Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

8 Ağustos Çarşamba

8 Ağustos Çarşamba
 

Dün, Cinayet mi, Kaza mı, başlıklı bir blog yazmıştım. İçkili araba kullanan bir sarhoşun, motosikletli iki gence çarparak ölümlerine sebep olmasını kınamış, bu konuya özel dikkat çekmiştim. http://blog.milliyet.com.tr/Blogum.aspx?BlogNo=56198

İçkili araba kullananlara karşı Yasalar işletilmeli, bunların pisipisine ne kendilerinin, ne de hiç suçu olmayan başkalarının ölümüne sebep olmasına seyirci kalınmamalı, demiştim.

Ne yazık ki bugün çok daha feci bir motosiklet kazasıyla sarsıldık. Bu sefer içkili içkili motosiklet kullanmaya kalkan bir yaratık, dengesini kaybedip bariyerlere çarpınca, arkasından düşen sevgilisini fark etmemiş bile…

Çelişkili haberler dolayısıyla gerçeğin nasıl olduğunu tam bilemiyorum ama, bir iddiaya göre evine gidip yatmış. İnsan kaza anında arkasındaki yolcunun düştüğünü fark etmez mi?

Diyelim ki çok sarhoştu, anlayamadı. Eve gelip park ettiğinde benim sevgilim nerde demez mi? Sanki düpedüz bir kaçış ve korku-panik karışımı bir terkediş söz konusu gibi…

Ne yazık ki yola fırlayan genç kızın cesedi, sabaha kadar gelip geçen arabalar tarafından çiğnenmiş. Bu da işin bir başka acıklı yanı. İlk anda hemen motorun arkasında olan araç, istemeden böyle bir hata yapabilir. Fakat sonradan bunun bir insan cesedi olduğunu hiç mi farkeden çıkmamış?

Tam bir insanlık dramıyla karşı karşıyayız. Belli ki başını belaya sokmak istememiş. Ülkemizde yargının, adalet mekanizmasının nasıl çalıştığını, daha doğrusu nasıl çalışmadığını gösteren tipik bir örnek. Allah beterinden korusun.

Ancak duadan evvel hem bizim vatandaş olarak, hem de yetkililerin yapması gereken şeyler var. Biz vatandaş olarak kesinlikle alkollü araç kullanmayacağız. Kullananlara da bir biçimde engel olacağız.

Yetkililer de bu şekilde hatada ısrar edenlere, yasaları uygulayacaklar ve ehliyetlerini ebediyen ellerinden alacaklar. O kadar zor mu?

Buna bağlı olarak Trafik kazası deyip geçtiğimiz ihmallerin de önüne geçmek ve daha dikkatli davranmak zorunda olduğumuzu belirtmiştim.

Cinayetlerde bile birkaç kişi hayatını kaybederken, bugün aynı şekilde bir minibüs dolusu insanın “kaza”da ölüp gittiği haberi de var.

OTOBANDA DEHŞET (Akşam). İnanılmaz ölüm… İstanbul’da motosikletten düşen genç kızın üzerinden yüzlerce araç geçti. Körkütük sarhoş motorcu sevgili farkına bile varmadan evine gidip yattı. Gözaltına alınırken dahi kendinde değildi.

SAVAŞTA DEĞİL KAZADA ÖLDÜLER (Bugün). Karadeniz’e fındık toplamaya giden işçileri taşıyan minibüs meyve kamyonuyla çarpıştı. Çoluk çocuk 24 kişi bomba düşmüş gibi parçalandı.

ÜZERİNDEN YÜZLERCE ARAÇ GEÇTİ (Güneş). 03.00’ten gün ışıyıncaya kadar çiğnenen genç kızdan geriye asfalta yapışmış ceset parçaları kaldı.

KURYE ÖLÜME GÖTÜRDÜ (Hürriyet). Motokurye Tufan Bal sevgilisiyle birlikte motosiklette bira içe içe giderken bariyerlere çarptı. Arkasında oturan Özlem’in düştüğünü bile fark etmeyen Bal, evine gidip yattı.

MOTOSİKLET CİNAYETİ 2 (Sabah). İstanbul’da motosikletiyle bariyere çarpan alkollü genç düşen sevgilisini bırakıp kaçtı. Onlarca araç kızın cesedini çiğnedi.

