Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

6 Mayıs'ın iki ertesi..

6 Mayıs'ın iki ertesi..
 

Dünden önceki gün 6 Mayıs'tı.

Ne geçmiş zaman geri gelebilir ne de ağıtlar, gözyaşları ile onlar hayata dönebilir. O günleri yakından yaşayanlar ya da birebir yaşayanlardan öğrenenler..Hepimiz biliyoruz ki, ne bir can aldılar, ne ülkelerini parçaladılar, ne de ''suçlu'' damgasını vuranların dediği gibi ''bölücülük'' yaptılar.. Mustafa Kemal'in devrimlerinin aydınlığında, sonsuza kadar tam bağımsız Türkiye gayesiyle yürüyüş yapmak, toplumu bilinçli olmaya çağırmaktı suçları..

Gençtiler, yakışıklıydılar, çalışkandılar..Onların da mayısta kıpır kıpır eden yürekleri vardı...Yaşayamadılar doya doya baharları..Gencecik fidandılar.. Açamadan kurutuldu dallarının en güzel karanfilleri, gülleri..Gelecek hedefleri, haksızlıklara karşı koyan kararlılıkları vardı..Bedelini boyunlarına geçen yağlı urganlarla ödediler..

Adları: Deniz, Yusuf, Hüseyin... Suçları: 68 gençlik hareketinin önde gelenleri olmaları..

''Haziran'da ölmek zor'' diyen H.Hüseyin Korkmazgil'e kimbilir kaçımız ''Mayıs'ta da öyle'' diyoruz gözlerden yanaklara süzülen damlalarla...Kimbilir kaçımız Nazım Hikmet'in ülke hasretliğini, üç fidanın yarım kalan sevgilerine benzetiyoruz.

Bugün 8 Mayıs (oldu)....6 Mayıs'ın iki ertesi..
Hüznü yüreğinde yaşayanlar için dünün öncesinde kalmadı Deniz, Yusuf, Hüseyin'in acısı..İsimlerine türküler yakıldı, nice adaşları hikayeleri ile büyüdü..Şimdi isimleri ile büyüyen çocuklarda haksızlığa karşı duran asilikleri yaşıyor..Yaşayacak..

''Haziran'da ölmek zor'' demişti ya şair..Mayıs'ta öyle.. Mayıs'ta bir o kadar acı veriyor..



Blog not: Tarih 7 mayıs 2008'di uzun zamandır tıklamadığım ''blog gir'' linkine bastığımda. Kelimeleri cümlelere dönüştüremediğimi düşündüğüm bir hüzün vardı bu konuyu paylaşan arkadaşlarıma gönderdiğim yorumlarda... Yorumların bir araya gelişinden paragraflar oluştu.. Bu arada dün dediğim 6 Mayıs, dünün öncesinde kaldı.. bir saate iki günü sığdırdım.. Birini yolcularken diğerine hoşgeldin dedim..Dünden önceki gün 6 Mayıs'tı...
6 Mayıs'ların hüznünün tekrarlanmaması dileğiyle..


resim kaynağı: www.sodev.org.tr/deniz/yusuf/huseyin.jpg
 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..