Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

74 milyon şehit

Ülkeyi yöneten iktidar; ne zaman bölücü terör örgütüyle masaya oturmuşsa bilmiyoruz ama kendini ayağa kalkamaz duruma getirdi. Terörist başını idam edemeyerek ödüllendiren Türkiye, şimdi de terörist başının manifestosunu uygulamakla meşgul duruma getirildi. 

Adı bir türlü konamayan bölünme projesi artık adım adım uygulanmaya başlandı. Türk askerini yargılamakla meşgul olan iktidar milleti uykusundan uyandırmamak için Kandil' e uçakları gönderirken ve "yüz terörist öldürüldü" haberleriyle milleti avuta dursun, her evladı asker olan anne ve babalar kapılarının ne zaman bir asker tarafından çalınacağını bekler oldular. 

"Analar ağlamasın" diye yola çıkanlar, son bir ayda verilen şehit sayısının kaç olduğunu biliyorlar mı? Yandaş medyanın halkın algısını yok etmeyi amaçlayan pembe söylemleri artık çirkin bir yola çıkmaya başladı. Nerdeyse yazarların , çizerlerin, tv yorumcularının hedefinden düşmeyen askern aşağılanması proje haline getirilmiş oldu. 

Eli kalem tutan insanların görevi toplumu sağ duyu noktasında uyarmak olmalı iken, toplumu asker düşmanı etmek, askerden ve askerlikten soğutmak mı olmalı. Yoksa askeri hiç edip terörü polise teslim ederken "bakın askerle olmadı, bizde polisi eğitip devreye soktuk " derken askerin karşısına halkın desteğini de alarak yeni bir silahlı güç mü konmak isteniyor? 

Biraz gerilere giderseniz terörist başının "yol haritası" adı verilen, pazarlık ettiği maddeleri inceleyin. Açılım devam edecek derken bu maddelerin karşılıklarının bulunduğu, nasıl ve ne şekilde verildiği, verilmeyen için eylemler tertip edildiğini görüyoruz. 

Günlük yaşantımıza iyice sokulan PKK , artık yediğimiz ekmek, içtiğimiz su kadar yanımızda bulunuyor. Onu terk etmemiz mümkün değil. 2002 yılından bu yana içimize sokulan bu yılan, her solumasında zehirini akıtırken iktidar hala duyarsız davranmakta ısrar ederken bile son seçimlerde nasıl % 50 oy alabiliyor, düşündürücü değil mi? 

Türk tarihinde Osmanlının yıkılışını hazırlayan iktidar mensuplarının söylemleri, Avrupalı gibi olmak, daha çok özgürlük, eşitlik gibi kavramları aşamadı. İstanbul' u Osmanlı coğrafyası sanan iktidar mensupları hem kendilerini hem Osmanlıyı tarihe gömdürürken "vatan hainleri" olarak anılır oldular. 

Son yüz yılda bunları yaşamış bir milletin evlatları hala uyanamışsa Yüce Mevlaya duam odurki; bu gaflet ve delaletten uyanmak için milletime lutuf ihsan et, gerçeği görmesini, duymasını sağla. Yoksa bu iş yetmiş dört milyon vatan evladına malolacak. 

Konvoylarla şehitler gelirken, Somali' de dolaşanlar, Esad'ı terbiye etmeye, Libya'lı muhaliflerle haşır neşirler. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..