Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '19

 
Kategori
Sinema
 

7. Koğuştaki Mucize Kimin?

7. Koğuştaki Mucize kimin? Tanrının mı? Kulun mu?

Aras Bulut İynemli'nin sabırsızlıkla beklediğim sinema filmini bugün sinemada ilgiyle izledim. İzlediğimi de değdi. Duygulandım ama, çok da keyif aldım. Aras Bulut İynemli'nin oscarlık oyunu gerçekten takdire değer buldum. Sadece oynamamış o çocuk ruhlu Memo karakterini yaşamış, seyirciyi de yaşattı. Bravvo Aras, seni alnından öpüyor, kutluyorum. Memo'nun kızı Ova karakterini can veren Nisa Sofiya Aksongur harikalar yaratıyor. Bıcır bıcır bir kız, tatlı mı tatlı, baba sevgisi ile dopdolu.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur, Sarp Akkaya ve Yıldıray Şahinler rol alıyor. Tüm ekip oyuncuları çok başarılı, hapishane ortamını yaşatıyor ve yaşıyorlar. Kutluyorum.

Filmin gişe toplamı da çok iyi gidiyor. 7 Günlük izleyici sayışı 1,5 milyona merdiven dayadı.  Bu gidişe 2019 yılının en yüksek gişe rakamlı alan filmleri arasında yer alacak gibi duruyor.

Akıl yaşları aynı düzeyde olan baba-kızın hüzünlü öyküsü anlatılıyor. Bir kırmızı okul çantası yüzünden Memo, 7.koğuşa bir dolu kadersiz mahkum arasına düşüyor. İşlemediği bir suç yüzünden idam cezası ile yargılanıyor.

Filmin sonunda öyle bir mucize gerçekleşiyor ki, bu Tanrının bir mucizesi değil tamamen 7.koğuş mahkumları ile hapishane yönetiminin gerçekleştirdiği bir mucize oluyor. Bu kadar ip ucu yeter, filmden keyif almak için filmi sinemada seyretmek lazım.

Son söz; Aras Bulut İynemli 'oscarlık' bir oyunculuk sergilemiş, mutlaka gireceği yarışmalardan ödülle dönecektir!

Keyifli Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Şahsi Blog: Abdurrahman Balcılar Blog Sayfası

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..