Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '17

 
Kategori
Güncel
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun! Tabi ki de her özel gün gibi kadınlara verilen değer ve saygı da sadece bir güne mahsus olmamalıdır diye düşünüyorum. Aksini düşünen varsa gelsin şöyle bir tartışalım.wink

Asıl olay kadınlar günü için kutlamalar yapmak, hediyeler almak değil aslında. Asıl olay kadınların dünyanın her yerinde, herhangi bir zamanda değil her zamanda öneminin bilincinde olunmasıdır. İstenilen erkeklerden üstün bir kadın profilinin sağlanması değil aslında. İstenilen, kadınlara, kadın olmaya duyulması gereken saygı. Gülme, etme, oturma, kalkma, ne oluyoruz yahu? Kadın bir bireydir ve kendi kararlarını verme hakkına sahiptir arkadaşım!

Ha bir de şu ne yazık ki günlük dilimize yerleşen, yeleştirilen(!) bazı söyleyişler var, örneğin ''Adam gibi'' ''Baba evi'' ''Evin direği'' Pardon?? Küfür konusuna hiç ama hiç girmeyeceğim. Kadın-Erkek eşitliğini zedeleyen bu tarz söyleyişler artık TDK'dan kaldırılıyor çok da iyi yapılıyor. Ancak daha etkili bir yaptırım toplumdaki herkese bu farkındalığın sağlanması olur diye düşünüyorum. Özellikle de çocuk yetiştiren anne-babaların tutumları ve o çocuğa yüklediği birtakım davranış ve sözler ilerde içinde bulunacağımız toplumun bir fragmanını oluşturuyor. Bu yüzden ebeveynlere düşen görev çok çok fazla.

 
Toplam blog
: 5
: 473
Kayıt tarihi
: 21.02.17
 
 

23 yaşındayım, İzmirliyim. Blogumda genel konularda kişisel yazılarımı paylaşmaktaım. ..