Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
İlişkiler
 

70 Milyon içinde yalnız kalma yeteneği

70 Milyon içinde yalnız kalma yeteneği
 

Cana yakın, sıcakkanlı, sevecen, güler yüzlü, konuşkan, konuştuğu insanda derin izler bırakan, karşısındaki insanı rahatlıkla etkileyebilen insanlar vardır. Kimisinde doğuştan gelen bir yetenek, kimisinde sonradan kazandığı bir alışkanlık. Böyle insanların çevresi çoktur. Kendilerini sevdirmeyi başarırlar. İnsanlarda güzel etki bıraktıkları ve etraflarına neşe, pozitif enerji saçtıkları için vazgeçilmez bir yapıları vardır. Her girdiği ortamda kendini gösterir, kendinden söz ettirir, konuşmalarıyla dikkat çeker, neşesi ve eğlenceli hali gözlerden kaçmaz, pozitif enerjisiyle ortamı hemen ele geçirir. İnsanlar için, hem dert ortağı hem de neşe kaynağıdırlar. Bütün bu özellikleri sayesinde çok isteseler de, yalnız kalmayı başaramazlar. Başları hep kalabalık insanlarla doludur. Belki de bu durumdan şikayetçi değildirler aksine çok mutludurlar ama insan arada yalnız kalmayı da istemiyor değil hani. :)

Yalnızlık Paylaşılmaz!

Bu kadar kalabalık bir çevre içinde yalnız kalmayı başarabilmek çok zor ve yetenek isteyen bir durum. Eğer aramızda başarmışlar varsa, tebrik ediyoruz :) İnsan hep neşeli olmaz veya her an birileriyle olmak istemeyebilir. Arada kendi içine kapanmak, düşüncelere dalmak ve yalnız kalmak isteyebilir. En doğal hakkıdır. Lütfen böyle insanları yalnız bırakın bir müddet.  Bırakın insanlar biraz kendilerine gelsin. Üstlerine gittiğinizi hissettiğinizde "Fazla ilgi bunaltır" cümlesini aklınıza getirin.

Tüm bunların dışında yalnızlığı seçmiş insanlarda vardır. Bu insanlar; içine kapanık, konuşmayı pek sevmeyen, sadece konuşması gerektiğinde konuşan, kalabalık içinde boğulan,insanların muhabbetlerini benimseyemeyen ve kendi iç dünyasında yolculuğa çıkmak isteyen kişilerdir. Onları da anlamak lazım, tercihlerine saygı duymak ve rahat bırakmak lazım. Kendilerini kalabalığın içinde yapayalnız hissetmekten ise, iç dünyalarında yalnız kalmayı tercih ederler. Kimseyi iç dünyalarına almak istemezler. Kendilerini insanlardan uzak tutarlar, mesafeyi koruyarak yalnızlıklarının keyfini çıkarırlar. Herkesle kaynaşılmaması ve samimi olunmaması gerektiğine inanırlar. Bunlar, 70 milyon içinde yalnız kalabilme kabiliyetine sahip müstesna kişilerdir :)

Bu Böyle Gitmez

Neden yalnız kaldıklarını açıkladık. Peki bunlar hiç mi istemez hayatlarına birisini? Hep mi sap dolaşmak isterler? Kız kurusu mu anlamak isterler anlamadık gitti. Belki de ilişki konusunda karşı cinse güvenleri hiç yoktur. Eğer böyleyse pek de haksız sayılmazlar. Çevrelerindeki o sahte sevgiler, vıcık vıcık aşkları görüyorlar. Onları gördükleri zaman da ilişkilerden soğuyorlar doğal olarak. Kim ne yapsın ki öyle ilişkiyi. Sahte bir ilişki yaşayacağına adam gibi yalnızlığını çekersin daha iyi.

Yalnızlığını çekersin çekmesine de hayat ömrünün sonuna kadar da öyle gitmez yahu. İnsan kendine bir hayat arkadaşı arar. Yaşlandığında yanında olacak, emekli olduğunda beraber sahil kasabasına yerleşeceği, çocuklarının anne ya da babası olan birisini ister. Aynı faturaya baktıklarında “Çüş” demeyi istediği, bayramlarda kapılarına çocuklar geldiğinde beraber şeker tuttukları, zilinde kendi isminin yanında bir ismin daha yazmasını, perdelerini astıracağı birini, yemeklerini yaptıracağı birini, ağır bir eşyasını taşıyan birisini ister. Bunların hepsini bir kadın ya da erkek kendi yapamaz. Çok zor yani. Çok zorlaması lazım. E ne gerek var yalnızlığa? Neden böyle bir cool olma çabası? Evlenmeyip de ne yapacaksın? Kendi kendinin turşusunu mu kuracaksın? Yalnızlıktan kokarsın be!

Bir kere yanında sevgilisi ya da eşi olan bir insan her zaman daha bakımlı olur. Kendine daha fazla özen gösterir. Saçı başı dağınık, pasaklı bir biçimde dolaşamz sağda solda. Her daim deodorantını da sıkar parfümünü de. Otobüste de milleti ter kokusuyla rahatsız etmez. Sadece kendiniz için değil, tüm ülke için kendinize sevgili bulun. Siz de iyi bir sevgi pıtırcığı olun ki gözlerinizden ışık, yüzünüzden gülücük eksik olmasın.

 
Toplam blog
: 13
: 3334
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Futbol meraklısı, fena halde Galatasaray hastası, hobilere kitap okumayı bilerek ve isteyerek yaz..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 13
: 3334
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Futbol meraklısı, fena halde Galatasaray hastası, hobilere kitap okumayı bilerek ve isteyerek yaz..