Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '07

 
Kategori
Özel Günler
 

7 Ocak ve Önemi

85 yıl önce bugün, bu saatlerde mutluluk, gurur yaşanıyormuş Osmaniye'de. 85 yıl önce bugün, düşmandan kurtulmanın, bağımsızlığa kavuşmanın coşkusu varmış Osmaniye'de. 85 yıl önce bugün, 7 Ocak 1922'de, ay yıldızlı bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanmasının sevinç gözyaşlarıyla alkışlanması varmış Osmaniye'de.

Bugün 7 Ocak 2007......Aralık 1918'de İngilizler tarafından işgal edildikten sonra, Fransızlar'a devredilen Osmaniye'de, yerli Ermeniler ve Fransızların işbirliğiyle yaptığı zulümlere, yağmaya, cinayetlere daha fazla tahammül edemeyen halkın, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasıyla yurt genelinde direnişe geçen, düşmana karşı örgütlenen, ''yoksulluk ve yoksunluklara'' rağmen, omuz omuza, inanarak savaşan kahramanların günü. 70-80 kişilik müfreze birliğiyle ''Arkadaşlar, düşman karargahını mutlaka alacağız. Allah bizimle beraberdir. Yalnız sizden bir isteğim var. Eğer ben şehit olursam cesedimi sakın düşmana bırakmayın'' diyerek,arkadaşlarını yüreklendiren, attığı her kurşunda hedefi vuran onbaşı Rahime Hatun ve Yaveriye Çetesi üyeleri; Yastı Kelle, Ali Kılıç, Mamık Hüseyin, Kadir Çavuş, Muhammed Hoca, Nacar Ökkeş, Borazan Mehmet, Hacı Ali Bey, oğulları Ali, Ahmet, Ali Bekir oğlu Ahmet ve nice şehitlerin saygıyla anıldıkları gün.

Bugün 7 Ocak 2007...Osmaniye ve Osmaniyeli'ler için özel bir gün ama trompet çalarak merasim alanına giden öğrencilerin, okulların sayısı geçmişte benim okul dönemlerimdeki gibi kalabalık ve coşkulu değil ne yazık ki. Günler öncesinden yapılan hazırlıklar yine var ama coşku yok. Artık, okullar merasim alanına gidene kadar bando'nun sesi çıkmıyor, öğrenciler '' yaşa Mustafa Kemal Paşa'' diye marşlar söylemiyor. Resmi kurumlara asılanlar dışında evlerin balkonlarında sıra sıra bayraklar görülmüyor. Benim okul dönemlerimde hayatta kalan gaziler de yok, temsili kurtuluşu canlandıran, fener alaylarında el sallayarak geçen.

Bugün 7 Ocak 2007 Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşu'nun 85. yıldönümü. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehrimizin unutulmayan kahramanları Rahime Hatun, Kadir Çavuş, Hacı Ali Bey ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Ruhları şa'd olsun.

BLOG NOT : Ferdi Vatansever'e 2007 yılının ilk günlerinde de uzatılan ellerin sayısını artırarak, sağlığına kavuşması için destek vermeye devam ediyoruz. Yalnız bırakmayalım ki, kısa sürede görelim sağlığına, ailesine,sevdiklerine kavuştuğunu. http://biryardımeli.bz.tc

resim kaynağı: wwwbiologie.de sitesidir.

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..