Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

61 TS 1967

61 TS 1967
 

28 yıldan beri şampiyonluğa hasret bir takım olarak son dört yılda Trabzonspor’un gösterdiği başarı taraftarı memnun ederek şampiyonluk adına ümitlenmiş oldu. Başarı isteyen taraftarın destek amacı ile başlattığı kampanyalar Trabzonspor’a katkıda büyük artılar sağladı.

2010-2011 sezonu nu 82 puan ile bitirerek şampiyonluğu alamamamız son dönemdeki en büyük hüsranlardan oldu. Şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken ezeli rakip Fenerbahçe’nin şampiyonluğu alarak kutlamalar yapması ardından özellikle son 5 maçtaki şike iddialarının ardından şampiyonluğu “alnımızın akıyla aldık” demeleri Trabzonspor taraftarını daha çileden çıkardı. Sebep ise iddialı giden Trabzonspor’un maçlarını seyreden şampiyonluk yolunda ilerleyen Fenerbahçe’nin maçlarını da seyredilmesiyle haksız kararlar. Lig bitiminde Trabzonspor için “Gönüllerin Şampiyonu” denmişti.

Ancak bu söz başarı anlamında yeterli olmuyordu. Yalnız Trabzonspor’a gönül desteği her yerden geliyordu. Taraftarın istediği ezeli rakiplerin puan önünde olarak şampiyonluk kutlamaları yapmak istemeleri zaferi doya doya etraf yaşamak isteyenler ile dolu. Tek istenen buydu. Buna da en çok geçen sezonda yaklaşmışken Fenerbahçe’nin 18de 17 yapmaları sonucunda şike iddiaları ortaya çıkması Trabzonspor taraftarlarının şampiyonluk adına umutlandırmıştı Federasyonun karar vermesi geç de olsa sezon sonunda şampiyonluk umudunu hala yitirememekteler.

Spordaki başarının gelmesi ile ünlenen 61,TS, 1967, Bize Her Yer Trabzon sloganlarının meşhurlaşmasına neden oldu. Milliyetçilikte ön plana çıkarak, önce tişörtler çıkartılarak yaygınlaştırıldı. Sonra da atkı arabalara asmak için flamalar yaygınlaştırılınca gidilen her yerde Trabzon renkleri sevdası oluşmaya başladı. Bunun yaygınlaşmasında en büyük sebep Trabzonspor’un son zamanlardaki yükselişi ve halkın hareketli ve sempatili olmasından kaynaklanıyor.

Geçen yıl Şanlıurfa’ya geziye gittiğimiz zamanda buradan Trabzonspor tespihleri götürmüştük. Muhatap olduğumuz kişilerden bazılarına hediye tespihlerden veriyorduk. Ev sahiplerinden Peygamberimiz (s.a.v) torunlarından abiye de vermiştik. Hz Eyüp (a.s) mezarına gittiğimiz zaman yöresel kıyafetini giymiş herkesin dikkatini çekiyordu. Ve peygamberin (s.a.v) soyundan geliyorum diyince daha da dikkatlerini üzerine çekmişti. Gençlerden birisi arkadaşına Peygamberimizin torunu da Trabzonsporlu imiş diyince, hoşumuza gitmişti bu söz.

Trabzonspor sempatisi Türkiye’nin her yerinde var. Takım tutmak konusunda yeterli sayıda olamasa da bunda uzun bir süreden beri kazanılamayan şampiyonluğun büyük etkisi var. Ancak son dört yıldan beri bu yargı yıkılmaya başladı inancındayım. Güçlü olanın yanından olmak için başarı zemini hazırlandı şimdi destek zamanı.

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..