Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '16

 
Kategori
Dünya
 

72 buçuk millet ifadesi nereden çıktı; dünyada 72 buçuk millet mi var?

72 buçuk millet ifadesi nereden çıktı; dünyada 72 buçuk millet mi var?
 

İnternete düşen yorumlarda da belirtildiği gibi bu bir saçmalık. Alevi toplumunda “Aleviler 72 millete bir gözle bakarlar” deyimi var da nereden çıkmış bu 72 millet. Bunu 72 buçuk millet şeklinde söyleyenler de var. Romanların bu buçuk millet aşağılamasına haklı tepkilerini de biliyoruz.

Asıl burada önemli olan 72 sayısı nereden çıktı? Gerçekten dünyada 72 millet mi var? Ama bu önemli. Bilimsel olarak tespiti gerekir. Bu rakam bir araştırma sonucu mu çıkmış? Kafadan atmadılar her halde.

72 buçuk millet ifadesi çok sayıda toplumu içinde barındıran Osmanlı devleti için söylenmiş deniliyor. Zaten kullanımı da bununla ilgili. Halk arasında yayılmış ama bizlere de mesaj veriyor. Dünyada 72 millet mi var? Ya da dünyada kaç millet var? Niye saymıyorsunuz ki. Sayılsın araştırılsın bilinsin. Bunda bir şey yok ki. Şimdi 72 millet deniliyor herkes de dünyada bu kadar millet var sanıyor.

Devletleri sayıyorsunuz da milletleri niye saymıyorsunuz? Her devlet ayrı bir millet değil ki. Kaç tane İngiliz devleti, kaç tane Türk, Arap devleti var değil mi? Oysa İngiliz, Türk, Arap her biri tek bir millet. Bu arada buçuk nitelemesi hakaret. Her kim söylüyorsa hakaret ediyor. Ayrıca Türkiye’de kaç millet (halk) olduğu da belirlenmeli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..