Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '15

 
Kategori
Teknoloji
 

60 Saniyede SEO uzmanı olun

Önceden anlattığımız gibi SEO, Google’ın çıkarttığı arama sonuçlarında en önemli sıralarda gözükebilmek için çok önemli bir yöntemdir.

Eğer SEO konusunda halen daha bilgi sahibi değilseniz ve sitenize daha çok göz gezdirilmesini istiyorsanız, aşağıdakileri okumaya hemen başlayabilirsiniz:

1- Hedefe Yönelik Anahtar Kelimeler Kullanın: Google’ın arama sonuçlarında en üste çıkmak istiyorsanız, metadata’nızın tek tek kelimelerden oluşmasına özen gösterin. Çünkü arama motorları sitenizi bu şekilde tarar. Meta başlığınız (meta title) arama motorlarında mavi başlıklar ile gözüken kısımdır, meta açıklamanız (meta description) ise meta başlığının altında gözüken gri renkli yazıdır. Bu ikisinin ve sitenizin URL’sinin aynı anahtar kelimelerden oluşmasına özen gösterin.

2- Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcısı’nı İleri Düzeyde Kullanın (https://adwords.google.com/KeywordPlanner) : Kullanımı bedava olan bu servis size insanların nasıl arama yaptıklarını gösterir. Örneğin bir vergi firmasıysanız, “vergi iadesi” gibi fazla sonuç verebilecek kelimeler yerine, “ucuz vergi” gibi sonuçlar sayfasında daha yüksek yerlerde gözükebileceğiniz kelimeleri tercih edin.

3-Başlık ile içeriğiniz birbirine yakın olsun: Her içerik sayfanız, sizin arama motorunda gözüken kelimeleriniz ile yakın olmalıdır. Sayfanıza içeriniz ile alakalı başlıklar, videolar veya resimler koymayı unutmayın. Maksimum 3 veya 4 kelimelik başlıklar, genel kullanılan anahtar kelimelerden daha iyi sonuç verirler.

4- YouTube kanalınızı Düzenli Kullanın: Videoların hazırlanması daha zor olduğu için, YouTube’da yukarılara çıkmanız daha kolay olacaktır. Eğer fikriniz güzel ise, viral videolar ile yukarılara çıkmanız kolaylaşacak ve popülerliğiniz artacaktır. Hedeflediğiniz anahtar kelimeler ile videonuzu etiketleyin ve ondan sonra ziyaretçiler sitenize doluşmaya başlayacaktır.

 

kaynak : softbilisim.net

 
Toplam blog
: 19
: 70
Kayıt tarihi
: 01.03.15
 
 

SEO danışmanlığı yapan, yenilikçi, teknolojiyi çok yakından takip eden, fenomen bir insan... ..