Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

70 bin seviyesi önemli

Aylardır devam eden not artımı beklentileri eşliğinde 70.000 (yetmiş bin) puanı aşan İMKB, yurtdışı piyasaların zayıf olduğu günlerde aşağı yönlü daha az tepki verirken, yurtdışı borsaların güçlü olduğu günlerde dış piyasalara paralel hareket etmekte. Dün de yurtdışı piyasalardaki pozitif görünüme paralel alımlarla başlayan İMKB, açılışta 446 puanlık primle 70.216 seviyesinde başladı. Gün içerisinde ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisiyle 70.100 puan seviyesine kadar gerileyen endeks günü ana direnç seviyesi olarak takip ettiğimiz 70 bin puan seviyesinin üzerinde tamamladı. Şimdiki hedef 71.777 seviyesinde bulunan tarihi zirve seviyesi. Bunun için endeksin 70 bin ana desteği üzerinde tutunması şart.


Her ne kadar endeksin kısa vadeli göstergeleri aşırı alım noktasına girmiş olsada, TCMB’nin yarın yapacağı PPK toplantısında bir faiz indirimine gideceği beklentisiyle bu gün bu seviyenin altını öngörmüyorum.

Kısaca yurtdışı piyasalara da değinecek olursak, Yunanistan kazanı her daim kaynamaya devam ediyor. En son Yunanistan'da koalisyonun küçük ortakları Pasok ve Demokratik Sol, Troyka’nın istediği istihdam reformları aleyhine oy kullanacağı açıklandı. Hali hazırda Yunanistan’ın kasasındaki paranın Kasım sonuna kadar yeteceği söyleniyor. Bu Yunanistan'ın ihtiyaç duyduğu yeni yardım dilimini alması için gerekli olan kemer sıkma paketi üzerinde anlaşmanın dolayısıyla yardımın gecikeceği yönünde yorumlanabilir. Ben Yunanistan filminin yeni versiyonunun 2013 ilk çeyreğinde yeniden vizyona gireceğini düşünüyorum. Üstelik bu defa Syriza daha güçlü.

Diğer taraftan yarın başlayacak ve iki gün sürecek olan Avrupa Birliği liderler zirvesi de haftanın kalanı için önemli gündem maddelerinden biri. Zirvede özellikle Yunanistan ve İspanya sıkıntılarının aşılması için yeni kararlar alınması bekleniyor.

İMKB için bugün 70 bin seviyesi önemli olası bu seviyenin altında satışların 68,600 desteğine kadar devam etmesi beklenebilir. Yukarı hareketlerde ise 70,800 ilk direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

Hacim artışıyla ve teknik görünüm olarak dikkatimi çeken hisseler

DGZTE - SODA - COMDO - ADESE - BANVT
Birde çimento sektör hisselerinde genel olarak teknik oluşmuş durumda.

Paylaştığım hisse analizleri, bazı matematiksel formüllere göre seçilmiş, teknik olarak olumlu olan hisse senetlerinin sıralanmasından ibaret olup, sadece kişisel görüşlere dayanmakta ve asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgiler.
 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..