Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

7 Mart Çarşamba

7 Mart Çarşamba
 

ERDOĞAN'I İSYAN ETTİREN REZALET (Star)
DEVLET HAPSE ATTI VATANDAŞ KURTARDI (Posta)
DEVLETİN AYIBINI VATANDAŞ TEMİZLEDİ (Güneş)
DEVLET YAKUP (Takvim)

Bürokrasinin bazen insanı isyan ettiren akıl almaz çarpık uygulamaları var. Ailesi hastane masrafını ödeyemediği için 3 yaşında bir çocuk anne babasıyla birlikte hapse atıldı.

Mersin Tıp Fakültesi hastanesinde sezaryenle doğum yapan bir kadının eşi doğum masrafları için bir senet imzaladı. Ancak ödeyemeyince icra takibine alındı. Zamanında mal beyanında da bulunmayınca, hakkında tutuklama kararı çıktı.

Borçlu görünen babayla ona kefil olan anne hapse girince, 3 yaşındaki çocukları da mecburen onlarla beraber cezaevine girdi.

Kimse borç yüzünden hastanede rehin kalmayacak diyen başbakan Erdoğan haberi grup toplantısında aldı. Önce isyan etti, sonra, gereken yapılacak dedi. Sağlık bakanı da olayla ilgili soruşturma açtı.

Başbakanın isyan etmesinin sebebi, hastanede kimse rehin kalmayacak sözüydü elbette… Peki bu söz niye yerine getirilmedi diye sorarsanız, bunun çözümü veto edilen Sosyal Güvenlik Yasası ile sağlanacaktı…

Bürokrasinin yanlışını bürokratlar yine bürokratik yoldan çözmeye çalışıyorlardı. Oysa yapılacak iş basitti : Parayı ödemek…

Yakup Güngör adlı İstanbullu bir iş adamı, gerekli parayı gönderince, mağdur aile, hapisten kurtuldu.

BUNLARI GİDİN HATİCENİN AİLESİNE ANLATIN (Radikal)

RTÜK’le problemi olan bazı medya kuruluşlarının, seyrettiği diziden etkilenerek kendini asan Hatice’yi bahane edip RTÜK’ü yaylım ateşine tuttuklarını, RTÜK’ün bu konuda Diyanet’ten bilgi istediğini dünkü yazıda belirtmiştim.

Radikal’in haberine göre Diyanet, 2004 yılında TRT ve RTÜK’le yayıncı ve yönetmenlerin katıldığı bir toplantıda, bu tür dizilerin halkı keramet ve mucize beklentisi içine soktuğu, çocukları da olumsuz şekilde etkilediği konusunda herkesi uyarmış.

Anlaşılıyor ki reyting kaygısı televizyoncuları bu konuda hiç etkilememiş. Şimdi birbirlerini suçluyorlar. Samanyolu grubu küçük Hatice’nin Yaralı Yürek dizisinden etkilendiğini söylerken, Show grubu da Sırlar Dünyası dizisini hedef gösteriyor.

YUVACIK DERS OLDU EPDK DEVLET GARANTİLİ KREDİYE KARŞI (Zaman)

Elektrik Dağıtım AŞ, özelleştirilmeden önce altyapı yatırımları için 1 milyar dolar kaynağa ihtiyaç duyuyor. Ancak kredinin geri ödemesine Hazine garantisi istenmesi EPDK'yı harekete geçirdi. Kurum, Yuvacık Barajı'nı hatırlatarak Hazine'yi devlet garantisi konusunda uyardı.


Geri ödemesinde aksaklık yaşanması halinde Hazine Müsteşarlığı'nın devreye girdiği krediler yeniden gündeme geldi. Kocaeli'ndeki Yuvacık Barajı'nın 4, 5 milyar dolara yakın borcunu üstlenmek zorunda kalan Hazine, artık bu tür taleplere mesafeli yaklaşıyor.

AMAN ARINÇ DUYMASIN (Akşam)

AKP Grup toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili senaryoları çağrıştıran görüntüler yaşandı. Toplantıya Başbakan Tayyip Erdoğan’dan 10 dakika önce gelen Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, farklı bir ilgiyle karşılaştı. Uşak, Eskişehir, İstanbul ve Ankara teşkilatlarından gelen partililer, önce kendi illerinin adıyla “…… seninle gurur duyuyor” diye sloganlar attı.

