Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

7 Ağustos Salı

7 Ağustos Salı
 

Bugün bütün gazetelerde yer alan bir haber yüreğimi derinden dağladı. Motosikletli iki genç, alkollü bir sürücünün kurbanı olmuşlar.

Allah rahmet eylesin deyip geçmek var, bir de bu olayı sorgulamak var. Son zamanlarda alkollü araç kullanmaktan kaynaklanan ölümcül kazalar arttı.

Özellikle gençlerimiz eğlence mekânından çıktıktan sonra araba kullanma ehliyeti olup olmadıklarının farkında olmadan pahalı otomobillerine atlayıp ya kendi canlarını, ya da hiçbir suçu olmayanların canlarını tehlikeye atabiliyorlar.

Bunu sadece cahillikle izah edebiliyorum. İçkili araba kullanılmayacağını bilmeyen kimseye, şehirli, kültürlü, bilgili, medeni bir insan gözüyle bakabilir miyiz?

En kutsal değer olan insan hayatına bu kadar aldırışsız davranmak anlaşılır gibi değil. Konuyla ilgili bir blogu okumanızı ve bu konuda vatandaş olarak elinizden geleni yapmanızı öneriyorum.
http://blog.milliyet.com.tr/Blogum.aspx?BlogNo=56198

CİNAYET GİBİ (Akşam). Çeşme otoyolunda son sürat giden alkollü şoför, önünde seyreden motosiklete arkadan çarptı. Evlilik hazırlığı yapan iki üniversiteli genç feci şekilde can verdi. Zil zurna sarhoş şoför olayın farkında bile değildi.

273 PROMİL CİNAYET (Güneş). Körkütük sarhoş olup direksiyona geçen canavar, motosikletli iki sevgilinin hayatını söndürdü.

2 GENCİ ALKOLLÜ SÜRÜCÜ BİÇTİ (Hürriyet). İzmir Çeşme otoyolunda 2.74 promil alkollü kalorifer tesisatçısı otomobiliyle Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi iki motosikletliye çarparak ölümüne sebep oldu.

ALKOLLÜ ŞOFÖR FACİASI (Posta). Öğrencilerine dalış eğitimi verdikten sonra evlerine dönmek üzere motosikletle yola çıkan üniversiteli iki gence otomobil çarptı. Başlarında kask olmasına rağmen gençler öldü. Şoför 274 promil alkollü çıktı.

MOTOSİKLET CİNAYETİ (Sabah). Aşırı alkollü sürücü motosikletli iki genç sevgiliye çarparak ölümlerine sebep oldu.

DÜPEDÜZ CİNAYET (Vatan). İzmir’de sarhoş sürücünün arkadan çarptığı motosiklette üniversite öğrencisi iki genç feci şekilde can verdi.

FACİANIN ADI 273 PROMİL (Yeni Şafak). Karaburun’da tarihi bulguları görüntülemek için dalış yapan iki genç dönüş yolunda motosikletleriyle giderken alkollü sürücünün kurbanı oldu.

*****

Önceliklerimiz o kadar değişti ki millet olarak neyi önemseyip neyi önemsememiz gerektiğini bilemiyoruz. Basınımız da bu konuda maşallah tam yol gösterici.

Türkiye gündemi açısından önemli bir olay var bugün. Irak Başbakanı Maliki Ankara’ya geliyor. Günlerce Kuzey Irak’a girelim tartışmalarını, temelinden halledilmesini sağlayacak veya problemi büyütecek bir görüşme söz konusu.

Fakat gazetelerde arayın ki bu haberle ilgili bir bilgi bulasınız.. Bir iki gazete sadece haberi manşete almış. Diğerleri için sanki Türkiye’nin gündeminde böyle bir olay yok.

MALİKİ’DEN PKK PAKETİ (Türkiye). Türkiye’nin PKK’lıları barındırma diye defalarca uyardığı Irak’ın Başbakanı Maliki, Ankara’ya PKK’yı bitirecek tedbir paketiyle geliyor.

TÜRKİYE MALİKİ’Yİ SON KEZ UYARACAK (Yeni Şafak). ABD basını Irak Başbakanı Maliki’nin Ankara’da PKK için son kez uyarılacağını yazdı.

MESAJI MALİKİ’DEN ÖNCE GELDİ : PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR (Zaman). Irak başbakanı Maliki’nin bugün Ankara’ya yapacağı ziyaret öncesinde Bağdat’tan sıcak mesajlar geldi.

*****

Dünya tarihinde kullanılan ilk nükleer saldırıya maruz kalan Hiroşima, 6 Ağustos 1918’de yerel saatle sabah 8.15’de atom bombasıyla yerle bir oldu. İkinci Dünya savaşı’nı sona erdiren bu olayın dün 62. yıldönümüydü.

Dünya tarihi bakımından çok önemli bu olayla ilgili Japonya’da yapılan anma törenleri, haber olarak sadece tek bir gazetede kendine yer bulabilmiş.

