Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

7 ADIMDA HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME

“Önce ne istediğini bil sonra devamı gelecektir.”

“34 yaşındayım, evli ve bir çocuk babasıyım. Üniversite mezunuyum. Birçok işyerinde çalıştım.

Ancak Her girdiğim işten birkaç ay sonra ayrıldım. Nedeni çalıştığım işlerin beni mutlu etmemesi...

Her iş değiştirme sırasında işsiz kaldığım sırada ailemden destek alıyorum. Bu da beni çok üzüyor, ne yapmalıyım?”

***

Değerli okurum insanın ne istediğini bilmesi ve bundan emin olması başarı ve mutluluk için çok önemli!  Ben size bundan sonra ne yapabileceğinizi anlatacağım. Umarım bunları hayata geçirir, başarılı ve mutlu olursunuz.

İşte 7 adımda hayallerinizi gereçekleştirme yolu:

1))Öncelikle bir defter alın ve sessiz bir odaya kapanın. Zaman sınırı koymadan “Neredeydim, nereye geldim, nereye gitmek ve ne yapmak istiyorum?” Sorularına yanıt arayın. Durmaksızın, aklınıza gelen her şeyi, tüm hayallerinizi yazın.

2)Bir gün sonra yazdıklarınızı dikkatle birkaç kez okuyun. Gerçekten, düşünceleriniz ve hayattan beklentileriniz netleşirse bir yıllık ve üç yıllık planlar yapın.

Kendinizi bir yıl ve üç yıl sonra nerede görmek istiyorsanız bunu açık açık belirtin. Hangi işi yapmak istiyorsunuz? Nerede yaşamak istiyorsunuz? Elbette tüm bunları belirlerken içinde bulunduğunuz koşulları ve öncelikle eşiniz ve çocuğunuzu dikkate alın.

3)İnternete girerek bu konuda daha önce yapılan çalışmaları, yorumları bir dosyada toplayın. Bunları dikkatle okuyun ve değerlendirin. Bu çalışma sizin düşüncelerinizi bir süzgeçten geçirmeye yarayacaktır.

4)Tüm bunlardan sonra gözlerinizi kapatın, kendinizi yapmayı planladığınız işte veya yerde düşünün. Bunun size nasıl bir duygu verdiğini anlamaya çalışın.

Bu duygu ayaklarınızı yerden kesiyor ve kendinizi kuş gibi heyecanlı ve hafif hissediyorsanız bence doğru yoldasınız.

5)Bu düşüncelerinizi, başta eşiniz olmak üzere hayata pozitif bakan iyimser arkadaşlarınız ve yakınlarınızla da paylaşın. Onların size önerilerini dikkatle not alın.

6)Bu hedeflerinizi gerçekleştirmek için nelere ihtiyacınız olduğunu düşünün.  Yine aklınıza gelen her şeyi yazın. Kimlerden destek alabilirsiniz? Nerelere başvurabilirsiniz? Gerekiyorsa çalışma arkadaşlarınız kim olabilir? Tüm bunları belirleyin. 

7)Bundan sonra aylık haftalık günlük planlar hazırlayın. Şunu bilin ki bir en üst kata çıkış ilk merdivene atılan bir adımla başlar.

Şimdi hedeflerinizi hayata geçirme zamanı gelmiştir. Artık ne istediğinizi biliyorsunuz. Hemen ilk adımızı atın. Arkası gelecektir.

***

Değerli okurum, ne istediğinizden eminseniz tüm hayallerinizi yaşayabilirsiniz. Ama tüm başarı yolculuğunda en önemli, şey, başardıktan sonra mutlu olmak değil, yolculuğu da  mutlu yaşamaktır. Yolunuz açık, şansınız bol olsun.

Mutluluk ve sağlık dileklerimle…

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

http://twitter.com/cengizhortoglu

 

 

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..