İNSANLIK PARAMPARÇA (Takvim). Motosikletten düşen kızı sevgilisi E-5’te bırakıp kaçtı. Yetmedi, yüzlerce araç kızın cesedini paramparça etti. Durup yardım etmek kimsenin aklına gelmedi.

GÜNDE 20 LİRA UĞRUNA (Vatan). Fındık toplamak için Adıyaman’dan Karadeniz’e giden yoksul ailelerin çileli yolculuğu faciayla noktalandı. Çoluk çocuk doldurdukları minibüs kamyonla çarpıştı. Kurtulan olmadı.

*****

Dünkü yazımda Irak başbakanı Maliki’nin Ankara'ya gelmesiyle ilgili gazetelerde doğru dürüst bir bilgi olmamasından şikâyet etmiştim.

Bugünse verilen haberlerin birbiriyle çelişkili olmasından şikâyetçiyim.

Kimi gazeteler havanda su dövüldüğünü, kimi gazeteler ciddi adımlar atıldığını yazıyor. Bilmiyorum artık siz hangisine inanırsınız?

BAĞDAT’TAN YİNE SOMUT ADIM YOK (Cumhuriyet). Irak Başbakanı Ankara’ya geldi ama PKK ile mücadelede somut adımlar atılamadı. Görüşmeler sırasında Barzani’nin el-Maliki’yi arayarak müdahalede bulunduğu ileri sürüldü.

OYALAMAYIN (Güneş). Dicle şehitleri toprağa verilmeden Hakkari’den acı haber geldi. Aynı saatlerde Ankara’da Maliki ile bizimkiler havanda su dövüyordu.

IRAK PKK İÇİN HEM SÖZ VERDİ HEM İMZA (Hürriyet). Irak Başbakanı ile Dışişleri Bakanı Erdoğan ve Gül tarafından 5 saat süren kıran kırana pazarlıkla ikna edildi. Irak tarafı geri adım attı. PKK’yı terör örgütü ilan edip Irak’taki mevcudiyetinin sona erdirilmesini öngören mutabakat muhtırası imzalandı.

IRAK’TAN TEMENNİ (Radikal). Barzani’nin kıskacındaki Maliki, terörle mücadele anlaşmasını imzalamadı.

IRAK’TAN PKK İMZASI (Sabah). Erdoğan ile Maliki, PKK’ya karşı anlaşma yerine mutabakat imzaladı.

PKK’YA KARŞI İLK ORTAK İMZA (Star). Irak Başbakanı Maliki PKK için ilk kez terör örgütü dedi. PKK’ya karşı ortak mücadele ilk kez yazılı metne girdi.

IRAK’LA TERÖRLE ORTAK MÜCADELE MUTABAKATI (Yeni Şafak). PKK’nın Irak’taki varlığına son vermek için Türkiye ile Irak arasında mutabakat muhtırası imzalandı.

PKK’YA KARŞI İŞBİRLİĞİ (Türkiye). Türkiye ve Irak terör örgütüne karşı birlikte har

MALİKİ’DEN NET TAVIR : PKK’YI IRAK’TA BARINDIRMAYIZ (Zaman). Erdoğan ve Maliki Ankara’da terörle mücadele mutabakatı imzaladı. PKK için terör örgütüdür diyen Maliki, Irak bir bütündür bu Kürt yönetimini de bağlar dedi.

*****

Ankara’da Maliki ile anlaşma yapılırken, hem şehit uğurluyorduk, hem de yeni bir şehit haberi alıyorduk. Bu sefer bir üsteğmen, hem de doğum gününde mayınlı terörün kurbanı olmuştu.

ŞEHİT ACISININ ÜSTÜN GELDİ (Bugün). PKK terörünü seyreden Irak’ın Başbakanı Maliki dün Ankara’daydı. Aynı saatlerde bir şehidimizi törenle uğurlarken bir de şehit haberi aldık.

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT (Posta). Hakkari Yüksekova’da Sınır Jandarma Bölük Komutanlığı yoluna PKK tarafından döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması üzerine üsteğmen Çağlar Cambaz, doğum gününü kutlaması gereken günde şehit oldu.

