Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

70 günde ideal sağlıklı yaşam

70 günde ideal sağlıklı yaşam
 

Doğal Ürünlerle beslenmeya çalışan bir hanım efendi.


Yaşamınızda sadece diyetinizi geliştirip, egzersiz yaparak değil; yaşam tarzınızı da bütün yönleriyle irdeleyerek, gerekli değişiklikleri yaparak yeniden sağlıklı ve ideal yaşama adım atabilirsiniz. Solunum sisteminiz de küçük değişiklikler yaparak stresinizi ve duygusal iniş çıkışlarınızı kontrol edebilirsiniz. Bedenin kendi iyileşme sistemini destekleyen vitamin, mineral ve bitkilerle de zinde olabilirsiniz. Dışarıdan aldığınız hava, su ve yiyeceklerinizi daha çok dikkat ederek toksinlerden en az etkilenebilirsiniz.

Eğer gerçekten ideal bir sağlıklı yaşamım olsun diyorsanız! Sizlere uygulayabileceğiniz 10 ar günlük ara ile 70 günde yaşam tarzınızda faydalı ve heyecanlı bir programla hayatınızdaki degişikliklere başlıyabiliriz. HAYDI BAŞLAYALIM!.......

1-10. Günlerde;
Ilk olarak mutfağınızda yapacağınız küçük değişikliklerle başlıyalım. Mutfağınıza zeytinyağı dışında hiçbir yağı koymayın. Eğer zeytinyağını kullanamıyorsanız önce fındık yağı, mısırözü yağı, soya yağı gibi yağlarla 1/3, 1/2 gibi oranlarla karıştırarak kullanın. Sızma zeytinyağını sadece salatalarınızda, soslarınızda pişirmeden kullanın. Margarin kullanmayın. Tereyağını yemeklerinizde az kullanabilirsiniz. Yemeklerinizde az tuz kullanın. Yemekden 10-15 dk önce 1 su bardağı ılık su içmeğe gayret edin. Yapay tadlandırıcılar kullanmayın. Kimyasal maddeler kullanılmış yiyecek ve içecekleri almamaya çalışın. Mevsimlik sebze ve meyvaları zamanında alarak tüketin. Bir lokmayı yemeklerinizi yavaş yiyin.
Ağzınızda 30-40 sefer çiğnemeye özen gösterin. <ımg height="83" src="http://www.iksirim.com/images/stories/resimler/ceviz.jpg" width="111" align="right" border="0">Ve 20-30 dakika arasında sofrada kalın. Dişlerinizi fırçalayın. Ekmekleriniz tamamen beyaz işlenmiş kimyasal katkı maddeleri ve koruyucu maddeleri olan <ımg height="148" src="http://www.iksirim.com/images/stories/ekmek002.jpg" width="136" align="left" border="0">değil de; az işlenmiş tahıl unlarından yapılmış tam buğday, ve tahıl ekmeklerini tercih edin. Sabah kahvaltılarınızda az yağlı süt mamülleri, karışık bitki çayları, doğal yollarla elde edilmiş zeytinleri, reçelleri, pekmezleri, domatesten yapılmış antioksidan ağırlıklı sosları, yağlı tohumlardan (ceviz, fındık, badem, fıstık) dengeli bir şekilde almalısınız. Sebze yemeklerinden brokoli ile başlayın. <ımg height="73" src="http://www.iksirim.com/images/stories/resimler/brokoli_yemegi.jpg" width="114" align="right" border="0">Brokoliyi iyice yıkayın. Küçük parçacıklara ayırın. Az suda içine az havuç, az zeytinyağı, biraz tuz ve 1-2 diş sarımsak koyup kaynama noktasına geldiğinde 4-5 dk pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Öğünlerinize som, sardunya gibi derin deniz balıklarını ilave edin. Ilk 10 gün içerisinde 1 öğün balık yiyin. Balıkta omega 3 ve 6 yağ asitleri vardır ve vücuda çok faydalıdır. Balık yiyemiyorsanız öğütülmüş keten tohumundan arada bir öğünlerinize 1-2 çay kaşığı yemeklerinizin üzerine serpiştirin. Sebze ve kuru bakliyat yemeklerinizde az yağlı az et kullanmaya çalışın. <ımg height="93" src="http://www.iksirim.com/images/stories/resimler/badem.jpg" width="116" align="left" border="0">Yemeklerden sonra vitamin ve mineraller takviyesi için mevsimlik meyvelerd<ımg height="73" src="http://www.iksirim.com/images/stories/resimler/meyva_suyu.jpg" width="104" align="right" border="0">en yiyin. Ilk 10 günde 10 dakika yürüyüş yaparak vücudunuzun ve kaslarınızın hareketine başlayın. Zihinsel ve ruhsal açıdan kendinizi dinleyin, değer verin. Sizden daha kötü durumda olanları düşünün ve yaşadığınız anın değerini, kıymetini, güzelliklerini fark ederek dua edin. Sabahleyin yatağınızdan kalktığınızda sakin, daha iyi nefes almak için: Bir odaya geçin. Pencereleri açarak odayı havalandırın. Uygun bir yere geçin. Ellerinizi dizleriniz üzerine koyarak 90 derecelik dik bir pozisyonda gözlerinizi kapatın. Kendinizi orman kenarında, denizin yanıbaşınızdaymış gibi düşünün. Kafanızdaki bütün düşünceleri bir kenara atıp; sadece alacağınız derin nefesi düşünüp ona odaklanın. 3 saniyede nefesi alıp 6 saniyede nefesinizi vererek rahatlayın, gevşeyin bu hareketi 5 dakika yapın. Kan dolaşımınız artarak, dokulara daha fazla oksijen giderek daha çok zinde, stresten uzak ve rahatlamış hissedeceksiniz. Bu çalışmayı günde 1-2 sefer yapın.


Devam etmek için www.iksirim.com ' u tıklayınız.

 
Toplam blog
: 6
: 899
Kayıt tarihi
: 13.07.09
 
 

1971 yılında Isparta da doğdum.İlk ve orta öğrenimini Isparta içinde tamamladı.1985 yılında yatılıKo..