Partililer, daha sonra sloganlarını “Türkiye seninle gurur duyuyor” şeklinde sürdürdü. Partililerin ilgisi karşısında Gül’ün sevinci, yüzüne yansıdı. Yerine oturduğunda gazetecilerin “Başbakan gibi karşılandınız” sözleri üzerine Gül, “Hayır hayır, hepimize öyle, tüm arkadaşlarımızı o şekilde seviyorlar” dedi. “Size yönelik tezahüratlar çok yoğundu” sözlerine karşı Gül, gülerek “Aman Meclis Başkanımız duymasın” dedi.

BAKANDAN YARGIÇA HİZAYA GEL (BirGün)

Doğu ve Güneydoğu’da hakim, savcı gibi üst düzey bürokratların evlerinin yakınına bomba attırdığını itiraf eden emekli generali eleştiren hakim hakkında soruşturma açıldı.

Hiçbir hukuki dayanağı olmayan böyle bir eylemin yapılmasına kimse soruşturma açmayı düşünemez ya da cesaret edemezken, bir yanlışı eleştirmek, eğer o yanlışı yapan askerse soruşturma konusu olabiliyor.


Bu bakış açısıyla yanlışların önüne geçmek elbetteki çok zor.

O.S. BASINI DA VURDU (Bugün)
HAKSIZ CEZALARI KALDIRIN (Yeni Asya)

Hrant Dink’in öldürüldüğü gün televizyonlarda yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerindeki beyaz bereli genci hepimiz hatırlıyoruz. Henüz adı ve yaşı belli olmayan gencin bu görüntüleri Basın’a dağıtalarak yardım istendi. Katil zanlısı kısa sürede yakalandı. Kim olduğu, adının ne olduğu da elbette yazıldı.

Şimdi Emniyet, 18 yaşından küçük bir çocuğun adını açıkça yazarak ve resmini de nozaiklemeden yayınlayan gazetelere ceza yağdırıyor.

Yeni Asya gazetesinda ise bu haber çok önceden yayınlanmış ve tepkisini o zaman dile getirmişti. Televizyonlar için suç sayılmayan bir işlemin, neden yazılı Basın’da problem olduğu da, cevabı beklenen sorular arasında….

AKP MEDYAYA SANSÜR İSTİYOR (Cumhuriyet)

Kanaltürk sahibi Tuncay Özkan’ın televizyon kuracak parayı nereden bulduğu ile ilgili tartışmalar ve Cumhuriyet gazetesinin cumhurbaşkanlığı seçimini hedef alarak yaptırdığı reklamlarla ilgili olarak bu iki kuruluşa baskı uygulandığı iddiasıyla CHP tarafından verilen araştırma önergesinin AKP oylarıyla reddedilmesini, bu partinin medyaya sansür uygulamak istediği şeklinde yorumlamış Cumhuriyet gazetesi.

BALLI LAFLAR BAŞLADI (Gözcü)

Her fırsatta her şeyin daha iyi olacağını söyleyen başbakanın iyimser görüşlerinin ardından Akparti, yaklaşan seçimler sebebiyle vaatlerini de sıralamaya başladı. İşte yapılacağı söylenen işler:

Asgari ücret arttırılacak
Yoksulluk tarih olacak
İşsizlik maaşı katlanacak
Üçten fazla çocuğu olan asgari ücretliden vergi alınmayacak
215 bin kamu işçisi alınacak
100 bin yeni memur olacak
35 bin öğretmen daha atanacak

AL KADINI VER VİZEYİ (Hürriyet)

Polis insan kaçakçılığı yapan bir çeteyi çökertti. Çete vize işlemleri için büyükelçiliklerdeki görevlilere bazen para veriyor, bazen de katalogdan seçilen kadınları gönderiyordu.

Aralarında PKK ile bağlantısı olanların da bulunduğu yüzlerce kişi bu şekilde yurt dışına çıkarılmış. Konuyla ilgili gözaltına alınanlar içinde ilginç isimler de var.