HİROŞİMA KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ (Cumhuriyet). İnsanlar üzerine atom bombası atan tek ülke olan ABD’nin 250 bin insanın ölümüne sebep olduğu Hiroşima cehennemi bundan tam 62 yıl önce yaşanmıştı.

*****

Varsa yoksa kısır siyaset çekişmeleriyle uğraşalım. Dedi ki demiş dedikodular üretelim. Seçimi tartışalım. Meşruiyetleri tartışalım. Her şeyin bizim istediğimiz gibi olması için gayret edelim…

Siyaset, bu sefer göründüğü kadar, her zamanki çarpık seyrinde gitmiyor. Başbakan kazandığı deneyimlerden sonuna kadar faydalanmaya kararlı görünüyor. Önümüzde zor günler var ama, sanki iyi şeyler de olacakmış gibi.

İşte bu günün politik gündemindeki haberler:

SEZER İSİM ÇİZERSE KÖŞK’Ü BEKLEYECEK (Akşam). Erdoğan Sezer’le görüştükten sonra MKYK’yı topladı. 5 saat süren toplantıda cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve kabineye kimlerin gireceği masaya yatırıldı.

ÇANKAYA İÇİN YENİ TAKVİM 22-26 AĞUSTOS (Bugün). Ak Parti yönetimi cumhurbaşkanlığı seçim süreci için takvim belirledi. Bu hesaba göre 11. Cumhurbaşkanı 367 oyla 22 Ağustos’ta, 276 oyla 26 Ağustosta seçilecek.

SEZER’İ AŞMA PLANI (Cumhuriyet). Başbakan Erdoğan yeni kabine listesini onaylatmak için yeni cumhurbaşkanını bekleyebileceği sinyalini verdi.

YENİ DURUM YENİ İSİM (Hürriyet). Başbakan Erdoğan başkanlığında dün 5, 5 saat süren bir toplantı yapan Ak Parti MKYK’da cumhurbaşkanı seçimi tartışıldı.

5 SAATLİK İSİM ZİRVESİ (Milliyet). AKP Merkez Yürütme Kurulu’nun tam 5 saat süren toplantısında TBMM Başkanlığı için 5 isim üzerinde durulurken Köşk için sadece Gül’ün adı geçti.

BAŞKANLIK İÇİN TOPTAN VE ŞAHİN ÖNDE (Sabah). Perşembe günü yapılması beklenen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için geri sayım başladı. Ak Parti’de şimdilik iki isim öne çıktı.

45 GÜN İMASI (Star). Erdoğan’ın yeni hükümeti kurmak için Anayasal katvimden söz etmesi yeni kabineyi yeni cumhurbaşkanı onaylayacak yorumlarına yol açtı.

DAHA GÜÇLÜ KABİNE (Türkiye). Cumhurbaşkanı Sezer’de 60. hükümeti kurma görevi alan Erdoğan, yetkili kurullarımda değerlendirmeler yaparak beş yılık tecrübemizle eksikleri giderip daha güçlü bir kabine ile işbaşı yapacağız dedi.

GÜL’ÜN ÇEKİLME İHTİMALİ % 51 (Vatan). AKP kulislerinde Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme ihtimalinin daha yüksek olduğu konuşulmaya başlandı.

ÖNCE ÇANKAYA SONRA HÜKÜMET (Vatan). Cumhurbaşkanı Sezer’den yeni hükümeti kurma görevini alan Başbakan Erdoğan, kabineyi oluşturmak için 45 günlük süresi olduğunu hatırlatarak, yeni hükümeti yeni cumhurbaşkanına onaylatacağının sinyalini verdi.

VEKİLLERİN GÖZÜ CEP TELEFONUNDA (Yeni Şafak). Kabinenin yenileceğini bekleyen milletvekilleri bakanlık umuduyla gözünü cep telefonundan ayırmıyor. Görüşmeler kısa tutuluyor telefonun çekip çekmediği sürekli kontrol ediliyor.

ERDOĞAN GÖREVİ ALDI KABİNE İÇİN ACELE ETMEYECEK (Zaman). Yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Erdoğan, güçlü bir kabine kurulacağını söyledi ve Anayasal takvimin işleyeceğini vurgulayarak kabineyi yeni cumhurbaşkanına onaylatacağının sinyalini verdi.

*****

Günün diğer manşetleri de şöyle:

SUSUZLUĞU BANA SORUN (Akşam). Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul’u susuz bırakmakla eleştirilen Nurettin Sözen o günleri hiç unutamamış. Geceleri yaprak hışırtılarını yağmur zannedip pencereye koşardım.

MELEN İLE RANDEVU 20 EKİM 16.59 (Akşam). İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Melen projesinin İstanbul’a geliş saatini açıkladı.

UZMAN DOKTOR ÖZELE KAÇIYOR (Bugün). Uzman bir hekim kamu hastanesinde 1.200 YTL maaş alıyor. Özel sağlık kuruluşlarında ise ücretler 5-10 bin lira arasında..

