Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

78 bin direnç!

78 bin direnç!
 

Kaynak: Borsahane


Dün güne Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "faiz lobisi"nde yer almakla suçladığı bankalara yönelik açıklamalarıyla satıcılı başlayan ve ilk seansta 76.000 seviyesinin altına sarkan Borsa İstanbul (BIST) gün içerisinde 75.985 – 77.400 bandında hareket ettikten sonra günü yüzde 2.48 düşüşle 76.386 puandan tamamladı.

Yurtdışı yatay

Cuma günü pozitif kapanışlar görülen ABD ve Avrupa borsalarında dün yatay kapanışlar söz konusuydu. Avrupa tarafında, Japonya’dan gelen pozitif büyüme verisi ve Çin'de gelen negatif ihracat verisi ile gün içinde kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanan endeksler gün sonunda büyük bir değişim göstermeyerek günü başladığı seviyeden tamamladı.

ABD’de ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin, ABD’nin not görünümünü negatiften durağana çevirmesinin kısa süreli pozitif etkisinin ardından FED’in tahvil alımlarını azaltmasının zamanlamasına dair belirsizlik ile günü yatay tamamladı.

Bugün gündem olarak yurtiçinde Taksim Gezi Parkı protestoları ve bununla ilgili açıklamalar takip edilecek. Sabah haberlerinde polis ekiplerinin, yasadışı pankartları temizlemek için Taksim Meydanı'na çıktığı ve bir grup eylemcinin polise taş atması sonrası ekiplerin biber gazı ve plastik mermiyle müdahalede bulunduğu yönünde haberler okudum. Olayların büyümesinin şüphesiz endeks üzerinde negatif etkileri görülecektir.

Diğer taraftan bugün haftanın en önemli verilerinden, ilk çeyrek büyüme verisi açıklanacak.  Dün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 'ilk çeyrek büyüme iyi gelmeyebilir' demişti. Büyüme verisinin beklentilerin altında kalması endeks üzerinde bir miktar daha baskının artmasına neden olabilir.

Endeksi teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde seyrine devam ettiğini ve tepkiye müsait bir konumda olduğunu görüyoruz. Olası tepki hareketlerinde endeksin 200 günlük maliyet seviyeleri olan 78,000 direncine hareket görülebilir. Bu seviyeye kadar yaşanacak hareketleri tepki olarak değerlendirmek doğru olacaktır. Aşağı yönlü hareketlerde ise 76,000 desteği önemli. Bu desteğin kaybedilmesi durumuda yeni taban arayışları devam edeceğinden riskli pozisyonların azaltılması uygun olaracaktır.  Strateji olarak portföylerin bir kısmı ile çok kısa vadeli, takip ettiğiniz aşırı düşmüş hisselerden tepkiye yönelik işlemler yapılabilir. Portföy oluşturmak için ise endeksin 200 günlük maliyeti (78.000) üzerinde kalması takip edilmeli.

Bol şans

Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..