Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '07

 
Kategori
Haftasonu
 

7 tepede aşk

7 tepede aşk
 

Yazın tam ortası.. Hava nasıl sıcak. Tatil görüntüleri televizyonda dönüp dururken, gazeteler çarşaf çarşaf gezi ekleri dağıtırken, sizin de tatil hayalleriniz varsa.. Ancak yoğun bir tempoda çalışıyorsanız ve uzaklara gitmek için ayıracak zamanınız yoksa.. Hiç olmazsa küçük bir kaçamak yaratabilirsiniz. Bir hafta sonu İstanbul'un yanı başında.

Durusu tam size göre.

Eski adıyla Terkos, yeni adıyla Durusu, bozulmadan doğal güzelliğini koruyabilmiş İstanbul’a en yakın alanlardan birisi. Tarih boyunca anılan II.Murat’ın avlandığı, at beslediği, İpek Yolu’nun konaklama noktalarından. İstanbul için hayati değeri olan Durusu gölünün, Karadeniz’in serin sularıyla buluştuğu bu geniş mozaik içinde nefis bir alan.

Etrafı seyredin, derin bir nefes alın.. Sakin, sessiz.. Bambaşka bir dünyada olduğunuzu hissedeceksiniz. Göz alabildiğine yeşil sizi kucaklayacak. İstanbul profiline hayran bırakacak. Siz doğaya, havaya, huzura teslim olacaksınız. Baktığınız yerden Yeditepe'nin çehresine bir kez daha aşık olacaksınız.

Civarın en güzel yerlerinden biri olan çınar altında kuş seslerinden bestelenmiş bir şarkı... Mekanın akustiğiyle etrafı saran tınıya kapılacak, bütün yorgunluğunuzu orada bırakacaksınız. Çınaraltı yakınında yüzyıllardır doğal bir çeşme akar, yaşlanmış bir havuzda nilüferler ve balıklar keyif ile oynaşır. Bu çeşme aynı zamanda yüzyıllar boyunca koca çınarın hayat kaynağı olmuştur.. Çınarın gölgesinde altı yüz yıllık geçmişinde yaşanmış nice anılar saklıdır kimbilir, yıllar boyunca daha nice anlara şahitlik edecektir.

Durusu'da ister etrafı gezebilir, köyü dolaşabilir, ister gölün kenarına konumlanmış bululan tesiste hayat bulabilirsiz. Ahşap ağırlıklı odaları, uçsuz bucaksız yürüme parkurları, leziz yemekleri ile özel ve samimi bir tesis sizi bekliyor. Gündüz havuz, pinpon, dart, oyun alanları.. Kano ya da tekneyle gölü keşfedebilir veya sazlıkların yanı başında, iskeleye oturup balık tutabilirsiniz... Vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.. Gece şarap evinde, şömine başında sevdiklerinizle sohbet edebilir ya da canlı müzik eşliğinde güneşin batışını seyredebilirsiniz. Geç vakitte çekildiğiniz odanızda ertesi gün keşfedecekleriniz için sabırsızlanacaksınız.

Geri dönüş vakti geldiğinde, bu kısa tatilin sizi yorgunluğunuzdan ne kadar uzağa götürebildiğine şaşıracaksınız.

Sınırlı zamanlarınızdan bir mola çalın, Terkos gölünün tatlı sularının keyfini tadın. İstanbul’a, kendi kadar yakın bu güzelliğin farkına varın.. Ne demiş şair;

İşte zamanın karanlığı gece gibi;
Geçer, bir gölge komadan.
İşte, Tanrı nefesli sahiller,
İşte Bizans, kopmuş Roma’dan,
Sakalları uzamış keşişler sırtında,
Bahar halinde bir yük:
Sur örülmüş kıyılarda yokluğa taraf
Taşlarla, kıskançlıkla ağır ve büyük.
Eski İstanbul, ruh kadar eski
İnsan daha fazla eskiyemez ki.
Bir boşluk ki göller tadında uzun
Ya hiç’e uzanmış vaktimiz ya hep’e
Yedi meçhul üstüne açılmış,
Yedi tepe.

 
Toplam blog
: 60
: 1208
Kayıt tarihi
: 11.06.07
 
 

Memnun oldum... Ben de Didem :) İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'da yaşamayı seviyorum. Yoğun yaşam t..