Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

7 Nisan Cumartesi

7 Nisan Cumartesi
 

YUH ARTIK (Akşam)

Haber : Kadıköy’ün göbeğine hintkeneviri ektiler. 100 tane ekildiğinde 2-3 tanesi ancak tutan hintkenevirinden burada tam 50 tane var.

Yorum : <ı>Gözü dönmüş insanların ne ince hesaplar peşinde koştukları ve ne akla hayale gelmeyecek şekillerde kendi isteklerinin gerçekleşmesi için çalıştıklarını göstermesi bakımından ilginç bir olay. Rahmetli İsmet İnönü’nün dediği gibi, en az namussuzlar kadar namuslular da cesur ve akıllı hareket etmedikçe, memleketi kötü durumdan kurtarmak zor olacak. Herkese ne kadar büyük görev düştüğünün resmidir.

KÖYLÜLERE ZEHİRLİ ALTIN OYUNU (Birgün)

Haber : Uşaktaki Kışladağı altın madenini siyanürlü yöntemle işleten Tüprag, bilirkişi raporu aleyhine çıkınca köylüleri çeşitli vaatlerde bulunarak davadan vazgeçirdi.

Yorum : <ı>Olayın cereyan etme şekli bu kadarsa söylenecek bir şey yok. Neticede insanlar kendi haklarına razı olmuşlar demektir. Ancak bu vazgeçirme olayının o kadar basit olacağını sanmıyorum. Bu vaatlerin arasında “tehdit” de olabilir mi, incelenmesi lazım.

ÜSTÜ BELEDİYE ALTI HAZİNE (Bugün)

Haber : Eminönü belediye binasının altında Bizans döneminden kalma bir sarnıç bulundu. 2000 yıllık yapının inşaat sırasında zarar gördüğü tespit edildi.

Yorum : <ı>Sarnıç’ın olması ve bulunması doğal. Ancak gereken özenin gösterilmemesi doğal değil. Tarihe ve tarihi eserlere saygı gösterme konusunda hayli eksiğimiz var. Aslında medeni bir insan olma konusundaki eksikliklerimizin bir uzantısı bu. Basın’ın ve kamuoyunun sahip çıkmasıyla bu konularda yetkililerin daha duyarlı olması sağlanabilir.

<ı>

TOPLUM UZLAŞMA DİYOR (Cumhuriyet)

Haber : Ankara Ticaret ve Adana Sanayi odası başta olmak üzere, aralarında Ziraat Mühendisleri ve Elektrik Mühendisleri odası başkanlarının da bulunduğu sivil toplum örgütü temsilcileri dayatma yerine uzlaşmayı önerirlerken, bazıları “Erdoğan olmasın” demenin de bir dayatma olduğunu kabul ediyorlar.

Yorum : <ı>Bir uzlaşma lafıdır gidiyor. Uzlaşmayı teklif etmek veya gündeme getirmek uzlaşmayı yapmış kadar övgü alıyor. Ancak uzlaşmanın şartları ve nasıl olacağı konusunda bir teklif yok. Söylenen tek şey, “Erdoğan olmasın, uzlaşsın.” İyi güzel de “Erdoğan olmasın” da bir tür dayatma değil mi. Sonra uzlaşmanın tarafı ve şartları kim? Bir başbakan, ya da meclis kiminle uzlaşacak ve hangi şartlarda uzlaşacak? Her icraatta bir uzlaşma sendromu yaşanacaksa, seçim yapmanın, seçim kazanmanın, iktidar olmanın ne anlamı var. O zaman bir koalisyon yönetiminde her iş uzlaşılarak halledilsin.

KOKAİN DEPREMİ (Güneş)

Haber : Aralarında doktorlar, sanatçılar, oyuncular, mankenler, avukatlar ve işadamlarının da bulunduğu uyuşturucu kullanan 60 kişi tele-takibe yakalandı.

Yorum : <ı>Uyuşturucu deyince genellikle kimsesiz, sahipsiz sokak çocuklarının birileri tarafından zorla bazı zararlı maddelere bağımlı hale getirilmesi insanın aklına geliyor. Zaman zaman bu gruba, çok zengin ailelerin doyumsuz çocukları da katılıyor. Peki, sanatçı, oyuncu, avukat, işadamları için ne diyeceksiniz? Bu kadarına pes demekten başka çare kalmıyor. Uyuşturucuyla mücadelede baş rolü oynaması gerekenler, müptela olarak toplumun karşısına dikilince, insanın mücadele azmi de kırılıyor. Yazık çok yazık…

BU AŞK DÜNYAYA DERS VERDİ (Hürriyet)

Haber : Erkek arkadaşı Cafer’in peşinden Adana’ya kaçan Saskia’nın babası kızım sayesinde önyargılarımdan arındım. İki genç din ve kültür çatışmalarıyla çalkalanan bu dünyaya önemli bir mesaj verdi, dedi.

