Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '11

 
Kategori
Spor
 

6. Kütahya Evliya Çelebi Duatlonu - 24 Nisan 2011

6. Kütahya Evliya Çelebi Duatlonu - 24 Nisan 2011
 

6. Kütahya Evliya Çelebi Duatlonu 24 Nisan 2011


Bildiğiniz gibi hafta sonunda Türkiye Triatlon Federasyonu’nun faaliyet takviminde, ulusal yarış statüsünde yer alan ve ülkemizde gerçekleşen iki duatlon yarışından biri olan 6. Kütahya Evliya Çelebi Duatlonu koşuldu. 

6. Kütahya Duatlonu, başta Kütahya Valiliği, Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF), Kütahya Gençlik İl Spor Müdürlüğü (GSİM) ve Kütahya Belediyesi'nin katkıları ve ortak çalışmaları sayesinde herhangi bir aksaklık yaşanmaksızın başarılı bir organizasyon şeklinde gerçekleşti. Her yıl gittikçe artan katılımcı sayısı, yarışların daha heyecanlı ve çekişmeli geçmesine sebep olmakta. Bu yıl Kütahya'ya gelen takım ve bireysel olarak antrenörlerle birlikte toplamda 300 kişiden oluşan sporcu kafileleri bir rekora imza attı. Kütahya Duatlonu’na fiili katılan sporcu sayısı sayısı ise 210'u buldu. Göztepe Triatlon, Altay Triatlon, Sakarya Telekom, Çanakkale Gelibolu Spor, Alanya Bld. Spor, İzmir Yüzme Triatlon, Balıkesir Karagücü, Ankara Karagücü, İstanbul Karagücü, Ankara Atlantik Spor, Balıkesir Çelmak Spor, İstanbul Pamukspor, Sivas Gençlik Spor, Kütahya Gaybi Efendi ve Kütahya Çini Spor gibi çok sayıda takımın katılımı yarışlara ayrı bir renk katarken, kafilelerin konaklama bedellerinin Valilik tarafından karşılanması ise bilhassa kısıtlı bütçelerle sezon geçiren sporcular için hoş bir jest oldu. Türkiye Triatlon Şampiyonası’na puan vermeyen Kütahya Duatlon yarışına katılımının bu denli yüksek olmasındaki en önemli unsur, sporcu dostu başarılı bir organizasyon olmuş olmasıydı.

23 Nisan Cumartesi Toplantı Notları :

Duatlon yarışının ilk günü olan 23 Nisan Cumartesi günü öğlenden sonra, TTF Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Sonrasında yapılan teknik toplantı ise TTF’nu Onursal Başkanı Halil KILIÇOĞLU, GSİM Md. Sadık ÖLÇEN ve TTF Başkanı Hamdi GÜNEŞ’in yaptıkları konuşmalar ile açıldı. Teknik toplantıda sporculara, yarışma parkuru ve kurallarının slaytlı tanıtım ve ön bilgilendirmesi yapılırken, bu yılki yarış parkurunun, önceki yıllarda kullanılan parkurla aynı olduğu görüldü.

Yine bu toplantıda GSİM Md. Sadık ÖLÇEN’den öğrendiğimiz kadarıyla bir gün önce 22 Nisan 2011’de Kütahya ve Uşak illerine hizmet verecek olan Zafer Bölgesel Havaalanı’nın temelleri atıldığı bilgisi verildi. GSİM Md.'ü ÖlÇEN, Hedeflerinin öncelikle 2012 yılında Kütahya’da ulusal triatlon yarışı gerçekleştirmenin ardından, 2013 yılında hizmete girecek olan havalimanı sayesinde uluslararası yarışları da ev sahipliği yapmak olduğunu belirtti.

