Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

6 Dakika

Mutlak 3 puan almak için Eskişehir'e giden F.Bahçe maça yine Bursa maçında ve hatta son 5 yılda olduğu gibi rölantide başladı. Ta ki 8. dakikada gelen Batuhan'ın golü uyuyan devi uyandırmaya yetti. Maça Emre ve Caner ile başlayan Aykut Hoca'nın Caner tercihi bütün Fenerlileri tedirgid etmedi desek yalan olmaz heralde. Oynadığı bütün maçlarda enerjisi ve hırsı ile göze batan ancak bal yapmaz arı gibi görünen Caner 10. dakikada Alex'in araya attığı pasta 2 stoperin hatasını affetedi ve ben dahil bütün Fenerliler şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşadı diyebiliriz. Eskişehir'in golünde Cristian'ın topu ve adamını 50 metre takip etmesi ve hiçbir müdahelede bulunmaması belkide FenerBahçe'yi ayağa kaldıran bir etken oldu. Bu pozisyonu şampiyonluğa oynayan bir takımın yemesi hem de daha maçın başında olması ligimizin kalitesizliğinin de bir göstergesidir. Golden sonra beraberliği çabuk bulan Fenerbahçe 14. dakikada Alex'in bu sefer Niang'a attığı ara pasını düzgün bir vuruşla filelerle buluşması ile maçı yine rölantiye aldı. Daha sonra Alex'in kafasını ayağı ile çıkaran İvesa maçın kopmasını engelledi. 

Uzun bir aradan sonra takıma dönen Emre doktorların oynayabilir demesi ve yönetimin bastırması ile oynadığını tam hazır olmadığını gösterdi. İkili mücadelerden kaçan Emre yine de takımda olmasının verdiği güvenle defans oyuncularının oyuna daha çok katılmasını sağladı. Cristian golde yediği çalım ve pozisyonu sadece takip etmesi ile hekesin tepkisini çekmeye devam ediyor. Aslında burada Gökay'ı oynatmak çok daha akıllıca olacak hem de yabancı kontenjanına takılan Stoch forma şansı bulacaktır. 

Bir anda geriye düşen Bülent Uygun 23. dakikada Diego'yu alarak yerine Nadareviç'i alarak skorun açılmasını engellemeye çalıştığını çalıştı. Bunda da büyük oranda başarılı oldu.2. yarıya Pele-Sezer değişikliği ile başlayan Eskişehir orta alana hakimiyetini eline geçirdi ve pozisyonlar bulmaya başladı. Ancak burada Batuhan'ın sık sık ofsayta yakalanması ile beraberlik sayısına ulaşamayınca Ümit Karan'ı da oyuna aldılar. Tabi bu değişiklik en çok Emre'nin işine yaradı ve daha fazla ofansa destek vermeye başladı. Ancak takım üst üste pozisyon verirken kenardan Aykut Hoca'nın bunu seyretmesi bize Daum'un kulaklarını çınlattı. En son Batuhan'ın direkten dönen topu Aykut Hoca'yı uyandırmaya yetti ve Semih ve Gökay'ı oyuna alarak hem maçı hem de 3 puanı kurtardı. 83. dakika da Gökhan'ın ortasına zor da olsa dokunan Semih bütün Fenerlileri rahatlatan golü atarken ben her yerimle gol atarım mesajını da verdi. 

Aslında bu maçın özeti 6 dakikalık ama ben bu yazıya başka bir başlık düşünmüştüm. Ama biraz tuhaf karşılanacağını düşündüğüm için vazgeçtim. Düşündüğüm başlık Aykut gözünü Semih ile kurtardı olacaktı. Saygılarımla. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..