Yorum : <ı>İnsanların bir gerçeği anlaması için herkesi birer birer âşık edemeyiz ki. Kaldı ki bazı ana babalar böyle bir aşk karşısında gerçeği anlamak yerine senin gibi evladımız yok demeyi de tercih ediyorlar. Gerçeği anlamak için herkesin birebir böyle bir olayı yaşaması gerekmiyor. Biraz düşünürsek bazı gerçekleri anlamamak için hiçbir sebep kalmaz.

YÖK YANLIŞ YOLDA (Milli Gazete)

Haber : Saadet Partisi Genel başkanı Recai Kutan, ANAP’lı Abuşoğlu için genel Başkan Erkan Mumcu’ya taziye ziyaretinde bulundu. Kutan burada yaptığı değerlendirmede YÖK’ün yetkilerini zorladığını ve demokratik anlayışa haksız bir müdahalede bulunduğunu söyledi.

LİDERLER YÖK’Ü AZARLADI : İŞİNİZE BAKIN (Zaman)

Haber : Ağar, Mumcu ve Kutan, Meclisin meşruiyeti ve hukukiliği tartışılamaz, milletin iradesi dışında hiçbir gücü kabul etmeyiz, dayatmaya ve tepeden inmeci tavırlara karşıyız, YÖK işine baksın, burası demokratik hukuk devleti, bu açıklamalar demokrasiye haksız müdahaledir, dediler.

HUKUKU ZORLAMAYIN (Yeni Asya)

Haber : DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in meclisin toplanması için 367 milletvekili gerekir tezine karşı çıkarak meclisin toplanma sayısı 184’tür, diğeri hukuku zorlayıcı bir yorum olur, dedi.

Yorum : <ı>İki partili meclislerde birinin ak dediğine öteki kara demek âdet haline geldi. CHP muhalefet olarak Akparti’nin yaptığı her şeye doğru yanlış ayırdetmeden karşı. Başka partiler de olsa, hiç değilse onlar bir nevi arabuluculuk yapsalar diye düşünürüm bazan. ANAP, DYP ve Saadet Partisi liderlerinin açıklaması biraz böyle olmuş ama, birinin zaten mecliste temsilcisi yok, birinin yeterli üyesi yok, birinin de tabanı.. O yüzden pek fazla bir şey ifade etmiyor. Ama yine de birilerinin en azından tarihe kayıt düşmek için doğruları söylemesi lazım.

BİZ ÖNCEDEN BİLİYORDUK (Milliyet)

Haber : Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen günlüklerdeki darbe iddiaları için Abdullah Gül, bu gayretleri Basın’da çıkmadan biliyorduk, devlette bilmesi gerekenlere ilettik dedi.

Yorum : <ı>Bundan daha doğal ne olabilir ki… Bu tür gelişmelerden haberi olmayan bir hükümetin ayakta durabilmesi mümkün değil.

<ı>

EN TALİHLİ VATANDAŞ (Posta)

Haber : İstanbul Küçükyalı’da oturan 55 yaşındaki jeoloji mühendisi Cengiz Binici, Altılı ganyanda 1 milyon 306 bin lira ikramiye kazanarak bugüne kadar at yarışlarında verilen en büyük ikramiyeyi aldı. Cengiz Binici 2001 yılında da tek başına sayısal lotoda altı bilerek 900 bin lira kazanmış.

Yorum : <ı>Hani derler ya Allah kimine yürü ya kulum dermiş, bu arkadaş da onlardan biri herhalde. İki kere bir insana büyük şansın gülmesi gerçekten müthiş bir tesadüf. Umarız talihlimiz bu şansının kıymetini bilmiştir. Çünkü piyango zenginlerinin bir çoğu para yönetimini bilmedikleri için sonradan çok zor durumlarda kalıyorlar da...

PATRON, KÖŞK’E ÇIK (Radikal)

Haber : AKP’li vekiller başbakana bu şekilde görüşlerini net olarak sunarlarken, Çankaya’ya çıkmazsanız tabana bunu anlatamayız, siz istemezseniz Gül çıkmalı, üçüncü bir kişi meclisten geçmeyebilir dediler.

Yorum : <ı>Söyledikleri bir anlamda doğru. Ancak ben bu görüşmelerden zaten aleyhte bir tavır çıkacağını sanmıyorum. Bugün hiçbir partide genel başkana karşı kimse farklı bir görüş içinde olamaz, olsa da söyleyemez., söylese de dinletemez. Bu da bizim siyasi partilerimizin bir gerçeği. Kabullenmemiz lazım.

YATAK ALTINDAKİ ADAMIN DAVASI (Sabah)

Haber : Karısının eve aldığı erkeği, gece yarısı çıplak vaziyette yatak altında yakalayan kocanın şikâyetine yerel mahkeme suç yok dedi, Yargıtay ise, var!

Yorum : <ı>Mahkemenin kararına dayanak teşkil eden bir madde elbette vardır. Yoksa koskoca hakim böyle bir karar veremez. Ancak akla mantığa ters gelecek böyle bir karara mesnet teşkil edecek bir madde varsa bunun acilen değiştirilmesi lazımdır. Yoksa evlilik ocağını korumak zorlaşır. Böyle bir şey olabilir mi?