Daha sonra kürsüye çıkan TTF Başkanı Hamdi GÜNEŞ, kısaca 2009-2011 yılı değerlendirmesini yaptıktan sonra GSGM’nün “Sporcularımız ne zaman bir uluslararası yarış bitirecek?” şeklindeki beklentisini aktardı. Önümüzdeki yıl ITU'nün Takım Triatlonu adı altında ikişerli bay-bayan takımlardan oluşan ve bir çeşit triatlon bayrak yarışını Konya ilimizde hayata geçireceğini söyleyen Başkan GÜNEŞ, 2012 Olimpiyat hazırlıklarının artarak devam edeceğini açıkladı. Diğer yandan Olimpiyat Bursu alan sporcu sayısının 10’dan 13’e çıktığını hatırlatan GÜNEŞ, bundan sonra kamp ve eğitimlerin sayısı ile sporcu, antrenör ve hakem sayılarının arttırılacağını belirtirken, yarışlarda çipli sistem, bone numarası ve kamera kaydı uygulamasına geçileceğini belirtti. Kamplara katılım ve disiplin konusundaki hassasiyetlerini vurgulayan GÜNEŞ, sporcuların eleştiri yapma hakkı olduğunu, fakat dedikodu ve hakaret boyutuna varan yazılar yazmamaları konusuna bilhassa vurgu yaptı. Diğer yandan federasyon yasasında değişikler olduğunu, yapılan değişikliklere rağmen kulüplere yardım edileceğini, sporculara malzeme ve ekipman desteği verileceğini ve her imkanı zorlayacaklarını belirterek triatlon camiasına müjde verdi.

Diğer taraftan Başhakem Aydoğan ULAŞ, aslında geçtiğimiz yıl uygulanması gündeme gelen “sezon içinde sporcuya verilecek olan tek tip göğüs numarası" uygulamasına 18 Haziran Yalova Triatlonu’nda geçileceğini bildirdi.


24 Nisan Pazar Kütahya Duatlonu :

Yarışların yapılacağı ikinci gün olan 24 Nisan sabahı Kütahya, güne bulutlu ve 13 derecelik serin hava ile başladı. Serin hava yüzünden birçok sporcunun uzun altlıkları tercih etmesi sebebiyle sporcu göğüs numaraları, atletlerin sadece önkollarına yazıldı. Bu yıl ilk kez bisiklet selelerinin arkasına takılan “numara plakası” uygulamasından vazgeçildiği görüldü.

İlerleyen saatlerde hava sıcaklığının 18 dereceye ulaşması sporcuları biraz olsun sevindirirken günün ilk yarışı olan Yıldız Erkekler ve Yıldız Bayanlar yarışması sabah serinliğine rağmen hayli çekişmeli geçti. Özellikle Yıldız Erkekler kategorisinde 54 atletin katılmış olması ve hatta Büyük Erkekler kategorisindeki katılımcı sayısından 2 kişi daha fazla olması, yıldızların 2016 Olimpiyatları için umut vaat ettiğinin önemli bir göstergesi oldu diyebiliriz. Genel olarak bakıldığında, Gelibolu, Alanya ve Altay takımlarının başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz yılın Kütahya Duatlonu birincisi Orçun YILMAZ yarışa katılmazken, bu yıl birinci Gelibolu Spor’dan H. Can AKTAN oldu. İkincilik ve üçüncülük ise Sivas Gençlik Spor’un oldu.

Yıldız Erkekler:

1. Haşmet Can AKTAN-Gelibolu Spor-29:23
2. Hasan DENİZ-Sivas Gençlik Spor-30:32
3. Burak ODABAŞI-Sivas Gençlik Spor-30:34

14 sporcunun katıldığı Yıldız Bayanlar kategorisinde geçtiğimiz yılın birincisi İlkay POLAT yarışmaya katılmazken, bu yıl birincilik Yelbesu BÜYÜKZÖNGÜR’ün oldu. İlk üç sırayı alan Gelibolu Spor bu kategoride tulum çıkararak tüm madalyaları topladı.

