Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

78 Dairenin birden ziline basmak!

Kent yaşamının önemli sorunlarından birkaç tanesi; gürültü, trafik ve kalabalıklardır.

Son yıllarda, kent yaşamını düzenleyenler bu olumsuzlukları göz önüne alarak, tasarımlarını da buna göre gerçekleştirmekteler.

Sonuç olarak da, gerçekten bu öngörünün olumlu örnekleri ortaya çıkmakta ve gürültüyü, trafiği, kalabalığı sorun olarak görenler; arzuladıkları ortama kavuşmuş olmaktalar.

Geliştirilen bu yaşam alanlarına ‘site’ tanımı yapıldı... Siteler, bazı özellikleri nedeniyle diğer bağımsız konutlardan farklı bir ortam yarattılar. Olanakları yeterli olanlar, çabalarını daha da ileri götürerek; bekçiyle ya da görüntülü sistemlerle güvenlik bile kurdular. Ekonomik güçlerine göre; sosyal alanlar, sportif alanlar oluşturdular.

Ancak bütün bu çabalara karşın, istisnai durumlar da yok değildir.

Ben de böyle bir istisnayı anlatmaya çalışıyorum aslında:

Bizim site, 78 er daireli 4 bloktan oluşuyor. Güvenlik sistemi oluşturmamış olanlardan... Blok girişlerinde ‘bariyer’ de yok!

Bir okul servis aracı, 07.30-08.00 arasında siteye girip, bizim bloğun önüne kadar yaklaşıyor ve birkaç kez klakson çalıyor... Bir süre bekliyor, iki kardeş öğrenciyi alıp gidiyor. Akşam saatlerinde de aynı davranışı sergileyerek aldığı öğrencileri bırakıp... gitmekte.

Hemen her sabah (okul günleri)ve akşam dönüşte yaşanan bir olay, klakson çalma işi!

Şehir içi trafiğinde bile, klakson çalmanın uygar bir davranış olmadığı bilindiği halde, servis sürücüsü bu davranışını her gün tekrarlamakta... Akşam için çok rahatsız edici olmasa da sabahın köründe çalınan klakson, en sabırlı insanları bile çileden çıkartıyor...Benim sabrım bir gün taştı...Klaksonu çalan sürücünün yanına gidip sordum;

-Beyefendi kimi arıyorsunuz?

-... ailesinin çocuklarını... okula götüreceğim de!...

-Anladım!..peki aracınızdan inip neden o ailenin ziline basmayıp, 78 dairenin ziline birden basıyorsunuz?

-!?!?...

**Bu çok kısa diyaloğu komşum ve tanışıklığımız olan öğrenci ailesine anlattım. Bana, sürücünün çok kibar bir insan ve üniversite mezunu olduğunu belirtti!

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..