Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

70'ler Modasını Yansıtabilmek İçin İhtiyacınız Olan 9 Parça

70'ler Modasını Yansıtabilmek İçin İhtiyacınız Olan 9 Parça
 

70'ler modasının anahtar parçaları...

2015-2016 sonbahar/kış modasını incelerken, geçmiş dönemlerin günümüz modasına etkisinin büyük olacağından bahsetmiştim. 70'ler modası da 60'lar ve 80'ler gibi sokaklara geri dönüşünü hızlı bir şekilde yaparken, sizlere bu stile ait bazı kilit parçalardan bahsetmek istiyorum. 70'ler modası denince akla ilk gelen bohem tarzı ve salaş görüntülere sahip hoş bayanlar oluyor. Stilin olmazsa olmazları da diyebileceğimiz anahtar parçalar ile bohem ruhunu taşımak da 70'ler modasını yansıtmak da çok kolay. Hadi bu parçalara bir bakalım...

1- Sahte Kürk

70'ler modasında ilk göze çarpan detay, sahte kürkler oluyor. Bu kürklerin renkli olanları da stillerde oldukça fazla tercih ediliyor.

70ler_modası_3

2- Flared Pantolon

İspanyol paça yani flared pantolonlar bugünlerde yine trend listelerinin baş sıralarında yer alıyor. Bu pantolonlar ile bohem ruhunu stilinize yansıtabilirsiniz. Bu pantolonlar, özellikle ince bacaklı ve dar basenli bayanların tercih etmesi gereken modellerden.

70ler_modası_6

3- Beyaz Dantel Bluz

Beyaz dantel bluz yine 70'ler modasında var olan zarif detaylardan biri. Bluzun tam üstünüze oturmaması, hafif bol kesim olması önemli şartlar arasında yer alıyor. 

70ler_modası_10

4- Süet Etek

Süetin modadaki yükselişinde, retro akımının yadsınamaz bir etkisi var. Özellikle süet etekler 70'ler modasının müdavimleri arasında. Mağazalarda bu kadar süet parça varlığını sürdürürken, 70'ler modasını stilinize yansıtabilmek için, bir süet deri etek edinmenin tam zamanı değil mi?

70ler_modası_13

5- "Kasabalı Kız" Bluzu

Country dediğimiz tarzda çok fazla yer alan bu bluzlar, bohem stilde de yerini alıyor. Şile bezinden yapılmış, bol kesim, tiril tiril ve etnik desenleri de bulunan bu bluzlarla yine 70'ler modasını canlandırabilirsiniz.

70ler_modası_14

6- Desenli Uzun Elbise

Uzun elbiseler bu stilin en önemli anahtar parçaları arasında. Desenleriyle hareket ve canlılığı üzerlerinde taşıyan bu elbiseleri yaz-kış rahatlıkla kullanabilirsiniz.

70ler_modası_16

7- Retro Desenli Gömlek

Geçmiş dönemi andıran desenler, özellikle gömleklerle buluşunca, 70'ler modasına gönderme yapar nitelikte oluyor. Bu tarz bir gömlekle flared bir pantolonu kombinlediğinizde modanın akışına kendinizi bırakmış olacaksınız.

70ler_modası_18

8- Püsküllü Çanta

Yıllardır göz önünde olan püsküllerin çantalarla buluşması ayrı bir heyecan, ayrı bir kilit noktası. 70'ler modasında, püsküllerin kombinde yerini alması şart. 

70ler_modası_20

9- Fötr Şapka

9 parçanın en göz alıcısı, en iddialısı! Dikkat çekici bir 70'ler stili yakalamak istiyorsanız, mutlaka şapkayı kullanmalısınız.

70ler_modası_17

 

70'ler modasını stilinizde yansıtmak için, ilham alabileceğiniz diğer görsellere "70'ler modası" yazısına tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu moda dönemine ait stilleri gündelik hayatınıza katacağınız günlerde, nostaljinin hoş kokusu, rahatlığın dayanılmaz hafifliği ve enerjinin müthiş gücü peşinizi bırakmasın. 

Trendler ve stil önerileriyle ilgili yazılarıma ve videolarıma blogum "PIMOOD"dan ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..