KUSURSUZ CİNAYET (Star)

Haber : Cesedi gölden çıkan general yeğeni Kudret Güçlü’nün katilleriyle ilgili hiçbir ipucu yok. Tıpkı Douglas’ın filmindeki gibi…

Yorum : <ı>Belli ki profesyonel bir el değmiş cinayete. Ancak bizim polisimizin er veya geç bu olayı çözeceğine inanıyorum. Bu tür olaylar kolay kolay meçhul kalmıyor.

KONSTANTİNOPOLİS (Takvim)

Haber : İstanbul’un taşı toprağı altın diye bilir herkes… Akın akın şehre yurdun her bölgesinden insanlar büyük denizde boğulmaya gelirler. Ama polisler öyle düşünmüyor. 16 bin polis pahalılıktan kaçmak ve İstanbul’dan Anadolu’ya tayin olmak için dilekçe verdi.

Yorum : <ı>Gerçekten bir polis için İstanbul’da görev yapmak o kadar kolay değil. Anadolu’da iş yoğunluğu, dolayısıyla da iş stresi açısından mesleği yerine getirmek daha kolaydır. Oralarda geçim standardının daha ucuz olduğunu da düşünürsek polis kardeşlerimiz haklı. Ne diyelim…

<ı>

UCUZ KONUT (Türkiye)

Haber : Başbakan müjdeyi verdi. TOKİ maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara 240 ay vade ve 250 lira taksitle ev yapacak. Taksitler eve girilince başlayacak.

Yorum : <ı>Bence günün en flaş ve en güzel haberi. Geçen gün de bununla ilgili yorum yapmıştım. Türkiye’nin sosyal hayatına, ekonomisine, demografisine, kültürüne, işsizliğine, hemen hemen her şeyine hem çare olacak hem toplumu belli bir düzeye çekecek en önemli projelerden biri bu konut meselesi. İkinci dönem iktidarı kazanırsa Akparti’nin bu konuda çok ciddi projeleri var ve bunlar memleket için vazgeçilmez uygulamalar. Bütün gönlümle destekliyorum.

SENİ KİM PROF YAPTI? (Vakit)

Haber : Anayasa hukukçuları Anayasanın 96. maddesi açık. Meclis üçte bir çoğunlukla toplanır. Peki bu 367 nereden çıktı? deyip eklediler. “Teziç hangi hukuk fakültesinden mezun oldu ve onu kim profesör yaptı.”

Yorum : <ı>Sayın Teziç kendi siyasi görüşüne ve anlayışına göre bir yorum yapıyor. Kabul etmek gerekir ki burada bir boşluk var gibi. Kanun koyucu iyi niyetle düşünmüş. Bir cumhurbaşkanlığı seçimi için her partinin zevkle şevkle meclise görev yapmaya geleceğini varsaymış. Nerden aklına gelsin ki CHP diye bir parti, görevi mecliste bulunmak olan milletvekillerine meclise gitmeyin, meclis toplanamasın diyecek. Böyle bir şey kimin aklına gelir. Sonuçta 367 oy gereken bir seçim için o kadar milletvekili olması lazım düşüncesi mantık olarak yanlış değil. Ama Anayasa’nın böyle açık bir hükmü yok. Bu görüşünü dile getirdiği için Teziç’e böyle aşağılayıcı şeyler söylenmesine razı değilim. Bir bilim adamı ve devletin en üst kademede yüksek öğrenimi temsil eden bir yetkilisi olarak sayın Teziç, siyasi bir tavır ve karşıt bir görüş ortaya koymak ve bunu da kural dışına çıkarak yapmayı da göze almak suretiyle zaten bir yanlış yapıyor. Bu onu tenkit etmeye yeter, hakarete gerek yok.

PES BE CEM UZAN (Vatan)

Haber : Cem Uzan iki yatını devletten kaçırmak için kırmızı bültenle aranan maaşlı adamına ipotek ettirdi. İpotek belgesi istenince Türkiye şeriat devleti, polis evi basıp aldı dedirtti. Ancak yalanlar yatları kurtarmaya yetmedi.

Yorum : <ı>Seçim vaatleriyle ilgili olarak da zaten geçen gün sayın Uzan’ın bir başka çelişkisine değinmiştim. Bir taraftan televizyonlarda seçim propagandası yaparak vatandaşa sizi ben kurtaracağım vaatlerinde bulunmak, bir taraftan da bunları yapmak, doğrusu çok ayıp.

<ı>

DARBECİYE İNDELEME (Yeni Şafak)

Haber : Yargı 2004’te yapıldığı iddia edilen darbe girişimi hakkında ilk hukuki adımı attı. Ankara Cumhuriyet başsavcılığı emekli kuvvet komutanları Özden Örnek ile Şener Eruygur hakkında inceleme başlattı.

Yorum : <ı>Doğru mu bilemiyorum. Bundan bir sonuç çıkması mümkün değil ama, yine de kuralların işlediğini görmek bir vatandaş olarak beni memnun etti. Bildiğim kadar askerler ancak asker tarafından yargılanabiliyorlar. Bu yüzden soruşturma sonuçsuz kalacaktır sanırım.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..