Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

7 Temmuz Cumartesi

7 Temmuz Cumartesi
 

Televizyonda seçim tartışmalarını izliyor musunuz bilemiyorum. Ben zaping yaparken zaman zaman rastlıyorum, kimisine de göz ucuyla biraz takılıyorum.

Dün akşam dikkatimi çeken bir konu şuydu. Deniyordu ki, Ak Parti’nin önünü kesmek için yapılan operasyonların hepsi başarısız kaldı. Şu anda birinci parti olduğu kesin ve ikinci partiyle arasında neredeyse iki misli fark var.

Üçüncü bir partinin barajı aşması bile Ak Parti iktidarını önleyemiyor. Bu yüzden seçime kadarki süreçte yeni yeni bazı dokümanlar, dosyalar, kısacası bazı sürprizler ortaya çıkabilir.

Buna benzer olayaları geçmişte gördüğümüz için pek şaşırıp yadırgamadım. Mesela Anayasa Mahkemesinin kararı bence en büyük sürprizlerden biri. Çünkü kafalar iyice karıştı. İşin içinden nasıl çıkılacağını şimdilik kimse bilmiyor. Birbirinden farklı o kadar değişik yorumlar yapılıyor ki, anlayabilene aşk olsun.

Petkim’i satın alan konsersiyumun ortakları hakkında ileri sürülen iddialar da bana yine bu konuda bir komplo olasılığını hatırlatıyor. Artık her şeye şüpheyle bakar olduk ya…

Önce Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ilgili manşetlere bir bakalım:

KÖŞK DENKLEMİ (Akşam). Anayasa Mahkemesinin kararı işleri karıştırdı. Ağırlıklı görüş Sezer’in halefini yeni meclis seçer. Ama kulislerde öyle ilginç senaryolar konuşuluyor ki, köşk için 22 Temmuz’dan sonra işin içinden çıkılması zor bir denkleme dönüşebilir.

KAFALAR KARIŞIK (Sabah). Anayasa Mahkemesi’nin halka gidilsin kararı partileri hazırlıksız yakaladı. Kimse bu yeni sürecin nasıl şekilleneceğini kestiremiyor.

ÇANKAYA’YA İKİ SANDIK MESAJI (Star). Halk bir yılda üç kere sandığa gitmemek için Sezer’e ve Meclis’e 22 Temmuz’da iki sandığı birlikte getirin cumhurbaşkanını biz seçelim çağrısı yapıyor.

GORDİON’UN DÜĞÜMÜ (Vatan). Cumhurbaşkanlığı seçimi milattan önce 341’de Büyük İskender’in ancak kılıcıyla ikiye bölerek çözebildiği Ankara Gordion’daki düğme döndü.

Şimdi de Petkim’le ilgili söylentilere kulak verelim:

PATRONU KİMSE MERAK ETMEMİŞ (Akşam). Petkim’i 2 milyar dolara alan Kazak-Rus ortaklığında Ermeni diasporasının etkili isimlerinin çıkması büyük tartışma yarattı.

KARMAŞIK İLİŞKİLER (Cumhuriyet). Petkim’i alan şirkette Ermeni, Rus, ABD ve Kazaklar’dan sonra Rum ortak da çıktı.

BUNU NASIL YAPARSINIZ (Güneş). Petkim’in Büyük Ermenistan Hayali finansörü bir para babasına satıldığı anlaşıldı, ortalık karıştı.

PETKİM’DE SIR ORTAK ŞAİBELİ BAKAN ÇIKTI (Sabah). Kartını vermeyen Kazak temsilci suiistimalden ceza alan eski enerji bakanı çıktı.

Geçen hafta bir trafik kazasında ağır yaralanan ve beş günlük bir mücadeleden sonra hayata veda eden Barış Akarsu toprağa verildi. Amasra, nüfusunun iki katı bir kalabalık cenazeye sahne oldu. Barış’a Allah’tan rahmet diliyorum.

ŞARKIYLA UĞURLANDI (Posta). Şarkıcı Barış Akarsu 28. doğum gününde Bodrum’da geçirdiği kazada ağır yaralanmıştı. Ölüme beş gündirenen Barış dün doğum yeri Amasra’da toprağa verildi. Sevenleri Barış’ı son yolculuğuna ıslak ıslak şarkısıyla uğurladılar.

ALKIŞ İSTEMİYORUM LÜTFEN DUA EDİN (Yeni Şafak). Cenazede alkış yerine tekbir getirilip dua edilmesini isteyen ailesi, Barış’ın karanfillerle süslü tabutunun üzerine havlu ve seccade koydu.

İki gündür size Takvim’den Fenerbahçe’ye transfer edildiği iddia edilen manşetler sunuyorum. Temkinli yaklaştığım bu haberlerin gerçekleştiği ile ilgili kesin bir bilgi heniz elime geçmedi.

İşin tuhafı bugün yine benzer bir haber var. Herhalde Fenerbahçeli okuyucuları cezbetmenin yolunu böyle keşfetti Takvim gazetesi…

FENERE DEV KULE (Takvim). Sarı Lacivertli takım Eİspanya’nın Racing Santander takımının 2, 02 boyundaki golcüsü Zigiç’i alıyor.