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT DÜŞTÜ (Star). Hakkari’de devriye gezerken teröristlerin yola döşediği mayını fark eden Üsteğmen Çağlar Cambaz, askerlerini uzaklaştırdı ama, doğum gününde kendisi şehit oldu.

*****

Siyasette sıcak hava devam ediyor. Başbakanın hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından Meclis başkanı, özellikle de cumhurbaşkanı kim olacak tartışmaları başkent kulislerini sürekli meşgul ediyor.

Ak Parti’nin gerçek niyeti ve kararı tam olarak bilinmezken, bazı gazeteler ve çevreler, Gül’ün adaylığının önüne geçebilmek için çeşitli alternatifler üretiyorlar. Her şey birkaç gün içinde açıklığa kavuşacak.

AKP’DE GÜL SIKINTISI (Cumhuriyet). Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları iktidar partisini böldü.

KRİZ DEĞİL İŞ İSTİYORUM (Hürriyet). Erdoğan’ın seçimden sonra yakın çevresine bu dönem kriz değil iş dönemi olacak demesi, kulislerde başbakanın cumhurbaşkanlığı ve Meclis başkanlığına tartışma yaratmayacak isimler istediği şeklinde yorumlandı.

AKP’DE GÜL SANCISI (Milliyet). Gül’ün aday olup olmayacağı hala belirsiz. Partide Gül’ü aday gösterelim, Kararı Gül’e bırakalım ve Başka birini bulalım şeklinde 3 farklı eğilim var.


ADAY OLMA BASKISI (Posta). Başbakan Erdoğan 31 Temmuz’da Gül ile 6 saatlik bir toplantı yapmış ve cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmesini rica etmişti. Önceki gün yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında da ortak görü şuydu: Gül Köşk’e çıkarsa gerilim olur, huzur kaçar, kriz çıkar. Bugün AKP’nin en güçlü karar organı Merkez Karar Yürütme kurulu toplantısı var. Burada Gül’e Dışişleri Bakanı olarak kalın denecek.

BASININ BİLİP DE YAZAMADIĞI GERÇEK (Vatan). Erdoğan ile Gül arasında sinir harbi var. Başbakan Gül’ün adaylıktan çekilmesi için aracılar koyuyor, lobi yaptırıyor.

KARAR O GECE ALINDI (Yeni Şafak). 60. hükümetin Bakanlar kurulu listesi Sezer’e değil, Mecliste seçilecek yeni cumhurbaşkanına verilecek. Karar 22 Temmuz gecesi Ak Parti Genel merkezi’nde alındı.

*****

Günün diğer manşetleri de şöyle :

VİP BUZ KESTİ (Akşam). İzmir’de şanssız tesadüf… Sağda birleşme fiyaskosunun kilit isimleri Ağar, mumcu ve Aygün’ün yolu havaalanında kesişti. Birbirlerini VİP salonunda gören üçlü, gergin anlar yaşadı.

49 YILIN LİDERİ FENER (Bugün). Fenerbahçe, Türkiye Birinci Ligi’nde geride kalan 49 yılda hem topladığı puanlar hem de attığı gollerle zirvede yer aldı.

ADAMI İPTEN ALIRIM İPE GÖNDERİRİM (Güneş). Bülent Arınç ikinci Erdoğan hükümetinde hangi bakanlığa göz diktiğini bu sözlerle ima etti.

GÖKÇEK FİYASKOSU (Radikal). Başkentin su rezervi 13 yıldır aynı kaldı. Arıtma tesisinin ana boruları ihmalden patlamış olabilir. Kentteki arıtma tesisinin yedeği yok. Gökçek nedense susuyor.

SON YEŞİLE SABOTAJ (Star). İstanbul’un Anadolu yakasındaki son yeşil bölgelerinden dün alevler yükseldi. Ümraniye, Pendik ve Beykoz aynı anda karardı.

ANKARA’YI SU BASTI (Takvim). Garip ama gerçek… Kuraklığın pençesinde kıvranan Ankara’yı ana boru hattının patlaması nedeniyle su bastı. Kentte birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

OTUZ YILLIK ARKADAŞINDAN BİLE HARAÇ ALMIŞ (Yeni Şafak). Gözaltına alınan Yaşar Öz’ün 30 yıllık arkadaşından aldığı parayı dahi ödemediği öne sürüldü.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..