Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

6 defansif oyuncuyla evinde 10 net pozisyon vermek (Fenerbahçe 3-0 Gaziantepspor)

6 defansif oyuncuyla evinde 10 net pozisyon vermek (Fenerbahçe 3-0 Gaziantepspor)
 

Fenerbahçe; 2012-2013 sezonu ikinci hafta maçında, evinde Gaziantepspor'u ağırladı. Geçen sezonun final maçında alınan seyircisiz oynama cezası nedeniyle, kadın ve çocuklardan oluşan taraftarlar önünde karşılaşmayı 3-0 gibi net(?) bir skorla galip tamamladı.

Hafta içi defans ağırlıklı bir kadro ile çıktığı Moskova'daki maçtan avantajlı bir skorla dönmek isteyen ve bu düşüncesini kısmen de olsa gerçekleştiren Aykut Kocaman, evinde oynadığı ilk lig karşılaşmasına da defans ağırlıklı bir yapıyla çıkarak her maç olduğu gibi kafaları karıştırmayı başardı.

Kalede Mert, geri dörtlüde Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan Ali, ön liberoda Topal-Selçuk ikilisini birlikte oynatarak toplamda 6 defansif yönü baskın oyuncu ile orta saha kalabalık tutulmak istenmiş. Ancak, geri dörtlü defansı önde kurmaya çalışırken, iki ön liberoda oyunu ileriye taşımak yerine geriye yaslanınca, libero bölgesinde 4'lü bir grup oluştu. Bunlara bir de sağ kanat özelliği bulunmayan ama ısrarla sağ kanatta görev verilen Mehmet Topuz'u eklersek keşmekeş bir oyun düzeni karşımıza çıktı.

Rakip takım, deplasmanda olmasına rağmen çift forvetle cesur bir oyun sergiledi. Fenerbahçe'nin kuru kalabalık orta alanına rağmen bu bölgede topu daha olumlu kullanan taraftı. Fenerbahçe'nin 2. golüne kadar tam 10 net pozisyon geliştirdiler. Ancak iki hafta önce iki bireysel hata ile yerden yere vurulan Mert'in performansı, Gaziantepspor'a geçit vermedi.

Fenerbahçe'nin ofansif yapısına baktığımızda, sağ kanata çare bulmak amacıyla alınan Krasic, maça sol kanatta başladı. Topu ileriye taşıyabilecek tek adam olmasına karşın ikinci yarı yerini Cristian'a bıraktı. Kanattaki yerini kanat oyuncusu olmayan Sow'a bıraktı. Stoch ve Caner ise kenarda oturdu.

Aykut Kocaman'ın oyuncuları farklı farklı bölgelerde deneme alışkanlığı takıma ne yarar sağlar, kafasındaki planı nedir bilinmez ama zaman ve performans kaybettireceği kesin. Caner'in oyuna girmesiyle asli görevine dönen Sow takımını rahatlatan golü attı.

Sayın Kocaman, gerçek bir sol kanat oyuncusunu 75. dakikada oyuna alarak en azından bu bölgeye etkinlik kazandırdı. Sağ kanat ise yok. İleri uçtaki oyuncular, kanatlardan ve geriden yeterli desteği alamadıkları için yıpranıyorlar. Tribün ve ekranlardan maçı izleyen taraftarlar ise diken üstünde durmaya mahkum.

Son söz olarak Alex konusu: Sayın Kocaman, takımın performansını düşürdüğü gerekçesiyle artık Alex ile çalışmak istemeyebilir. Ancak, Alex olmayacaksa neden sahada Alex'li sistemle oyun kurmaya çalışılıyor. Madem ki Alex yok; Krasic ve Stoch (yada Caner) kanatlarda, Topal ve Topuz da ortada(mevcut kadro yapısında), ilerideki Sow ve Kuyt'a nefes aldıracak 4-4-2 sistemiyle daha cesur bir takım izlemiyoruz? Hem de kendi sahamızda.

Ayrıca; yıllarını bu takıma vermiş, formasının hakkını teslim etmiş, performansıyla bu ülkeye gelmiş en önemli yabancı oyuncu olduğunu kanıtlayan bir kaptanı, dışlamak yerine (eğerki gönderilmek isteniyorsa) O'nun büyüklüğüne layık bir uğurlama ile vedalaşmak yakışırdı.

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..