Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '07

 
Kategori
Spor
 

8-0'ın hatırlattıkları

8-0'ın hatırlattıkları
 

Dün akşam Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, Liverpool karşısında İstanbul'daki 2-1'lik galibiyetinin bedelini acı ödedi. İngiliz takımı siyah beyazlıları sahadan silerken, Devler Ligi'ndeki bir rekora da imza attı.

Türk futbolu açısından çok kötü bir gece geçirdik. Uzun yıllardan beri böylesine farklı bir mağlubiyet almamıştık. Hiç beklenmedik şekilde ortaya çıkan bu farklı skor, sporseverleri üzüntüye boğdu.

Bir anlamda ülkemizi temsil eden Beşiktaş'ın aldığı bu sonuç karşısında insanın canının sıkılmaması mümkün değil. Kara kartal'ın yöneticileri de elbette en az taraftar kadar, hatta onlardan daha fazla acı çekiyorlar.

Karşılaşmanın siyah beyazlı kulübün tarihinde bir kara leke olarak kalacak bu sonuçla bitmesini elbette onlar da istemezlerdi. Bu acılı günlerinde üzülerek onlara ve diğer yöneticilere şunu hatırlatmak istiyorum.

Futbolda her türlü sonucu almak mümkün. Elbette ortada bir yanlışlık, bir haksızlık olursa, herkes hakkını da arasın. Ancak derbi maçındaki olayın bu kadar büyütülecek, her şeyi unutturacak, her şeyden vaz geçirecek kadar abartanın ne anlamı vardı?

Takımın önünde oynayacağı böyle önemli bir karşılaşma varken, futbolcuların motivasyonunu bozan, onları geleceğe hazırlamak yerine geçmişe demir atıp kalmalarına sebep olan idareciler, bu faciayı hazırlayanların başında gelmektedir.

Oyun sahada oynanır ve biter. Saçma sapan polemiklerle devam ettirilmesine gerek yoktur.

Hakemlerin de ayı mantıkla rahat bırakılması lazımdır. Oyun sonrasında da sürekli konuşulan, tartışılan hakemlerin yönetecekleri maça konsantre olabilmeleri, bunun sonucunda da psikolojik olarak tarafsız karar verebilmeleri hayli zordur.

Biz de dün akşamı, orada bırakalım ve bu konuyu artık kapatalım.

Şimdi size bu sonuç dolayısıyla hatırladığım, bugüne kadar Türkiye liginde 8-0 sonuçlanmış karşılaşmaları bildirmek istiyorum. Bu yıl 50. si oynanan Türkiye (Süper) liginde 8-0 biten 5 karşılaşma var. Bunlardan üçünde Ankaragücü var.

Ankaragücü 1992-93 sezonunda Ankara'da Konyaspor'u 8-0 yeniyor. Ancak aynı sezonun son maçında averaj lazım olan Galatasaray'a da yine aynı sahada, aynı skorla yeniliyor. 1995-96 sezonunda yine Ankaragücü, Bursa'da Bursaspor'a 8-0 mağlup oluyor.

8-0'lık diğer iki karşılaşmanın biri 1959-60 sezonunda oynanıyor ve Galatasaray Altınordu'yu; ötekinde ise 1991-92 sezonunda Konyaspor Adana Demirspor'u, aynı skorla 8-0 yeniyor.

Beşiktaş ise Türkiye liglerinin en farklı galibiyetine imza atan takım olarak hatırlanıyor. Siyah beyazlılar, 1989-90 sezonunda Adana Demirspor'u tam 10-0 yeniyorlar.

Beşiktaş'ı bol gollü galibiyetlerde görmek dileğiyle...
 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..