25 KATRİLYON NEREDE? (Milli Gazete)

İşsiz sayısının milyonlarla ifade edildiği Türkiye’de, işsizlik Sigorta Fonu’nda biriken 25 milyar YTL işsizin hiçbir işine yaramıyor. Fon için kesilen paralar, fon şişerken, para isteyen işsizden zor şartları yerine getirmesi isteniyor.

Başlıkta paranın TL, spotta ise YTL cinsinden yazılması, okuyucuyu şaşırtabilecek durumda...

ÖNLENEMEYEN YÜKSELİŞ (Milliyet)

Küçük Dilara'nın ölümüyle kamuoyunun tanıdığı MVM Turizm ve Ticaret Limited Şirketi'nin, Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ ihalelerinin en gözde firmalarından biri olduğu ortaya çıktı. Birçok ihaleye davet usulüyle çağrılan MVM'nin sadece son 1.5 yılda 100 milyon YTL'lik 7 ihale aldığı anlaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 13 yıldır yaptığı doğalgaz sayacı ihalelerini kazanan tek şirket olan ve kayırıldığı iddia edilen Elektromed'in de MVM'nin "kardeş şirketi" olduğu öne sürüldü.

KIYAFETİNDE BİLE ZEHİR ARANIYOR (Sabah)

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yavaş yavaş zehirlendiği iddiaları üzerine, İmralı Cezaevi'nin eski güvenlik sorumlularından biri "Öcalan'ın dışarıya tek saç teli bile vermesi mümkün değil" diyerek adadaki güvenlikle ilgili şu bilgileri verdi: Öcalan'la fiziki temas yasak. Avukatlarıyla otururken aralarında 3 metrelik masa var. Bir yetkili ortada oturur. Kamera ile 24 saat gözlenir.

Öcalan'a verilen yiyecekler zehirlenme ihtimaline karşı titizlikle denetlenir. Asker de aynı kazandan yemek yer. Yemekler atılmaz, özel kapta saklanır. Tabak, çatal, bardak dezenfekte edilir. Gelen giyeceklere 'zehir emdirilmiş mi' diye bakılır.

Öcalan, İmralı'daki cezaevinde iki ayda bir değiştirilen ve özel yetiştirilen özel harekât timlerince 24 saat kontrol altında tutuluyor.

GÖKYÜZÜNE FÜZE PERDESİ (Türkiye)

Kısa ve orta menzilli hava savunmasını tamamlayan Türkiye, 4 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi tedarik etmek için ihale açtı. Firmalara çağrıda bulunan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ana şartlardan biri olarak, projenin 2010 yılında tamamen aktif hale gelmesi gerektiğini bildirdi.

1 Mayıs’a kadar tekliflerin gelmesi istenirken, ihalede ABD’nin “Patriot”, Rusya’nın “S-300-400” ve Çin’in “FD-2000” füzeleri yarışacak. Uzun menzilli “düşman füzelerini” havada, minimum 50 km yükseklikte imha edebilen bu sistemlerden ikisi Ankara ve İstanbul’a kurulacak.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI DA KADINA ŞİDDETTİR (Vakit)

8 Mart Dünya Kadınlar günüyle ilgili bir değerlendirme yapan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, insan hakları ihlallerinin en vahimi hiç şüphe yok ki, kadına yönelik ayırımcılıktır.

Kadına yönelik şiddet salt erkeğin kadına şiddet uygulaması değildir. Başörtüsü yasağı da kadına yönelik bir şiddettir, dedi.

YOUTUBE'YE YASAK (Vatan)

İstanbul Basın Savcılığı, Atatürk’e ve Türk bayrağına hakaretler içeren bir video filmin YouTube’de yayınlanması üzerine, 1. Sulh ceza mahkemesine başvurup YouTube’a Türkiye’den girilmesinin engellemesini istedi.

Mahkeme talebi haklı buldu ve gerekli işlemin yapılması için Telekom’a yazı gönderdi. Mahkeme kararı erişir erişmez Türktelekom, erişimi durdurdu.

Öte yandan kavgayı başlatan Yunanlı, gelen yüz binlerce tenkit mesajı üzerine, YouTube’dan videosunu geri çekti.

Yarın yeniden buluşabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..