Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

75 ülke arasında 72.olmak !!! Üzülmediniz mi?

75 ülke arasında 72.olmak !!! Üzülmediniz mi?
 

Cumartesi günü Sayın Çetin Altan ın köşe yazısını okudum. En son paragrafı okuduğumda inanın içimin acıdığını hissettim.

O son paragraf şöyle diyor;

'' 2006, Cinsiyet Güçlendirme Ölçümü istatistiğinde Türkiye' nin yeri, 75 ülke arasında 72' nci...

Gerek kadınlarla erkeklerin siyasal ve ekonomik hayata katılma konusunda; gerek kadınlarla erkekler arasındaki eşitsizlik konusunda Türkiye; İran'dan da, Sri Lanka'dan da, Trinidad Tobago'dan da, Bangladeş'ten de, Pakistan'dan da, Nabibya'dan da, Moğolistan'dan da, Moldova'dan da geride...

Türkiye' den daha geride sadece 3 ülke var:
Mısır, Suudi Arabistan ve Yemen...
Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda gele gele sadece buraya gelebilmişiz.''

Ne kadar acı değil mi ?

Gerçekten mi durum bu kadar ciddi.Bu tabloyu gören inceleyen yetkililerin bu konu hakkındaki fikirlerini çok merak ediyorum.Bizim Laik ülkemizde durum bu ise biryerlerde yanlışlıklar yapılıyor,düzgün işlemeyen çarklar çalışıyor demekki..Bu yanlışlıkları düzeltmeye çalışan birileri yokmu ?.

Bakarmısınız Türkiye'nin önüne geçen ülkelere.İran'ın bile ve daha gelişmemiş ülkelerin bile gerisinde kalmışız.İran da yaşayan kadınların yaşam standartlarını haklarını duyuyoruz okuyoruz orda kadın olmak daha zor görünüşte,sözde ,nasıl oluyorda bizim ülkemiz kadın ve erkek eşitliğinde bu ülkelerin gerisinde kalabiliyor..

Demek ki ülkemizde eşitlik var diye bas bas bağıran kurumlar yetkililer bu gerçeği yanlış yansıtıyorlar.

Kabullenemiyorum..

Ülkemiz gelişiyor diye ortalarda kaba gürültüyle dolaşanlar demekki hiçbir iş yapmıyorlar.Gerçekte olan birşey yok.

Eğer gerçekten bu konularda yapılanlar olsaydı 75 ülke arasında 72.ci olmazdık.Hemde bizden daha az gelişmiş ülkelerin gerisinde.Boşuna uğraşıyoruz AB ye girmek için.Önce bu zihniyetlerimizi geliştirip Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda uygulamalarımızı yapmalıyız ki AB ye girmeye kalkışalım..Yoksa daha çok ülkeler gerisinde kalırız.

Atatürk çok az zamanda çok büyük işler yapmış fakat son durumumuza bakın. Hazır Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında bir arpa boyu ilerleyememişiz..

Halbuki O'nun kadar da kafa yorulmayacak....

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..