Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '14

     
    Kategori
    Gündelik Yaşam
     

    6 adımda pırıl pırıl ayakkabılar

    6 adımda pırıl pırıl ayakkabılar
     

    Özellikle kış aylarında yağan yağmur, kar yada patlayan su boruları sebebiyle çamur deryasına dönen yollarda yürümek bir hayli zor bir sanat halini alır. Bir taraftan üstünüzü-başınızı kirletmemeye özen gösterirken bir taraftan da adeta ayakta durmak için çaba harcarsınız.
     
    Bütün dikkatinize ve çabanıza rağmen ayakkabılar, herşeye rağmen en çok kirlenen eşyalarınızdır. Çoğu zaman en kısa mesafelerde bile çamur olurlar yada eğer toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız birisi üstüne basar filan; böylece lekelenirler bol bol. İşte bu aşamada 6 basit adımda pırıl pırıl ayakkabılara sahip olabileceğiniz aklınıza gelir.
     
    1. Bazı ayakkabılar bağcıklı bazıları ise bağcıksızdır. Eğer ayakkabılarınızın bağcıkları varsa iplerin altını da temizleyip parlatabilmek için ipleri çıkartın.
    2. Kaba kirleri ve tozu hızlıca almak için yumuşak ve bol kıllı bir fırça ile ayakkabının her tarafını iyice fırçalayın. Bunun için iyi bir fırçaya sahip değilseniz nemli bir parça bezi de kullanabilirsiniz.
    3. Az miktardaki cilayı yada bakım yağını bir bezin üzerine sürerek ayakkabınızın her tarafına iyice yedirin. Özel ayakkabı cilalarını ve özellikle badem yağını, ayakkabılarınızı parlatmak için tercih edebilirsiniz.
    4. Cilayı yada yağı ayakkabının her tarafına eşit olarak yaymak için küçük ölçekli bir fırçadan yardım alabilirsiniz. Bu iş için aslında eski diş fırçanız ideal bir araç olabilir.
    5. Herhangi bir iz, ışık kırılması yada renk farkı kalmayana dek bir deri yada kadife parçası ile ayakkabınızı iyice ovalayın. Cilanın yayılmasındaki son aşama budur ve ayakkabının ışıldamasını sağlar.
    6. Son aşama olarak ayakkabınızı oda sıcaklığında bir süre saklayın.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 288
    Kayıt tarihi
    : 09.01.14
     
     

    2010 yılında Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden mezun oldum. 2009 yılından itibaren ak..