Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '17

 
Kategori
Özel Günler
 

79 Yıl Sonra O'nu Anmak, Anlamak İçin. Saygıyla Büyük Ata'm.

79 Yıl Sonra O'nu Anmak, Anlamak İçin. Saygıyla Büyük Ata'm.
 

Biz daima yolumuzu, yüzümüzü yüksek değerlerimizden aldığımız ışığı, daima ileriye çevirmeliyiz.

 Bizi Işık'ta cumhuriyet gibi yüce değerle tanıştıran tarihimiz çok saygı duyulacak bir büyük dahi, asil karakter Ata'mız...

Mustafa Kemal Atatürk dünyanın tanıdığı, yüzyılın dehası. Yaptıkları ile varız. Çok çalışınız toplumlar için barış ve sevgi ekiniz. İzinde yürüyünüz .

O tarihin ve devrinin içinden çıkan Yüce Türk Milletiyiz .

Emperyal ordunun paylaştığı vatanımızda O yüzyılın, Türk milletinin vatanında gözyaşı döken, cepheye silah taşıyan, çorap ören Türk kadınının, cepheye koşan Türk askerinin büyük bir Milletin büyük Önder'i. Yolumuz.

Dünyanın Önder'i belgelere, o emperyal ordu komutanlarının yaşayarak tarihe not düştükleri, imza attıkları yüzyılın ve çağın en asil, büyük karakteri, gökyüzü mavisi gözleri ile dünyayı kucaklayan DEHA'mız .

Bu bilinç yükselmedikçe Ata'mızı anlamak, çok yüksek işler yapmak mümkün olmayacaktır.

Değerlerimiz ortak büyük bir ülkü olan milletimiz ve vatanımız . O'nu yücelten yüksek karakter, değerlerimizi yüksek tutalım.

Bağımsızlık savaşından çıkmış vatan işgal ve zulümden kurtulmuş yanmış yakılmış, ardından halk bitkin, topraklar yorgun hayata geçirmek, yurdu yeniden var etmek gerekti.

Şehirler yakılmış, imar etmek lazımdı. O nedenle ekonomi, sosyal, kültürel ve insan temelli, insanı üretime geçiren unsurlara yeniliklere, devrimlere ihtiyaç vardı.

Vahşi kapitalist sistem İnsan eksenli köy enstitüleri, onu kararttı, Atatürk'ün ölümünden sonra hızla evrilen kapitalizm.

O nedenle Atatürk çağın, medeniyetin en ilerisi erdem olan Cumhuriyet ‘i kurmuş, onun getirecekleri demokrasi, çağdaşlık ölümünden sonra ve köy enstitülerinden sonra hızla yok edilmiş.

Olayları, tarihi yazan sürecin belgelerini ve büyük Önderi'ni anlamak lazımdır.

Ata'mızı anıyorum ve aziz şehitlerimizi. Saygıyla. 10 Kasım.

79 yıl sonra O'nu anmak, anlamak, saygı ve minnet göstermenin huzuru ve onuru ile,


Anıtkabir'de yükselen heyecan dalgalarım yürekle, sevgiyle yad ediyorum.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..