KİŞİ BAŞINA 500 DOLAR HORTUM KAZIĞI (Bugün). Batık bankaların 55 milyar dolara ulaşan borcunun ancak 22 milyarı tahsil edilebildi. 33 Milyarın üstüne soğuk su içeceğiz.

HAMAS’TANAYNI SÖYLEM (Cumhuriyet). ABD’li Holbrooke’an sonra Filistin’deki örgüt de ılımlı İslam modeli olarak Türkiye’yi gösterdi.

GÖZYAŞI VE İSYAN (Güneş). Diyarbakır’daki mayın tuzağında şehit olan askerlerimiz gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandılar. Tunceli’de ölü ele geçirilen terörist elebaşısı, Tunceli Belediyesi’ne ait ambulansla köyüne gönderildi. Şehit yakınları buna isyan ettiler.

ÖKÜZLER İNEKLERİ YOLUYOR (Hürriyet). Dünyanın en büyük açık hava sanat gösterisi olan CowParade kapsamında İstanbul’un çeşitli yerlerine yerleştirilen inekler bazı kendini bilmezler tarafından parçalanıyor.

HOLDİNG SOYUT KAVGA SOMUT (Hürriyet). İnşaat, üretim, enerji ve finans alanlarında faaliyet gösteren Soyut Holding’de 15 milyon dolarlık senet yüzünden çıkan aile kavgasında bir kardeş adını değiştirdi.

VİLLADA YAKALANDI (Hürriyet). Susurluk davası sanığı Yaşar Öz, reklamcı sevgilisi Bengü karagözler ve 9 adamıyla Antalya’da basıldı. Öz yine çeteden yargılanacak.

TURİSTE SÜPÜRGE SAPIYLA UYARI (Hürriyet). Sıcaktan bunalıp Taksim’de bir ağaç gölgesindeki çimlere uzanan turist çift, Türkiye’de böyle yatılamayacağını süpürge sapıyla dürtülerek öğrendi.

AĞLAYAMAM (Posta). Diyarbakır Lice’de PKK’nın kalleş mayınlı tuzağında şehit düşen Piyade astsubay Abdullah Şaştım Kayseri’de toprağa verildi. Şehit astsubayın eşi, şehidim sana söz verdim, ağlayamam dedi.

TÜRKİYE 2040’TA ÇÖL OLACAK (Posta). Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA Türkiye’de son 40 yılda Van gölünün 3 katı kadar sulak alan yok oldu. Türkiye topraklarının yüzde doksanında erozyon görülüyor diyerek dikkat çekti.

MAYINLAR GİTTİ PETROL GELDİ (Posta). Türkiye Suriye sınırında mayından temizlenen alanda Türk Petrolleri Anonim Ortaklığının açtığı 25 kuyudan 21’inde petrol elde ediliyor.

KUR BİR MATEMATİK KÖYÜ GÖR BAŞINA NELER GELİR (Radikal). Matematik köyünün kurucusu Ali Nesin, savcılık, orman yetkilileri ve jandarmayla yaşadıklarını günü gününe yazmış. Her şey Aziz Nesin öyküsü tadında.

YENİ ÖSS TARTIŞMASI (Radikal). Özdebir birden fazla sınav daha adil olabilir. Eğitim sendikaları Olumlu yanları var ama dersaneye bağımlılık artabilir. ÖSYM lise eğitimi çöker, dedi.

KUMAR KRALI İKİ BANKACIYI YAKTI (Sabah). 10 yıl önce Sudi Özkan’ın gizlice İsviçre’ye yolladığı milyonlarca doları şimdi buna aracılık eden iki banka çalışanı ödeyecek.

UMUT VAKFI’NDAN ÇAĞRI: SİLAHLARI İADE EDİN (Sabah). Mili Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün silah hediyesi tartışma yarattı. Silahsızlanma yanlısı vakıf iade çağrısı yaptı.

KUMAR AŞKI YAKALATTI (Star). Kanlı kumarhane baskını sonrasında KKTC’nin sınırdışı ettiği Susurluk hükümlüsü Yaşar Öz Antalya’da sevgilisiyle göz altına alındı.

33 YIL SONRA FELAKET (Star). NASA 2040 yılında Türkiye’nin tamamen çölleşeceğini açıkladı.

SON BİR UMUT (Takvim). Akçakoca’da dalgalı denizde akıntıya kapılan kız kardeşlerin hayatından yetkililer umut kesti. Ancak aileler müjdeli bir haber için günlerdir sahilde nöbet bekliyor.

BEŞ İLDE MAFYA BASKINI (Vatan). İki işinin öldüğü kumarhane baskınından sonra Kıbrıs’tan atılan Susurlukçu Yaşar Öz, çete kurmak, adam kaçırmak ve gasp suçlarından 25 adamıyla göz altına alındı.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..