Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

6. Ölüdeniz Festivali'nin ardından

6. Ölüdeniz Festivali'nin ardından
 

Uğur DÜNDAR ve Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin YILMAZ


6.Ölüdeniz Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi

Bu yıl 6.sı düzenlenen Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali birbirinden güzel etkinliklerin ardından Zekai TUNCA’nın muhteşem konseriyle sona erdi. 24 Haziranda Karnaval’la başlayan festival 5 gün sürdü ve 28 Haziran’da bitti.

Festivallerin amacı hem eğlendirmek, hoşça vakitler geçirtmek hem de bölgenin tanıtımını yapmaktır.5 gün boyunca yerli yabancı binlerce insan etkinliklere katılarak eğlendiler. Yazarların söyleşilerine katılarak bilgilendiler. Yazarların imzalı kitaplarını edindiler. Onlarla sohbet ettiler. Sorunlarını dile getirdiler. Bu sorunların ulusal boyutta dile getirilmesini söylediler. Nitekim başardılar da. Yazar Zeynep ORAL 28 Haziran 2009 tarihli Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde Ölüdeniz festivalinden övgüyle söz ederken, halktan kendisine gelen büyük bir sorunu da köşesinde yansıttı ve acilen çözülmesini istedi. Neydi bu sorun? Bir televizyon reklamında çevreciliği ön plana çıkartmaya çalışan bir reklamda, denize atılan kabuklar, çöpler ve her türlü atığı eleştirmeye çalışırken, böyle kirlenmiş bir denize “ARTIK BURASI ÖLÜ DENİZ!” oldu diyor. Yani her hangi bir deniz kirletildiğinde bu denizin öldüğünü, ölü bir deniz olduğunu söylemeye çalışıyor ama bu reklamı görenler bu kirli denizinin bizim yaşadığımız, tertemiz, mavi bayraklı ÖLÜDENİZ olduğunu sanıp, tatile gelmekten vazgeçebilir. Çünkü anlatılan bizim ÖLÜDENİZ değil, kirlenmiş, çöp dolu herhangi bir deniz anlatılmaya çalışılırken, yanlış bir ifade kurgusuyla bizim ÖLÜDENİZ’i çağrıştırarak aleyhimize reklam yapılmış oluyor. İşte bunu dile getirdi sayın Zeynep ORAL. Ben de buradan dile getiriyorum ve bu televizyon reklamına kampanya başlatalım diyorum. Tertemiz denizlerimizi kirliymiş gibi gösterenlere karşı bütün bölge olarak karşı çıkalım ve reklamdaki ifadeleri değiştirelim. Fethiye ve Ölüdeniz’e duyarlı herkesi bu kampanyaya davet ediyorum. Gerekirse imza toplayalım ve ulusal basına bir açıklama yaparak tepkimizi gösterelim.

Festivaller ne getirir? Bu festival ne getirdi? Yukarıda da söyledim. İnsanlar eğlendi, bilgilendi, hoş vakit geçirdi. Ama bir de bölgemizin tanıtımı yapıldı. Uğur DÜNDAR , YILIN KEÇİSİ seçilince birden festival ulusal düzeye oturdu ve STAR HABER’de iki kez haber olarak ülkenin gündemine taşındı. Zeynep ORAL Cumhuriyet Gazetesinde Ölüdeniz’den söz etti ve bütün yazarları buraya davet etti. Bölgemizde yaşayan İngiliz dostlarımızdan oluşan Ölüdeniz Belediyesi Halkoyunları Ekibi Babadağ’ın tepesinde KOLBASTI oynayarak Hürriyet, Sabah, Zaman, Yeni Asır başta olmak üzere gazetelerde ve Star, Show, TRT gibi önemli kanallarda festivali dünyaya tanıttılar. 6 yıl boyunca verilen emeklerle, kriz dönemlerinde bile Ölüdeniz turist çekerek sezonu verimli geçirmeyi başarmayı bilmiştir.

En azından kazasız belasız bir festival daha geride kaldı. Aslında turizm de fena değil gibi hani. Dün işe giderken otogarın orada bir saat Ölüdeniz dolmuşu bekledim. Dolmuş iki dakikada bir geçiyor ama hepsi dolu. Bizi almıyorlar sadece el sallıyor dolmuş sürücüleri. Neyse bir saat sonra yarısı dolu bir dolmuş geldi de işe gelebildim. İşler iyi demek ki!

Kampanya işini unutmayalım bu arada.

Haydi hayırlısı bakalım!

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..