Bugünkü gazetelerin diğer manşetleri de şöyle :

BUYRUN EKRANDA TARTIŞIN (Akşam). Seçmenin yüzde 20’si hâlâ kararsız. Ama liderler hep beraber televizyona çıkmıyor. Mitinglerden fırsat olursa bir gece de oturma odalarımıza gelin.

HERKES 007 OLDU (Bugün). Gizli kameraları, dinleme cihazlarını çift sıfırlı ajn James bond, Hollywood filmlerinde kullanırdı. Oysa şimdi çarşı pazar casus cihazından geçilmiyor.

BAK ŞU CHP’NİN BAŞINA GELENE (Bugün). Aksilikler ana muhalefetin peşini bırakmıyr.Helikopter kazası, Anayasa şoku derken şimdi de seçim otobüsüne fuhuş baskını yapıldı.

400 MÜ OLUR, 450 Mİ BİLMEM (Bugün). Başbakan Recep tayyip erdoğan Samsun’da büyük kalabalığa seslendi. Bu CHP’nin kendine hayrı yok, kendi meşruiyet krizini aşamıyor, peşine takılmak kimseye hayır getirmez.

SABAH VE ATV’YE EL KOYMAK HUKUKA AYKIRI (Cumhuriyet). İstanbul bölge idare mahkemesi Sabah gazetesi ve atv’nin Ciner Ciner grubuna dönmesiniin yolunu açcak bir karar aldı.

İKTİDAR MEDYAYI ELE GEÇİRDİ (Güneş). Kimine el konuldu, kimini yandaşları aldı, bazıları korkutuldu, medya borazan oldu.

YEMEK YAPTIN DİYE BENDEN MAL BEKLEME (Hürriyet). Yargıtay kadınların yemek, temizlik, çocuk bakımı gibi ev işlerinin evlilikte edinilen mallara katkı sağlamadığına karar verdi.

KASK MUCİZESİ (Hürriyet). İstanbul Göztepe’deki trafik kazasında otomobil altında kalan motosiklet sürücüsü Kutlay Mutluyazar taktığı kask sayesinde ölümün eşiğinden döndü. Mutluyazar’ın araçla asfalt arasına sıkışan başından kask çıkarıldığında yüzünde tek çizik bile yoktu.

BAŞSAVCIYA HAPİS CEZASI (Milliyet). Yargıtay cinayet suçundan tutuklanan Turan Çevik’le oğlu ve damadını mahkeme kararların arağmen serbest bırakan eski Beyoğlu başsavcısı Canpolat’ı suçlu buldu.

OYUNCAK KAZASI (Posta). Başbakan Erdoğan önceki gün gittiği Düzce’de çocuklara yine oyuncak dağıttı. Otobüsten atılan oyuncaklardan kapmak için koşan 6 yaşındaki kıza otomobil çarptı.

MEĞER İNSAN HAKLARI DİYE BİR SORUN YOKMUŞ (Radikal). Dört partiden sadece CHP insan hakları başlığı açtı. MHP başlık açmasa da konuyu unutmadı. İnsan hakları temel değerlerimizin süzgecinden geçirilecek dedi.

DEVLET DİNK’İN KALEMİNİ KIRDI (Star). Büyük Abi’nin ev arkadaşı Uzundal, savcıya yolladığı mektupta polislerin kendisine Hırant Dink’i devlet öldürdü dediğini anlattı.

İSTİM ÜSTÜNDEYİZ (Takvim). Başbakan Erdoğan tezkere konusunda Takvim’e yaptığı açıklamada, sınır ötesi operasyon için adımları süratle atarız, dedi.

KİLOYLA PARA KAZANDI (Takvim). Metro istasyonlarında 1 liraya yağ, tansiyon ve ideal kiloyu ölçen aletler darphane gibi. Teknoloji harikası cihazlar günlük 250 bin lira kazandırıyor.

BİZİM DERDİMİZ SADECE HALKA HİZMET (Türkiye). Makam mevki ve para kaygısı taşımadıklarını söyleyen Erdoğan 22 Temmuz’da iktidara kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

2 FACİA 4 ÖLÜ (Türkiye). Sapanca gölüne giren iki kız boğuldu, Aydın’da kuyuya inen iki kişi zehirlendi.

RUMLARI KEŞKE AB’YE ALMASAYDIK (Yeni Şafak). Almanya Başbakanı Merkel Kıbrıs sorunu çözülmeden Rumlar’ın AB’ye alınmamsını hata diye niteledi.

YAĞLI URGANIN KÂŞİFİ BAHÇELİ (Yeni Şafak). MHP lideri Bahçeli’nin Erzurum mitinginde yağlı ilmik atma fikrini kendisinin ürettiği ve korumasını gönderip nalburdan ip aldırdığı ortaya çıktı.

ÇETELER KOLLANMASAYDI ETKİLİ OLAMAZDI (Zaman). Çeteler görmezden gelindiği için her yeri sarmışlar. İnanılmaz yapılanmaları ve ilişkileri ortaya çıkıyor. Amaçları milli iradeyi etkisiz hale getirmek, ülkeyi olağanüstü ortama hazırlamak.

Yarın yeniden buluşabilmek umuduyla...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..