Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

70bin sözleşmeli öğretmen = 10milyon TC vatandaşı

70bin sözleşmeli öğretmen = 10milyon TC vatandaşı
 

sözleşmeli öğretmen


Herkez duysun benim bir hayalim var..

Sözleşmeli öğretmenler bir gün kadroya geçecek,

o da diğer kadrolu öğretmenler gibi eşinin yanında görevini devam ettirecek,

uzakta ve yanlız geçen günlerinin acısını eşiyle birlikte çıkartıcak,

bir gün evet o gün 2. hatta 3. sınıf öğretmen olmanın verdiği eziklik ortadan kalkacak,

çocuğuna eşine sevdiklerine kavuşacak sözleşmeli öğretmen.

Ama unutmayacak kendisini bir kenara atan zihniyeti, unutmayacak yapılan ayrımcılığı, kadrolulara tanınan ayrımcılık hiç silinmeyecek hafızasından..

Belki sizinde bir tanıdığınız sözleşmeli öğretmen mağduru var ve çektiği sıkıntıların farkında bile değilsiniz. Kısa bir hesap yapalım: 70bin sözleşmeli öğretmen, yolunu gözleyen çektiği sıkıntıyı ve uygulanan ayrımcılıktan haberdar aile içi 6 kişi, büyükanne büyük babalar, teyze, hala, amca, dayı enişte ve çocukları.. yakın akrabalar da 40 kişi; eş dost komşu 30 kişi.

En küçük sayı ile 1 sözleşmeli öğretmenin acısını 76 kişi paylaşıyor. 70bin ile 76yı çarptığımızda sonuç 5 milyon 320 bin kişi.

Bizler akrabalık bağlarımız kuvvetli, duyarlı bir toplum olduğumuz göz önüne alınırsa bu sayı ikiye katlanıyor. 70bin kişinin yüreğiyle birlikte 10 milyon kişinin yüreği birlikte atıyor. Sözleşmeli öğretmenlerin sıkıntılarından direkt etkilenen Türkiye nin %14 ü 10 milyon kişi, 10 milyon TC vatandaşı.

Ben 10milyon kişiden sadece biriyim ve eşimden ayrı geçen yılların sorumlularını asla affetmeyeceğim. Şimdi size soruyorum 70bin sözleşmeli öğretmen sizin için ne ifade ediyor? Siz olsanız sorumluları unuturmusunuz?

 
Toplam blog
: 20
: 2087
Kayıt tarihi
: 02.02.10
 
 

birkaç üniversite, teknik bir iş, mutlu bir aile.. ..