Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '12

 
Kategori
Su Sporları
 

6. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu

6. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu
 

Geçtiğimiz yıl Mart ayında beşincisi koşulan "Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu", Yunanistan’ın Symi adasından gelen Yunan uzun mesafe yüzücüleri ile Türk yüzücülerinin kaynaştığı ve her yıl sosyal bir temanın işlendiği çok özel bir dostluk ve yüzme etkinliği.

Her yıl Şubat ayında, Muğla’ nın Datça ilçesinde gerçekleştirilen "Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu" bu yıl 3 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sosyal duyarlılığı ve toplumsal farkındalığı arttırmayı amaçlayan yüzme etkinliğinin her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı bir teması var. Geçtiğimiz yılın teması “ Greenpeace” ve sloganı da “Denizler sadece bizim değil” şeklinde olan etkinliğin amacı “Denizlerdeki Biyoçeşitliliğin Korunması” idi. Bu yılki tema ise yakın zamanda kaybetmiş olduğumuz Fenerbahçeli efsanevi Milli Sporcu Lefter Küçükandonyadis olacak.

Bu yıl etkinliğe onur konuğu olarak iki değerli spor insanı Erdal Acet ve Nesrin Olgun Arslan da katılıyor. Bildiğiniz gibi Erdal Acet, yüzmede elde ettiği çeşitli başarılarının yanında 1 Eylül 1976 tarihinde Manş Denizi' ni 9 saat 2 dakikada geçerek dünya rekoru kırmış olan bir başarılı bir sporcu. Acet’ in elde ettiği bu süre tüm zamanların en iyi 10 derecesinden biri olma özelliğini taşıyor. Diğer yandan, Nesrin Olgun Arslan’ ın yüzmede elde ettiği çok sayıda kupa ve madalyanın yanında 1979 yılında Manş’ ı geçen “İlk Türk Kadını” sıfatını kazanmış olması kendisini Türkiye yüzme tarihinde özel bir yere taşımış olan başarılı bir sporcu.

2011 yılına kadar Datça Belediyesi’ nin himayesinde gerçekleşen organizasyon, 2012 yılından itibaren Datça Belediyesi ile Daçev ve Bivak gibi sivil toplum kuruluş ile kişilerin oluşturduğu bir organizasyon komitesi tarafından yürütülüyor. Bu yılki faaliyet komitesinde ise Necati Sağır,  Kubilay Demirkan ve Levent Özberk, Osman AKKIN, Melda OMAY, Meral SAN, Volkan KARACAOĞLU, Mehmet ÇİL ve Erol Pir yer alıyor

 “Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu”, yılın ilk yüzme aktivitesi olma özelliğinin yanında ülkemizdeki tek kış yüzme etkinliği. Bu yılki yüzme maratonu deniz suyu sıcaklığının ortalama 15-17 derece civarında olduğu Mart ayında koşulacak. Serin bir suda 5km wetsuit’ siz yüzülen yarış için silikon bone, kulak tıkacı ve vazelin kullanılabilir.  Normal şartlarda sadece yüzücü mayosu ile katılan sporcular arzu ederse wetsuit giyebilecek fakat el ya da ayak paleti şnorkel vb. yüzme aparatları kullanamayacak.

Parkur, uzun ve kısa parkur olmak üzere iki ayrı mesafeden oluşuyor. Uzun parkurda yüzülecek olan mesafe 5 kilometre ve başlangıç yeri Kumluk Plajı Mare Otel önü.  Dönüş yeri plajın yaklaşık 2.5 kilometre ilerisinde bulunan Fener Adası. Yarışın bitiş yeri ise yine Kumluk Plajında oluyor. Kısa parkurda yarışacak olan katılımcılar, Kumluk Plajı Mare Otel önü ile Club Datça Tatil Köyünün iskelesi arasındaki 1.5 kilometrelik parkurda kulaç atacaklar.

Gündüz yapılacak olan etkinliğin ardından aynı akşam gerçekleşecek ödül töreninde Nesrin Olgun Arslan ve Erdal Acet ile yüzme üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek. Sohbetin ardından Erdal Acet' in yüzme kariyerini konu alan "Erdal'ın Kanalı" adlı belgeselinin sunumu sonrası yine bu belgeselin müzikleri ile "Sultans of the Dance"in Karadeniz müziklerini yapmış olan Fuat Saka’ nın küçük bir müzik dinletisi olacak.

Geçtiğimiz yıl 45 sporcunu katıldığı etkinliğin bu yılki kontenjanı 100 kişi ile sınırlı. “Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu” na katılabilmek için yüzme ya da triatlon lisansına sahip olmanın dışında resmi bir sağlık kurumundan “Yüzmeye sakıncası yoktur.” seklinde sağlık raporu alınmasında fayda var.  Lisansı olmayan amatör sporcular ise aldıkları sağlık raporunun yanında yarışmaya girmeden önce sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul ettiklerine dair bir muvafakatname imzalamaları gerekiyor. Yarışmaya ait kurallar ve detaylı program bilgisini görmek için kisyuzmemaratonu.org sitesini inceleyebilirsiniz.

Herhangi bir kayıt ücretinin söz konusu olmadığı bu yılki etkinliğe kayıt olmak için Necati Sağır, Kubilay Demirkan veya Levent Özberk’ e ulaşmak gerekiyor. Kayıt yaptırmak isteyenler yazının altındaki iletişim numaralarından kendilerine ulaşabilirler.
 
Katılım için İletişim Bilgileri

Tel:
Necati SAĞIR         0 533 463 76 37
Kubilay DEMİRKAN 0 533 544 63 39
Levent ÖZBERK     0 533 513 41 05

Yazışma Adresi:
Levent ÖZBERK
İskele Mah. Halil Aşkın Cad. No:1/C Datça/MUĞLA

Web: www.KisYuzmeMaratonu.org
Mail: info@kisyuzmemaratonu.org

Daha fazla fotoğraf ve bilgi için cyclingtr.com' u tıklayın

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..