Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu ve Mobbing

657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu ve Mobbing
 

http://olcaykiykac.blogspot.com


Çoğu iş yerinde kıdem tazminatını vermemek veya iş yerinde çıkartması için sindirme psikolojisi uygulanan mobbing ile karşılaşıldığında ne yapılması gerekir?

Ben kamu kuruluşunda çalışıyorum;

Okul müdürünün, şube müdürü yani memurun üst amirleri genelde memurları koruyan bir politika izlemezler. Çalıştığım okulda müdür 5 dakika geç kaldığım için tutanak yazmakta idi, iş yerinde olmayan işi gerekçe göstererek iş yaptırma yolunu tercih eder ve senin herkesin içinde küçük düşürerek işi reddetmeni bekler. Sen eğer yasaları uygulamaya kalkarsan seni bir üst amiri olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürüne şikayet eder ve geçici görevlendirmeni kendi aralarında iptal ederler.

Okulda yapılan bu baskılara karşın beni herkesin içinde fiziksel tartaklamasını kanıtlayamadım ancak sizde bu psikolojik baskı kanıtlayamayacağınızı biliyorsunuz ve ne yaparsanız yapın kurtulamıyorsanız, sizde müdür ile teke tek de size verdiği tepkinin aynısını verebilirsiniz. Sizin bu tepkinizi de kanıtlayamayacağı için sizinle uğraşmayı bırakacaktır. Kısa süreli bir çözüm de olsa en azından size psikolojik baskı kurmaktan vazgeçecektir. Ama sizin dilekçe ve şikayetlerini kayda girmez, bunun çözümü ise size soruşturma başlattığı takdirde size karşı yapılan davranışları da müdürünüz başlattığı soruşturma kağıdını ekleyerek, ceza almaktan kurtulursunuz.

Çünkü;

Müdürler makamlarını çok severler ve kendilerininde ceza alacağı bir soruşturmanın içinde isimlerinin geçmesini istemezler.

Özel Sektör İçin;

İşten atma politikası daha kolay olduğu için yapılabilecek şeyler sınırlıdır. Kıdem tazminatınızı almadan işten ayrılmamaya bakın.

 

http://olcaykiykac.blogspot.com/2013/04/657-sayl-devlet-memurlugu-kanunu-ve.html

 

https://twitter.com/OlcayKiykac

Olcay KIYKAÇ

 
Toplam blog
: 83
: 5833
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

Manisa/ Soma Doğumluyum. Her ne kadar yazılar yazmayı bunları da paylaşmayı sevsem de bir gün yaz..