Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

61 kere maşallah

61 kere maşallah
 

Bildiğiniz üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak için şehrimize misafir oldu. Başbakan Meydan Park’ında halka hitaben konuşurken ‘aramızda şifre var’ dedi. Ve şifreyi şöyle anlattı; ‘61. Trabzon ne zaman fethedildi! 61. Trabzon’un plakası kaç? 61. Bu kardeşiniz Türkiye’nin kaçıncı Başbakanı? 61. 26 Şubat’ta bu kardeşiniz inşallah 60’ı tamamlıyor 61’e giriyor. Şimdi sizden başka bir 61 bekliyoruz. 30 Mart’ta Trabzon’dan yüzde 61 bekliyoruz. 41 kere maşallah. 61 kere maşallah.’

ŞİFRELİ SİYASET      

Siyasette ilk şifreleri MHP lideri Devlet Bahçeli’den duymuştuk. Örneğin, 2009 Mart seçimleri öncesinde,  MHP’nin de kuruluşunun 40. yılıydı. Bahçeli ; ‘9. Büyük Kurultayımız 2009 yılında olacaktır. 2009 yılındayız. 2009’un sıfırlarının üzerine çarpı koyun. Ne kaldı; 29. 2 artı 9 eder 11. 11 ile 29’u toplayın, ne oldu; 40. Milliyetçi Hareket’in 40. yılı. Bunlar tesadüf olamaz’  şeklinde çoğumuza bi acayip gelen açıklamaları olmuştu.                                                                                                                

Bahçeli’nin ardından şimdide Başbakan.  Hem de Bahçeli’nin ’40. yıl’ hesaplarına taş çıkartan cinsten.  Hem de geçtiğimiz Mayıs ayında partisinin grup toplantısında, Bahçeli’nin ‘40. Yıl’ hesabına atıfta bulunup, böyle siyaset mi olur tavrıyla salonu kahkahalara boğmuşken.

CHP’YE ŞİFRELER                

Başbakan şifreli siyaset yapıyorsa bir bildiği vardır. Bende şifresi olmayan CHP’ye iki şifre önerisi yapmak istiyorum.                                                                                          

Trabzon’un asıl şifresi;  Trabzon’un kurtuluş tarihi kaç? 24. 02 (Şubat).  1918. Bu rakamları toplayalım; 24+2+19+18=63. CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ne zaman doğdu?  1 Mayıs 1950. Yani 63 yaşında. Şifreler çözüldüğünde görülüyor ki,  Başbakan’ın Mart’ta ki 61 hesabından daha tutarlı, CHP’nin 63’lü şifresi var.        

İstanbul’un da henüz çözülmemiş şifreleri var. Açıklıyorum; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi kaç harf? 17. İki katını alırsak, 17*2=34 olur. İstanbul’un plakası kaç? 34. İşte size şifre, ne benzer Başbakan’ın şifresine.              

Acınacak halimize gülüyorum. Bir ülkenin Başbakanı yok 61’e girdim, yok plaka 61, yok 61. Hükümet diyerek yerel seçimler için oy ister mi? Afyon’un plakası 03. Afyon’da da, annemin üçüncü çocuğuyum, şifreye bak mı diyeceksiniz. Ya da ne bileyim Ağrı’nın plakası 04. ‘Benimde 4 çocuğum var, ey Ağrı şifreyi görmüyor musun mu?’ diyeceksin. Böyle uydurmayla Türkiye’yi dolanır, hızınızı alamaz bir kaç Avrupa, birkaç da Asya şehrini şifrelersiniz.

HARFLERİN SIRASI 

Bir  ignliiz  üvnsertsinede  ypalın  arşaıtramya  gröe,  kleimleleirn  hrfalreiinn  hnagi  srıdaa  yzalıdkılraı ömneli  dğeliimş.  Öenlmi  oaln  briinci  ve  snonucnu  hrfain  yrenide  omlsaımyış.  Ardakai  hfraliren srısaı  krıaışk  oslada  ouknyuorumş.  Çnükü  kleimlrei  hraf  hraf  dğeil  bri  btüün  oalark oykuorumuşz.      

Bakın nasıl da düzgün okudunuz, ilginç değil mi?       

İster şifreli söyleyin, ister şifresiz, hatta yukarıda ki gibi harflerin yerini değiştirin öyle söyleyin. Mesele işin özüdür. Vatandaş memnunsa oyunu o yönde, değilse siz nasıl derseniz deyin, kırk dereden su getirin olmaz, oyunu başka bir yönde kullanır.

YAZIK, GÜNAH

Başbakan’ın şehrimize ziyaretindeki temel atma -açılışlar ve söyledikleri üzerine çok şeyler söylenebilir. Yer darlığından sadece çok önemli bulduğum bir konu hakkında görüşlerimi aktaracağım.

Başbakan Trabzon’da Ziraat Odaları Birliği’nin, Karadeniz Bölge Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında ‘bugün dünyanın 188 ülkesine 1633 çeşit tarım ürünü ihraç eden bir Türkiye var’ dedi. Peki, Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin epey bir süredir ne diyor; ‘Türkiye 126 ülkeden 133 değişik meyve ve sebze ithal ediyor, marul, sivri biber, taze ve kuru soğan bile ithal ediyoruz, bunu anlamakta güçlük çekiyorum.’ ‘Bu ülkede marul, kıvırcık, kavun, karpuza ithalat izni veriliyorsa hayretler içinde bunun nedenini bulmaya çalışıyorum. Böyle bir anlayış savunulamaz. Yazıktır, günahtır.’

Bu ne yaman çelişki değil mi? ZDG Başkanı ‘yazıktır, günahtır’ diyor fakat ne yazık ki Başbakan konuştukça salon alkışlıyor. Hadi geçelim bunları, mübarek kurban da yabancı olduğunuz ithal angusları kurban ettiniz. Kurbanın hatırına bunu da geçelim. Kimse Başbakan’a daha yakın zamanda bir ilk yaşandı; saman ithal ettik, saman boşaltılan limanlardan birisi de Trabzon Limanıydı diyemedi mi, diyemedi aklından damı geçirmedi? Hakikaten yazıktır, günahtır.  Ya salonda ziraatçı yok,  ya konuşulanları anlamakta zorluk çekenler, ya da devran hep böyle süreceğini düşünenler. Ama unutulmasın! ‘Her fani bir gün ölümü tadacaktır.’

BİRAZDA TEBESSÜM

Eşinin dırdırından usanan bir Erzurumlu, beddua etmenin fayda etmediğini anlayıp, açar ellerini başlar yeni duasını yapmaya;

‘Ey gurban olduğum Allah’ım,

bizim garıyı melek ede,

iki de ganat vere,

uça da bi daha gelmeye.’

BENİM DİLEĞİM

Sıkıntılarınızın rüzgâr gibi geçip gitmesi, yüreğinizin huzurla dolması dileğiyle…

 
Toplam blog
: 7
: 220
Kayıt tarihi
: 26.11.13
 
 

Harita mühendisiyim, siyaset ilgi alanım, CHP'de il ilçe yöneticiği yaptım. Yerel bir gazetede kö..