Yıldız Bayanlar:

1. Yelbesu BÜYÜKZÖNGÜR-Gelibolu Spor-31:51
2. Tuğçe KARAKAYA-Gelibolu Spor-32:08
3. Sinem ÖZDİL-Gelibolu Spor-32:48

10 sporcunun katıldığı Genç Bayanlar kategorisinde geçtiğimiz yılın Kütahya Duatlonu birincisi Ümran ASLAN bu yıl da altın madalya aldı. Bu kategoride Alanya Bld. Spor başı çekerken ardından Altay ve Gelibolu kürsü gören takımlar oldu.

Genç Bayanlar:

1. Ümran ASLAN-Alanya Bld. Spor-1:01:52
2. Ece BAKICI-İzmir Altay Spor-1:02:40
3. Aylin AKYAY-Gelibolu Spor-1:02:49

53 katılımcısı ile kalabalık kategorilerden biri olan Genç Erkekler’de birincilik ve üçüncülük alan Gelibolu Spor başarısını bu kategoride de sürdürdü. Geçtiğimiz yılın birincisi Samet BÜYÜKZÖNGÜR bu yıl bir üst kategoriye geçti. Bu yılın birincisi Metin AKBABA ise bu yıl ümit vaat eden bir sporcu olma özelliği taşıyor.

Genç Erkekler:

1. Metin AKBABA-Gelibolu Spor-54:17
2. Sabri ÖĞE-Balıkesir Gençlik Spor-54:26
3. Orçun YILMAZ- Gelibolu Spor-54:29


Toplam 12 sporcunun katıldığı Büyük Bayanlar’da geçtiğimiz yıl da Kütahya’da birinci olan Çiğdem Gülgeç birinci gelirken, Emel YILDIRIM yine ikinci, Berrak MUTLU ise üçüncü oldu.

Büyük Bayanlar:

1. Çiğdem GÜLGEÇ-İzmir Altay Spor-1:02:30
2. Emel YILDIRIM-Alanya Bld.Spor-1:05:55
3. Berrak MUTLU-Balıkesir Çelmak Spor-16:05

Günün en heyecanlı yarışı olan 52 katılımcılı Büyük Erkekler kategorisi çok çekişmeli geçti. Geçtiğimiz yıl Genç Erkekler’de yarışan ve kategorisinde birinci olan Samet BÜYÜKZÖNGÜR, bu yıl Büyük Erkekler’de birinci olurken, geçtiğimiz yıl Büyük Erkekler birincisi Kemal ÇOBANYILDIZI ikinci, Onur CALP ise üçüncü oldu. Geçtiğimiz yılın birincisi olan ve bir gün önce yeni yaşını kutlayan Zülfü KARABULUT, bu yıl maalesef dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı.


Büyük Erkekler:

1. Samet BÜYÜKZÖGÜR-Gelibolu Spor-52:39
2. Kemal ÇOBANYILDIZI-Ankara Karagücü-52:59
3. Onur CALP-İzmir Altay Spor-53:11


Master Bayanlar kategorisinin Ankara’dan katılan ferdi ve tek katılımcısı Şima MCGREGOR, 1:13:14’ lük derece ile yarışmayı tamamladı.

12 katılımcılı Master Erkekler kategorisinde Balıkesir Karagücü’nden Özgür ERİŞ açık ara ile birinci olurken Şima MCGREGOR’un eşi olan Rocky MCGREGOR ikinci, Yılmaz KAHRAMAN üçüncü oldu.

Masterlar:

1. A. Özgür ERİŞ-Balıkesir Karagücü-55:14
2. Rocky MCGREGOR-Ankara Ferdi-1:02:22
3. Yılmaz KAHRAMAN-İstanbul Pamukspor-1:04:55

Geleneksel hale gelen Kütahya Duatlonu verdikleri katkı sebebiyle başta Kütahya Valisi Kenan ÇİFTÇİ ile TTF Başkanı Hamdi GÜNEŞ, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık ÖLÇEN, TTF Onursal Başkanı Halil KILIÇOĞLU ve Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İÇA' ya, spor ve sporcuya verdikleri destekten dolayı emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

Yarışma sonuçları için tıklayınız

 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..