011 CUMARTESİ MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (4.BÖLÜM)

5 MART 2011 CUMARTESİ  MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (4.BÖLÜM)
 

-


Yazı dizimin her biri diğerinin ayrılmaz parçasıdır. İşbu sebeple tek bir bölümü okuyarak sağlıklı bir değerlendirme yapmanız mümkün olmayabilir.

Önceki üçüncü bölümde, Milliyet Blog çatısı altında yazan yazarların, yine bu çatı altında iken imzalarını attıkları bazı başarılara dikkat çekmeye çalıştım...

Hükûmet komiserliği, kurum ve kuruluşların toplantılarının yasalara uygun biçimde yapılmasını denetlemek üzere Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından atanan memur demektir. Burada amaç, yalnız değilsiniz mesajı vermek, ne konuşulmuş, ne görüşülmüş kayıt altına alıp rapor etmektir.

5 Mart 2011 Cumartesi Yılmaz Çetingöz’ün çağrısıyla Beşiktaş Öğretmenevi’nde toplandık. Toplantımızın amacı "Milliyet Blog’u nasıl daha popüler hale getirebiliriz?" sorusuna cevap bulmaktı. Saatlerce konuştuk. Hafta sonları Milliyet’in, Milliyet Blog Eki adı altında bir ilave vermesinin gerekliliği üzerinde durduk. Milliyet yazı işlerinin, Milliyet Blog çatısı altında yayınlanan yazılarımız/makalelerimiz/bloglarımız içinden seçtiklerini bu ekte yayınlamasının çok doğru olacağını konuştuk. Bu sayede de Milliyet Kültür Arşivine de önemli bir katkı sağlanacağı da âşikardı. Peki biz bunları konuşurken Milliyet Gazetesi’nden yanımızda kim vardı? Ne yazık ki hiç kimse...

Ne yani, koskoca Milliyet sizin için hükümet komiseri gibi birisini mi gönderseydi? Hem Milliyet mi size toplanın dedi? diye düşünebilirsiniz. Haklı gibi durabilirsiniz…ancak ! Yılmaz Çetingöz, günlerdir bu amaçla toplanacağımızın duyurusunu yapıyordu zaten... Öyle ki; Milliyet de bizi ciddiyetle takip ediyormuş ki, üyelerine duyuru amacıyla gönderdiği Milliyet Blog Bülteni mailinin konu (subject) kısmını bu buluşmamıza ayırmış...

Dante’nin İlahi Komedya adlı eseri üç bölümden oluşur. Cennet, Cehennem ve Araf denilen bölüm.

Cennet ile Cehennem tamam. Araf ise her ikisi arasındaki o bölgenin adı. İşte Milliyet Blog sanki Araf gibi bir yerde konumlandırılmış ve ona öyle bir rol biçilmiş. Gerektiğinde var, gerektiğinde yok sayılıyor. Bunda, blogcular arasındaki kısır çekişme ve çatışmaların etkisi olabilir ama ya hiç bu tip polemiklere girmeyen yazarlar ne olacak? Ya da girmesine rağmen, ses getirecek makalelere/köşe yazılarına/bloglara imza atmış yazarlar ne olacak?

Tamam ekonomik kriz var, belki Milliyet Yönetimi aktif blog yazarlarını gazeteye davet edemiyor. Ağırlama giderleri ya da başka sebeplerden ötürü…

Ya peki hiç değilse bundan sonrası için mesela ilk olarak, gözlemci sıfatıyla da olsa bir personelini 9 Nisan 2011 Cumartesi günü, saat 14:00 ile 16:30 arası Ataköy 4. Kısım karşısı Bakırköy Öğretmenevi’ne gönderse şık olmaz mı?

Çünkü Araf’tan çıkmak isteyen çok sayıda yazar var. Belki bu sayede toplantımız daha da bir anlamlı hâle gelir. Beşinci bölümde görüşmek üzere.

Sabrın sonu ile

______________________________________________________________________________________________

Dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Oktay Sinanoğlu der ki; ‘gönül’ kelimesinin İngilizce’de karşılığı yoktur. Gönül öyle bir kelimedir ki, anlamını, derin mânâsını yalnızca biz bilip anlayabiliriz.

Bir sonraki buluşma/toplantı bilgileri :

Yer : BAKIRKÖY ÖĞRETMENEVİ
Tarih: 9 NİSAN 2011 CUMARTESİ
Saat: 14:00- 16:30
Katılımcılar: OKURLAR DA DAHİL TÜM GÖNÜLLÜLER

______________________________________________________________________________________________

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..