Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

75 yıl sonra da bir başbakan çıkıp öldürülen PKK'lı teröristler için de özür dilerse?

75 yıl sonra da bir başbakan çıkıp öldürülen PKK'lı teröristler için de özür dilerse?
 

İşin özünde Dersim isyanı bahane edilerek CHP’nin üzerinden Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e vurmanın dayanılmaz hafifliği yatmaktadır. Bugün AKP ile iktidarda olan Milli Görüş Hareketi asla Atatürk’ü sevmemiş ve onun kurduğu Cumhuriyet’i de asla benimsememiştir. Zaten böyle bir isteği ve niyeti de hiçbir zaman olmamıştır. Bu gerçekler yüzlerine söylenince de Atatürk’e bağlılıklarını ve sevgilerini belirtenlere Rozet Atatürkçüsü, hayatta olsa idi Atatürk bunlara ne yapardı, Atatürk’ün arkasına sığınıyorlar gibi sataşmalarla gerçek yüzünü hep maskelemeye çalışmıştır.

Hatırlayınız Milli görüş liderlerinden bugün ise tek hakimi olan Recep Tayyip Erdoğan başbakan olduktan sonra 10. yıl marşı üzerinden vurmaya başlamıştı Atatürk’e. Kaç kilometre demiryolu yaptınız da marş yazdınız diyordu. Bu sözlerini ve söylerken yüzündeki ifadeyi milyonlar televizyonlardan izlemedi mi. Acaba şimdi unutuldu mu. Aslında yaptığı Atatürk’e olan nefretini kusmaktan ibaretti. Şimdi de CHP zihniyeti diye yaptığı Atatürk’ün zihniyetine olan kin ve nefretini kusmaktan ibarettir. Konuşurken yüzündeki ifade bunu açıkça belirtmektedir.

Dersim isyanı üzerinden CHP’ye değil Atatürk’e vuranlar Cumhuriyet Tarihi ile yüzleşmemiz gerektiğini söylerken Osmanlı ile de barışmamız gerektiğini söylüyorlar. Ve toplumda bir Osmanlı özlemi yaratmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet'le barışmak Osmanlı'yla yüzleşmek ise taşıdıkları bozuk zihniyet nedeniyle işlerine gelmiyor. Hala milleti ecdat masalıyla uyutmaya çalışıyorlar. Onların ecdatlarının gerçek yüzünlerini bir önceki yazımda yazmıştım. Acaba ecdatları adına da özür dilerler mi? Hiç sanmıyorum.

Cumhuriyet bayramı törenleri tarihimizde ilk defa iptal ediliyor. Toplumdan hatırı sayılır bir tepki gelmeyince de bir başka aşamaya geçiliyor. Atatürk’ün kurduğu mecliste bir Osmanlı sultanı Abdülmecit demokrasinin kurucusu olarak anılmaya kalkılıyor. Ve bu Cumhuriyet Tarihin de bir ilk. Oysa Abdülmecit çıkardığı Tanzimat ve Islahat fermanları ile Avrupa’ya boyun eğip İmparatorluğun çöküşünü başlatmakla Milli Görüş tarafından uzun yıllar açıkça suçlanmıştır. Şimdi değişen ne olmuştur? Milli Görüş İslami düzenden Demokratik düzene evrim mi geçirmiştir? Ah keşke öyle olsa.

Milli Görüşçüler artık açıkça o meşhur Atatürk’ü sevmiyoruz ama düşman da değiliz sözünü her yerde çekinmeden söylüyor.

Dersim isyanı üzerinden 75 yıl geçti. Biz o zamanları yaşamadık ancak beklide çoğu maksatlı yazılardan ve anlatılanlardan öğreniyoruz.75 yıl sonra yaşayacak olanlar da bu günleri beklide çoğu maksatlı yazılardan ve anlatılanlardan öğrenecek.

Simdi soruyorum 75 yıl sonrada bir başbakan çıkıp öldürülen PKK’lı teröristler için de özür dilerse? Recep Tayyip Erdoğan bu yolu bizzat açmıştır. Bugün bu özrün yaratacağı sonuçlardan 75 yıl sonra nelerin olacağını da tahmin edebiliriz.

Gençler özellikle size sesleniyorum görüyor musunuz? Milli Görüş Hareketinin bugünkü hakimi Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açtığı bu yol 75 yıl sonra nereye çıkıyor.          

Ahmet Elden  

 
Toplam blog
: 138
: 5557
Kayıt tarihi
: 05.10.11
 
 

1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..