Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

6 Kasım 2002'den 6 Kasım 2012'ye 6-0'lık FB-GS maçını tekrar izlerken

6 Kasım 2002'den 6 Kasım 2012'ye 6-0'lık FB-GS maçını tekrar izlerken
 

10 yıl olmuş.Zaman ne çabuk geçiyor.


FBTV’de 6 Kasım 2002’deki 6-0 ‘lık GS galibiyetinin yıldönümü nedeniye 6 Kasım 2012’nin ilk saatlerinde maçın 90 dakikasını tekrar yayınladı.Ezeli rekabetin bir parçası olarak ve rakibe saygı sınırlarını aşmadığı sürece bu gibi yayınları hoş görmekte fayda var.Maçı tekrar izlediğimde aradan geçen zamanın ne kadar hızlı aktığını gördüm.

6 – 0’lık maçı televizyonden tekrar seyrederkenki izlenimlerim:

-Ümit Davala,Hasan Şaş bu maçta ter dökerken 10 yıl sonra yine takımın başında olan Fatih Terim’in yardımcısı olmuşlar.Hoca-oyuncu uyumu ve ahde vefa örneği bu olsa gerek.Ergün Pembe,Arif,Hakan Ünsal,Emre Aşık,Bülent Korkmaz’lı kadro karşımızda.

-Fenerbahçe’de Rüştü,Ogün,Ümit Özat,Johnson,Serhat Akın,Tuncay ,Yusuf Şimşek hafızalarımızı tazeledi.

-Fenerbahçe’nin hocası Werner Lorant,yardımcısı Oğuz Çetin’miş.Aykut’u eleştirenler ,hangi hocalardan bugüne gelmiş Fenerbahçe görsünler.

-FB’de (Kemal Dinçer) ve GS’de menajerler Komser Colombo gibi pardesü giymişler.Zamanın modası böyleymiş demek ki.

-Kameralar Aziz Yıldırım ve Özhan Canaydın’ı sık sık gösteriyor.Özhan başkanın ilk derbisiymiş.Kötü bir başlangıç olmuş ama GS için ama FB derbilerdeki üstünlüğünü lige yayamamış ve 6.olmuş.

-Özhan başkan gibi yöneticileri özlüyoruz.İyiler erken gidiyor demek ki.

 -Futbolumuzdan bir Ariel Ortega geçmiş.Maçın 2.golünü atan Ortega topla nasıl hareket edilmesini göstermiş.Maçın 2.yarısında kırmızı kart görmese maçın şeklini kestirmek güç olurdu sanırım.

-Ortega atıldıktan sonra GS daha sert oynuyor.Tribünler de tepkili.Ergün Pembe korneri atamıyor.Kafasına şişe vs.şeyler yağıyor.Hakem M.Çulcu kaptan Ogün’ü çağırıp tribünleri yatıştır diye birşeyler söylüyor.Ogün de “ben ne yapayım,sen oynat” diyor.

-Aziz Yıldırım burada da anons yapmış.Konu Alex olmayınca bugünkü kadar sansasyon yapmamıştı.İzlerken farkettim.

-Kırmızı kart sonrası Lorant ,Washington’u çıkarıp Ceyhun’u oyuna sokuyor.Ceyhun orta sahayı toparlıyor ve kontratakları başlatıyor.Yusuf’la birlikte 10 kişiyi ayakta tutuyor.

-GS.da Christian,Pinto,Batista gibi yabancılar var.Bugünkü Dany  gibi Batista’da Gaziantep’ten alınmıştı.

-10 kişi kalan Fenerbahçe’ye skor eşitliği sağlamak için Batista’yı çıkarıp Ümit Karan giriyor.Batista’nın yokluğunda kademe hatasından 3.golü yiyor GS.

-Fenerbahçe’de Steviç,Washington gibi sezonluk oyuncular var.Serhat’ın attığı maçın 3 golünün ortasını Steviç yaptı.Hâlâ G.Gönül’den böyle orta bekliyoruz.

-Hakem Mustafa Çulcu çok relax.Serhat’a attığı gol sonrası formasını çıkardığı için sarı kart veriyor,Serhat “tamam”diyor,Çulcu o’nun sırtına sevecenlikle vuruyor.Bu görüntüleri de özlemişiz.

-Ceyhun’un attığı ,maçın 5.golü müthiş.Ders olarak gösterilecek tek paslar ve gol vuruşu.Gol sonrası Mondragon şaşkın ve dağınık görünüyor

-Tuncay Şanlı her zamankinden daha coşkulu daha tutkuluymuş.Kariyer uğruna Roberto Carlos’un kaptanlığını yapmayı reddetti.Keşke hiç gitmeseydim diyor mudur acaba?

-Fenerbahçe tribünlerinde “Türkiye’ye yakışan Fenerbahçe’li başbakan” pankartı asılmış GençFB’liler tarafından.3 Kasım 2002 seçimlerini kazanan başbakan adayı T.Erdoğan için 3 Temmuz süreci sonrasında hâlâ böyle düşünüyor mudur GençFB’liler?

-Sahaya bıçak atılmış,Kemal Dinçer de bunu kamufle etmeye çalışmış,hafızayı tazeledik.

-İlginç bir maç olmuş.GS yüklendikçe gol yemiş.

Tarihe mâl olmuş bir maçı tekrar izlemek ilginçti.Bu maçın skoruna göre galip gelen tarafta olmak ise kadayıfa kaymaktı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..